Homarii, alaturi de creveti si crabi, sunt membri ai familiei "decapode”- animale cu 5 perechi de picioare pentru mers, dintre care, primele doua au evoulat intr-un fel de mustati si inca trei perechi de picioare transformate in mandibule folosite pentru hranire. In SUA se intalnesc doua tipuri de homar: homarul nordic, reprezentand homarul de baza al coastei de Est si un alt tip de homar, similar cu cel nordic, doar ca nu are clesti.
Homarii fac parte din grupul Crustaceelor si sunt predominant nocturni; variaza ca marime si culoare si reprezinta o parte importanta a comertului cu animale maritime din SUA si din alte state.
De cele mai multe ori, daca nu suntem chiar noi cei care gatim homarul si servim aceasta delicatesa intr-un restaurant, apare dificultatea servirii lui. Cum se "abordeaza” un homar? De unde trebuie inceput? Cum se mananca un homar?Pasul 1: Indoiti ambii clesti si celelalte articulatii superioare.
Pasul 2: Rupeti clestii si articulatiile cu partea ne-taioasa a unui cutit de bucatarie sau cu un instrument special.
Pasul 3: Rasuciti partea mobila a clestilor si indepartati partea lor superioara pentru a ajunge la partea comestibila din aceasta zona.
Pasul 4: Rasuciti partea inferioara a homarului ("coada”).
Pasul 5: Extrageti partea comestibila din fiecare articulatie a "cozii” homarului.
Pasul 6: Inserati o furculita in partea de dedesubt a cozii si rasuciti-o, indreptand coada in directia opusa.
Pasul 7: Intoarceti homarul pe spate si cu un cutit sau cu niste foarfece de bucatarie, taiati portiunea dintre piciorusele folosite pentru mers; veti avea acces la o noua zona comestibila.Sursa: cooking-lobster.com
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiEste absolut delicioasa si foarte usor de facut !:) M-am inspirat de la Ruxy !
Prajitura RudyIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii