Inventarea inghetatei de fructe pe bat Inghetata pe bat preparata din suc de fructe a fost inventata in 1905 de un copil de 11 ani, care a tinut ideea secreta timp de alti 18 ani. Frank Epperson, inventatorul, a uitat intr-o seara pe veranda casei un vas care continea apa, concentrat de suc si un bat. Temperatura din San Francisco a atins in acea noapte un record negativ, iar baietelul a descoperit a doua zi ca sucul inghetase in jurul batului, formand un desert delicios. Frank a patentat descoperirea abia dupa 18 ani. Utilizarea apei din nuca de cocos In cazuri de urgenta, apa continuta de nuca de cocos poate fi folosita ca plasma pentru persoanele ce au probleme sangvine. Apa din nucile de cocos – care nu trebuie confundata cu laptele acestora – este sterila si are nivelul optim de ph. Alunele explozive Uleiul de arahide poate fi procesat pentru producerea glicerolului, folosit in fabricarea nitroglicerinei. Nitroglicerina face parte din principalele ingrediente utilizate in producerea dinamitei. Prima supa din lume Cercetatorii spun ca prima supa a fost produsa in jurul anului 6000 inaintea erei noastre. Ingredientul principal? Carnea de hipopotam. Cel mai mare fel de mancare Mergi la restaurant si ti-e o foame de lup? Orice ti-ai comanda, nu ii vei intrece pe beduini. Acestia servesc la nunti un fel de mancare oarecum ciudat: camila umpluta cu oaie, oaia fiind umpluta cu pui, care la randul lor sunt umpluti cu pesti, iar in pesti sunt introduse oua. Ce zici, ai reusi sa iti termini portia?
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaPrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetSe curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraPuiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...
Ananas cu puiDobry den....Buna Ziua Astazi 28 Octombrie este Ziua Naţională a Cehiei. si va propun o reteta traditionala ceha :...
Briose cehe - Koláčky - KolachesIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii