Reguli generale Nu manca rapid si nu te orienta spre restaurante de tip fast food. Adevaratii italieni mananca incet, savurand fiecare imbucatura. Mananca in liniste la masa, nu in picioare sau in graba. Incearca sa iti pastrezi un program cat de cat fix al meselor, de care sa tii cont zilnic. Cum mananci pastele Pastele sunt intotdeauna un fel principal, nu le folosi pe post de garnitura. Fiecare tip de paste se potriveste cu un anumit sos: sosul de masline este indicat pentru penne si rigatoni, dar nu trebuie utilizat cu spaghetti ( pastele lungi si subtiri ). Spaghettele se potrivesc cu fructe de mare si scoici. Daca nu stii ce sos sa folosesti, ti-l recomandam pe cel bolognese, care merge cu majoritatea tipurilor de paste. Nu taia pastele lungi, invata sa le rasucesti. Ketchup-ul nu este un sos, cu atat mai putin un sos pentru paste sau pizza. Nu fierbe prea mult pastele, din contra, serveste-le putin tari – al dente, cum spun italienii. Mancarurile pe baza de carne nu se potrivesc cu pastele, asa ca nu le amesteca. Exceptie o fac retetele de paste cu carne, cum ar fi cele bolognese. Cum servesti pizza Nu te formaliza atunci cand iti comanzi o pizza, incercand sa o mananci cat mai elegant – lasa deoparte tacamurile si mananca fiecare felie cu mana, ca italienii veritabili. Cafeaua si micul dejun Pentru italieni, cafeaua adevarata se numeste espresso. Poate fi servit uneori cu lapte sau lichior. Cappuccino se bea doar dimineata sau in pauzele de dupa-amiaza, niciodata in timpul meselor. Cafeaua nu se ia la pachet si nu se bea pe strada – se consuma la masa, fara graba, pauza de cafea fiind unul din momentele cele mai placute ale zilei. Cum poti asezona mancarea Nu folosi parmezan pentru mancaruri pe baza de peste. Daca pregatesti o salata, iata ce poti utliza ca dressing: lamaie, otet, sare si ulei de masline. Nu turna alte sosuri sau condimente, daca vrei sa gatesti ca un adevarat italian. Bauturile In timpul mesei consuma doar apa sau vin, sucurile si berea sunt potrivite doar pentru pizza.
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiReteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa: blat umed de cacao, acoperit cu un strat generos de bezea dulce si...
Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii