Comoditate culinara

Comoditate culinara

Denumirea provine din latinescul “picea”, ce inseamna coacerea painii la cuptor. Pizza a devenit celebra pe la sfarsitul anilor 1800, cand un brutar Italian (Raffaele Esposito), din dorinta de a impresiona prin originalitate si patriotismul sau, a pregatit in cinstea vizitei regelui Italiei, Umberto, si a sotiei sale Margherita, un blat de paine acoperit de ingrediente in culorile steagului italiei: rosu (rosii), alb (mozzarella) si verde (busuioc). Regina a fost atat de placut impresionata, incat acest model de pizza a purtat de atunci numele ei, fiind cunoscuta drept pizza margherita. De-a lungul timpului, reteta originala a capatat diverse imbunatatiri si modificari, adaugandu-se o multitudine de ingrediente, si creandu-se noi si noi combinatii. Pe langa zecile de pizzerii care fac livrari la domiciliu chiar si la ora 3 dimineata, romanii sunt obisnuiti sa gateasca pizza si in casa. Eu nu am dat inca lovitura pe Partypoker inca imi dezvolt calitatile de jucator profesionist, drept urmare nu imi permit ca mereu cand mi se face pofta de pizza sa pun mana pe telefon, pentru ca in 15 minute sa ma trezesc cu ea pe masa, dar si cu portofelul mai usor. Am intotdeauna disponibila varianta in care adun ce ingrediente mai gasesc in frigider, si in trei sferturi de ora ma pot bucura de o tava intreaga cu acest delicios fel de mancare. Cel mai important mi se pare ca aluatul sa iasa bine, nici prea crocant, dar nici foarte pufos, cat sa nu mai simti savoarea ingredientelor. Eu va recomand o reteta extrem de simpla si cu ingrediente putine, cu care veti face un aluat perfect pentru retetele voastre de pizza. Va trebuie doar un cubulet de drojdie, 1 lingurita de sare, una de zahar, o cana de apa calduta, 3 linguri de ulei si faina. Se presara sarea si zaharul peste cubuletul de drojdie, se toarna apa calduta peste drojdia dizolvata si cele 3 linguri de ulei, dupa care se adauga faina pana nu se mai lipeste aluatul framantat de maini. Dupa ce il lasi la crescut, il poti intinde pe tava si adauga ingredientele preferate. Pentru un plus de savoare poti prepara separat si un sos din rosii proaspete si cateva condimente aromate. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos