Curiozitati culinare

(0)
admin postat de
Inventarea inghetatei de fructe pe bat



Inghetata pe bat preparata din suc de fructe a fost inventata in 1905 de un copil de 11 ani, care a tinut ideea secreta timp de alti 18 ani. Frank Epperson, inventatorul, a uitat intr-o seara pe veranda casei un vas care continea apa, concentrat de suc si un bat. Temperatura din San Francisco a atins in acea noapte un record negativ, iar baietelul a descoperit a doua zi ca sucul inghetase in jurul batului, formand un desert delicios. Frank a patentat descoperirea abia dupa 18 ani.

 

Utilizarea apei din nuca de cocos

 

In cazuri de urgenta, apa continuta de nuca de cocos poate fi folosita ca plasma pentru persoanele ce au probleme sangvine. Apa din nucile de cocos – care nu trebuie confundata cu laptele acestora – este sterila si are nivelul optim de ph.

 

Alunele explozive

 

Uleiul de arahide poate fi procesat pentru producerea glicerolului, folosit in fabricarea nitroglicerinei. Nitroglicerina face parte din principalele ingrediente utilizate in producerea dinamitei.

 

Prima supa din lume

 

Cercetatorii spun ca prima supa a fost produsa in jurul anului 6000 inaintea erei noastre. Ingredientul principal? Carnea de hipopotam.

 

Cel mai mare fel de mancare

 

Mergi la restaurant si ti-e o foame de lup? Orice ti-ai comanda, nu ii vei intrece pe beduini. Acestia servesc la nunti un fel de mancare oarecum ciudat: camila umpluta cu ...
oaie, oaia fiind umpluta cu pui, care la randul lor sunt umpluti cu pesti, iar in pesti sunt introduse oua. Ce zici, ai reusi sa iti termini portia?
Alte articole cu:
nuca de cocos
recomandari

 
Prima recolta de pepeni a fost consemnata oficial acum aproape 5000 de ani, in Egipt.

In ...

citește—

Membrii civilizatiei Maya obisnuiau sa bea ciocolata lichida in timpul ceremoniilor de logodna, la nunti, ...

citește—

Acest fruct tropical din America de Sud are un miez alb, fibros, al carui gust seamana usor cu cel al nucii. ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite