Reguli generale Nu manca rapid si nu te orienta spre restaurante de tip fast food. Adevaratii italieni mananca incet, savurand fiecare imbucatura. Mananca in liniste la masa, nu in picioare sau in graba. Incearca sa iti pastrezi un program cat de cat fix al meselor, de care sa tii cont zilnic. Cum mananci pastele Pastele sunt intotdeauna un fel principal, nu le folosi pe post de garnitura. Fiecare tip de paste se potriveste cu un anumit sos: sosul de masline este indicat pentru penne si rigatoni, dar nu trebuie utilizat cu spaghetti ( pastele lungi si subtiri ). Spaghettele se potrivesc cu fructe de mare si scoici. Daca nu stii ce sos sa folosesti, ti-l recomandam pe cel bolognese, care merge cu majoritatea tipurilor de paste. Nu taia pastele lungi, invata sa le rasucesti. Ketchup-ul nu este un sos, cu atat mai putin un sos pentru paste sau pizza. Nu fierbe prea mult pastele, din contra, serveste-le putin tari – al dente, cum spun italienii. Mancarurile pe baza de carne nu se potrivesc cu pastele, asa ca nu le amesteca. Exceptie o fac retetele de paste cu carne, cum ar fi cele bolognese. Cum servesti pizza Nu te formaliza atunci cand iti comanzi o pizza, incercand sa o mananci cat mai elegant – lasa deoparte tacamurile si mananca fiecare felie cu mana, ca italienii veritabili. Cafeaua si micul dejun Pentru italieni, cafeaua adevarata se numeste espresso. Poate fi servit uneori cu lapte sau lichior. Cappuccino se bea doar dimineata sau in pauzele de dupa-amiaza, niciodata in timpul meselor. Cafeaua nu se ia la pachet si nu se bea pe strada – se consuma la masa, fara graba, pauza de cafea fiind unul din momentele cele mai placute ale zilei. Cum poti asezona mancarea Nu folosi parmezan pentru mancaruri pe baza de peste. Daca pregatesti o salata, iata ce poti utliza ca dressing: lamaie, otet, sare si ulei de masline. Nu turna alte sosuri sau condimente, daca vrei sa gatesti ca un adevarat italian. Bauturile In timpul mesei consuma doar apa sau vin, sucurile si berea sunt potrivite doar pentru pizza.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii