Cum sa mananci ca un italian

Cum sa mananci ca un italian

  Reguli generale   Nu manca rapid si nu te orienta spre restaurante de tip fast food. Adevaratii italieni mananca incet, savurand fiecare imbucatura.   Mananca in liniste la masa, nu in picioare sau in graba. Incearca sa iti pastrezi un program cat de cat fix al meselor, de care sa tii cont zilnic.   Cum mananci pastele   Pastele sunt intotdeauna un fel principal, nu le folosi pe post de garnitura.   Fiecare tip de paste se potriveste cu un anumit sos: sosul de masline este indicat pentru penne si rigatoni, dar nu trebuie utilizat cu spaghetti ( pastele lungi si subtiri ). Spaghettele se potrivesc cu fructe de mare si scoici. Daca nu stii ce sos sa folosesti, ti-l recomandam pe cel bolognese, care merge cu majoritatea tipurilor de paste.   Nu taia pastele lungi, invata sa le rasucesti.   Ketchup-ul nu este un sos, cu atat mai putin un sos pentru paste sau pizza.   Nu fierbe prea mult pastele, din contra, serveste-le putin tari – al dente, cum spun italienii.   Mancarurile pe baza de carne nu se potrivesc cu pastele, asa ca nu le amesteca. Exceptie o fac retetele de paste cu carne, cum ar fi cele bolognese.     Cum servesti pizza   Nu te formaliza atunci cand iti comanzi o pizza, incercand sa o mananci cat mai elegant – lasa deoparte tacamurile si mananca fiecare felie cu mana, ca italienii veritabili.     Cafeaua si micul dejun   Pentru italieni, cafeaua adevarata se numeste espresso. Poate fi servit uneori cu lapte sau lichior.   Cappuccino se bea doar dimineata sau in pauzele de dupa-amiaza, niciodata in timpul meselor. Cafeaua nu se ia la pachet si nu se bea pe strada – se consuma la masa, fara graba, pauza de cafea fiind unul din momentele cele mai placute ale zilei.     Cum poti asezona mancarea   Nu folosi parmezan pentru mancaruri pe baza de peste.   Daca pregatesti o salata, iata ce poti utliza ca dressing: lamaie, otet, sare si ulei de masline. Nu turna alte sosuri sau condimente, daca vrei sa gatesti ca un adevarat italian.     Bauturile   In timpul mesei consuma doar apa sau vin, sucurile si berea sunt potrivite doar pentru pizza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Negresa simpla si rapida

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Negresa simpla si rapida
Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Musaca cu carne tocata si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Zacusca cu vinete si morcov
1
Zacusca

Zacusca cu vinete si morcov

Zacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...

Zacusca cu vinete si morcov
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Gris cu lapte
3
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Marmelada de mere si pere
4
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
5
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Parteneri
Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa
Bucataras.RO

Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa

Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa: blat umed de cacao, acoperit cu un strat generos de bezea dulce si...

Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia