Cum sa abordezi un homar ca la carte

Homarii, alaturi de creveti si crabi, sunt membri ai familiei "decapode”- animale cu 5 perechi de picioare pentru mers, dintre care, primele doua au evoulat intr-un fel de mustati si inca trei perechi de picioare transformate in mandibule folosite pentru hranire. In SUA se intalnesc doua tipuri de homar: homarul nordic, reprezentand homarul de baza al coastei de Est si un alt tip de homar, similar cu cel nordic, doar ca nu are clesti.

Homarii fac parte din grupul Crustaceelor si sunt predominant nocturni; variaza ca marime si culoare si reprezinta o parte importanta a comertului cu animale maritime din SUA si din alte state.

De cele mai multe ori, daca nu suntem chiar noi cei care gatim homarul si servim aceasta delicatesa intr-un restaurant, apare dificultatea servirii lui. Cum se "abordeaza” un homar? De unde trebuie inceput? Cum se mananca un homar?Pasul 1: Indoiti ambii clesti si celelalte articulatii superioare.

Pasul 2: Rupeti clestii si articulatiile cu partea ne-taioasa a unui cutit de bucatarie sau cu un instrument special.

Pasul 3: Rasuciti partea mobila a clestilor si indepartati partea lor superioara pentru a ajunge la partea comestibila din aceasta zona.

Pasul 4: Rasuciti partea inferioara a homarului ("coada”).


Pasul 5: Extrageti partea comestibila din fiecare articulatie a "cozii” homarului.

Pasul 6: Inserati o furculita in partea de dedesubt a cozii si rasuciti-o, indreptand coada in directia opusa.


Pasul 7: Intoarceti homarul pe spate si cu un cutit sau cu niste foarfece de bucatarie, taiati portiunea dintre piciorusele folosite pentru mers; veti avea acces la o noua zona comestibila.Sursa: cooking-lobster.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Inghetata de lapte

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Cele mai apreciate rețete
Placinta quatro formaggi
1
Aluaturi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
2
Mancaruri cu legume

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Legume de vara la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Legume de vara la cuptor

O reteta delicioasa si foarte usoara. Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Retete de vara.

Legume de vara la cuptor
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Pachetele de primavara cu fructe si sos picant de zmeura si miere
Bucataras.RO

Pachetele de primavara cu fructe si sos picant de zmeura si miere

De cand am acceptat provocarea Delikat pentru campania "Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100%...

Pachetele de primavara cu fructe si sos picant de zmeura si miere
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta