Cum sa abordezi un homar ca la carte

Homarii, alaturi de creveti si crabi, sunt membri ai familiei "decapode”- animale cu 5 perechi de picioare pentru mers, dintre care, primele doua au evoulat intr-un fel de mustati si inca trei perechi de picioare transformate in mandibule folosite pentru hranire. In SUA se intalnesc doua tipuri de homar: homarul nordic, reprezentand homarul de baza al coastei de Est si un alt tip de homar, similar cu cel nordic, doar ca nu are clesti.

Homarii fac parte din grupul Crustaceelor si sunt predominant nocturni; variaza ca marime si culoare si reprezinta o parte importanta a comertului cu animale maritime din SUA si din alte state.

De cele mai multe ori, daca nu suntem chiar noi cei care gatim homarul si servim aceasta delicatesa intr-un restaurant, apare dificultatea servirii lui. Cum se "abordeaza” un homar? De unde trebuie inceput? Cum se mananca un homar?Pasul 1: Indoiti ambii clesti si celelalte articulatii superioare.

Pasul 2: Rupeti clestii si articulatiile cu partea ne-taioasa a unui cutit de bucatarie sau cu un instrument special.

Pasul 3: Rasuciti partea mobila a clestilor si indepartati partea lor superioara pentru a ajunge la partea comestibila din aceasta zona.

Pasul 4: Rasuciti partea inferioara a homarului ("coada”).


Pasul 5: Extrageti partea comestibila din fiecare articulatie a "cozii” homarului.

Pasul 6: Inserati o furculita in partea de dedesubt a cozii si rasuciti-o, indreptand coada in directia opusa.


Pasul 7: Intoarceti homarul pe spate si cu un cutit sau cu niste foarfece de bucatarie, taiati portiunea dintre piciorusele folosite pentru mers; veti avea acces la o noua zona comestibila.Sursa: cooking-lobster.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Lasagna cu carne tocata
Bucataras.RO

Lasagna cu carne tocata

Este prima data cand fac si va pot spune ca este un deliciu!

Lasagna cu carne tocata
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa