Cum sa abordezi un homar ca la carte

Homarii, alaturi de creveti si crabi, sunt membri ai familiei "decapode”- animale cu 5 perechi de picioare pentru mers, dintre care, primele doua au evoulat intr-un fel de mustati si inca trei perechi de picioare transformate in mandibule folosite pentru hranire. In SUA se intalnesc doua tipuri de homar: homarul nordic, reprezentand homarul de baza al coastei de Est si un alt tip de homar, similar cu cel nordic, doar ca nu are clesti.

Homarii fac parte din grupul Crustaceelor si sunt predominant nocturni; variaza ca marime si culoare si reprezinta o parte importanta a comertului cu animale maritime din SUA si din alte state.

De cele mai multe ori, daca nu suntem chiar noi cei care gatim homarul si servim aceasta delicatesa intr-un restaurant, apare dificultatea servirii lui. Cum se "abordeaza” un homar? De unde trebuie inceput? Cum se mananca un homar?Pasul 1: Indoiti ambii clesti si celelalte articulatii superioare.

Pasul 2: Rupeti clestii si articulatiile cu partea ne-taioasa a unui cutit de bucatarie sau cu un instrument special.

Pasul 3: Rasuciti partea mobila a clestilor si indepartati partea lor superioara pentru a ajunge la partea comestibila din aceasta zona.

Pasul 4: Rasuciti partea inferioara a homarului ("coada”).


Pasul 5: Extrageti partea comestibila din fiecare articulatie a "cozii” homarului.

Pasul 6: Inserati o furculita in partea de dedesubt a cozii si rasuciti-o, indreptand coada in directia opusa.


Pasul 7: Intoarceti homarul pe spate si cu un cutit sau cu niste foarfece de bucatarie, taiati portiunea dintre piciorusele folosite pentru mers; veti avea acces la o noua zona comestibila.Sursa: cooking-lobster.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci