Inainte de a fi preparata, limba trebuie mai intai fiarta. Pentru aceasta, se spala in mai multe ape caldute, se freaca apoi cu malai, ca sa se indeparteze toate impuritatile de pe suprafata ei, si se pune intr-un vas cu apa rece pentru 1-2 ore. Se scoate, se clateste si se pune la fiert cu apa rece atat cat s-o cuprinda. Se fierbe la foc potrivit 3-4 ore. Dupa ce a fiert se scoate pielita cu un cutit ascutit.
Creierul se pune 1 ora in apa rece sa iasa sangele. Se curata pielitele cu grija sa nu se rupa (pentru a se scoate mai usor, se poate opari 1-2').Ficatul, de regula, nu se spala cu apa. Se tine in lapte 1-2 ore, pentru a se fragezi. Se prajeste sau se fierbe putin timp, ca sa nu se intareasca.
Rinichii se spala in mai multe ape reci, se taie in doua si se pun in apa rece cu otet timp de 1 ora ca sa iasa mirosul. Dupa aceea, se oparesc timp de 2' in apa cu putina sare si se curata, cat sunt calzi, de pielita, nervuri si grasime.Inainte de a fi preparata, inima trebuie taiata si tinuta in apa rece ca sa iasa sangele. Se curata de pielita, procedand ca la rinichi. Se pregateste in diverse feluri: angheÂmaht, ciulama, pilaf cu masline. Se pot face si chiftelute economice, preparand o toÂcatura in care se adauga, la 500 g inima, 1 lg. gris crud, 3 lg. ulei si 3-4 oua.
Fuduliile se spala in mai multe ape reci, se scoate pielita, se lasa cca 15' in apa cu otet, dupa care se pun pe gratarul incins sau se prajesc in unt. Se sareaza numai cand sunt gata.
Splina se spala in mai multe ape reci, se lasa 30' in apa rece cu putin otet, dupa care se curata de pielita. Se taie felioare, se cresteaza fiecare felioara, se sareaza si se praÂjeste in ulei sau unt, intr-un vas acoperit, timp de 20'. Se intoarce pe toate partile. Se poate servi cu mujdei de usturoi. De asemenea, se poate servi cu garnitura de cartofi (piure sau prajiti) sau cu garnitura de legume. In acest caz, in sosul ramas de la prajiÂrea splinei, se pun condimente (piper, boia de ardei) si, eventual, cateva linguri de vin rosu. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se toarna peste garnitura.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaUn preparat devenit traditional in familia noastra!
Coasta de miel umplutaPrajitura tavalita este perfecta pentru cand vrei sa faci repede ceva dulce. Mie imi place cu nuca de cocos, dar poti sa...
Desert - Prajitura tavalitaReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii