Cum sa abordezi un homar ca la carte

(1)
admin postat de
Homarii, alaturi de creveti si crabi, sunt membri ai familiei "decapode”-

animale cu 5 perechi de picioare pentru mers, dintre care, primele doua au

evoulat intr-un fel de mustati si inca trei perechi de picioare transformate in

mandibule folosite pentru hranire. In SUA se intalnesc doua tipuri de homar:

homarul nordic, reprezentand homarul de baza al coastei de Est si un alt tip de

homar, similar cu cel nordic, doar ca nu are clesti.

Homarii fac parte

din grupul Crustaceelor si sunt predominant nocturni; variaza ca marime si

culoare si reprezinta o parte importanta a comertului cu animale maritime din

SUA si din alte state.

De cele mai multe ori, daca nu suntem chiar noi

cei care gatim homarul si servim aceasta delicatesa intr-un restaurant, apare

dificultatea servirii lui. Cum se "abordeaza” un homar? De unde trebuie inceput?

Cum se mananca un homar?Pasul 1: Indoiti ambii clesti si celelalte articulatii superioare.





Pasul 2: Rupeti clestii si articulatiile cu partea ne-taioasa a unui cutit de

bucatarie sau cu un instrument special.



Pasul 3: Rasuciti partea mobila a clestilor si indepartati partea lor superioara

pentru a ajunge la partea comestibila din aceasta zona.



Pasul 4: Rasuciti partea inferioara a homarului ("coada”).




Pasul 5: Extrageti partea comestibila din fiecare articulatie a "cozii”

homarului.

Pasul 6: Inserati o furculita in partea de dedesubt ...
a cozii si

rasuciti-o, indreptand coada in directia opusa.






Pasul 7: Intoarceti homarul pe spate si cu un cutit sau cu niste foarfece de

bucatarie, taiati portiunea dintre piciorusele folosite pentru mers; veti avea

acces la o noua zona comestibila.Sursa: cooking-lobster.com

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite