Inventarea inghetatei de fructe pe bat Inghetata pe bat preparata din suc de fructe a fost inventata in 1905 de un copil de 11 ani, care a tinut ideea secreta timp de alti 18 ani. Frank Epperson, inventatorul, a uitat intr-o seara pe veranda casei un vas care continea apa, concentrat de suc si un bat. Temperatura din San Francisco a atins in acea noapte un record negativ, iar baietelul a descoperit a doua zi ca sucul inghetase in jurul batului, formand un desert delicios. Frank a patentat descoperirea abia dupa 18 ani. Utilizarea apei din nuca de cocos In cazuri de urgenta, apa continuta de nuca de cocos poate fi folosita ca plasma pentru persoanele ce au probleme sangvine. Apa din nucile de cocos – care nu trebuie confundata cu laptele acestora – este sterila si are nivelul optim de ph. Alunele explozive Uleiul de arahide poate fi procesat pentru producerea glicerolului, folosit in fabricarea nitroglicerinei. Nitroglicerina face parte din principalele ingrediente utilizate in producerea dinamitei. Prima supa din lume Cercetatorii spun ca prima supa a fost produsa in jurul anului 6000 inaintea erei noastre. Ingredientul principal? Carnea de hipopotam. Cel mai mare fel de mancare Mergi la restaurant si ti-e o foame de lup? Orice ti-ai comanda, nu ii vei intrece pe beduini. Acestia servesc la nunti un fel de mancare oarecum ciudat: camila umpluta cu oaie, oaia fiind umpluta cu pui, care la randul lor sunt umpluti cu pesti, iar in pesti sunt introduse oua. Ce zici, ai reusi sa iti termini portia?
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiSpalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...
Ardei bulgaresti cu telina in otetInca o reteta fara zahar, pregatita cu produse de la Bunatati din Natura. Asa cum am mai zis, se poate sa facem...
Pancakes cu branza, stafide si sirop de struguri si mar fara zaharSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii