Comoditate culinara

Comoditate culinara

Denumirea provine din latinescul “picea”, ce inseamna coacerea painii la cuptor. Pizza a devenit celebra pe la sfarsitul anilor 1800, cand un brutar Italian (Raffaele Esposito), din dorinta de a impresiona prin originalitate si patriotismul sau, a pregatit in cinstea vizitei regelui Italiei, Umberto, si a sotiei sale Margherita, un blat de paine acoperit de ingrediente in culorile steagului italiei: rosu (rosii), alb (mozzarella) si verde (busuioc). Regina a fost atat de placut impresionata, incat acest model de pizza a purtat de atunci numele ei, fiind cunoscuta drept pizza margherita. De-a lungul timpului, reteta originala a capatat diverse imbunatatiri si modificari, adaugandu-se o multitudine de ingrediente, si creandu-se noi si noi combinatii. Pe langa zecile de pizzerii care fac livrari la domiciliu chiar si la ora 3 dimineata, romanii sunt obisnuiti sa gateasca pizza si in casa. Eu nu am dat inca lovitura pe Partypoker inca imi dezvolt calitatile de jucator profesionist, drept urmare nu imi permit ca mereu cand mi se face pofta de pizza sa pun mana pe telefon, pentru ca in 15 minute sa ma trezesc cu ea pe masa, dar si cu portofelul mai usor. Am intotdeauna disponibila varianta in care adun ce ingrediente mai gasesc in frigider, si in trei sferturi de ora ma pot bucura de o tava intreaga cu acest delicios fel de mancare. Cel mai important mi se pare ca aluatul sa iasa bine, nici prea crocant, dar nici foarte pufos, cat sa nu mai simti savoarea ingredientelor. Eu va recomand o reteta extrem de simpla si cu ingrediente putine, cu care veti face un aluat perfect pentru retetele voastre de pizza. Va trebuie doar un cubulet de drojdie, 1 lingurita de sare, una de zahar, o cana de apa calduta, 3 linguri de ulei si faina. Se presara sarea si zaharul peste cubuletul de drojdie, se toarna apa calduta peste drojdia dizolvata si cele 3 linguri de ulei, dupa care se adauga faina pana nu se mai lipeste aluatul framantat de maini. Dupa ce il lasi la crescut, il poti intinde pe tava si adauga ingredientele preferate. Pentru un plus de savoare poti prepara separat si un sos din rosii proaspete si cateva condimente aromate. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Un deliciu de toamna!!!

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui
Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu ciocolata si caramel
1
Prajituri

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel este o prajitura de casa delicioasa ce poate fi pregatita pentru diverse ocazii festive sau...

Prajitura cu ciocolata si caramel
Zacusca
2
Zacusca

Zacusca

Tare buna pentru iarna

Zacusca
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Biscuiti prajiti
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Sarmale cu hrisca si ghebe
Gustos.RO

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet