Reguli generale Nu manca rapid si nu te orienta spre restaurante de tip fast food. Adevaratii italieni mananca incet, savurand fiecare imbucatura. Mananca in liniste la masa, nu in picioare sau in graba. Incearca sa iti pastrezi un program cat de cat fix al meselor, de care sa tii cont zilnic. Cum mananci pastele Pastele sunt intotdeauna un fel principal, nu le folosi pe post de garnitura. Fiecare tip de paste se potriveste cu un anumit sos: sosul de masline este indicat pentru penne si rigatoni, dar nu trebuie utilizat cu spaghetti ( pastele lungi si subtiri ). Spaghettele se potrivesc cu fructe de mare si scoici. Daca nu stii ce sos sa folosesti, ti-l recomandam pe cel bolognese, care merge cu majoritatea tipurilor de paste. Nu taia pastele lungi, invata sa le rasucesti. Ketchup-ul nu este un sos, cu atat mai putin un sos pentru paste sau pizza. Nu fierbe prea mult pastele, din contra, serveste-le putin tari – al dente, cum spun italienii. Mancarurile pe baza de carne nu se potrivesc cu pastele, asa ca nu le amesteca. Exceptie o fac retetele de paste cu carne, cum ar fi cele bolognese. Cum servesti pizza Nu te formaliza atunci cand iti comanzi o pizza, incercand sa o mananci cat mai elegant – lasa deoparte tacamurile si mananca fiecare felie cu mana, ca italienii veritabili. Cafeaua si micul dejun Pentru italieni, cafeaua adevarata se numeste espresso. Poate fi servit uneori cu lapte sau lichior. Cappuccino se bea doar dimineata sau in pauzele de dupa-amiaza, niciodata in timpul meselor. Cafeaua nu se ia la pachet si nu se bea pe strada – se consuma la masa, fara graba, pauza de cafea fiind unul din momentele cele mai placute ale zilei. Cum poti asezona mancarea Nu folosi parmezan pentru mancaruri pe baza de peste. Daca pregatesti o salata, iata ce poti utliza ca dressing: lamaie, otet, sare si ulei de masline. Nu turna alte sosuri sau condimente, daca vrei sa gatesti ca un adevarat italian. Bauturile In timpul mesei consuma doar apa sau vin, sucurile si berea sunt potrivite doar pentru pizza.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii