Delicatese si secretele lor

(0)
admin postat de
Inainte de a fi

preparata, limba trebuie mai intai fiarta. Pentru aceasta, se spala in mai

multe ape caldute, se freaca apoi cu malai, ca sa se indeparteze toate impuritatile

de pe suprafata ei, si se pune intr-un vas cu apa rece pentru 1-2 ore. Se

scoate, se clateste si se pune la fiert cu apa rece atat cat s-o cuprinda. Se

fierbe la foc potrivit 3-4 ore. Dupa ce a fiert se scoate pielita cu un cutit ascutit.





Creierul se pune 1 ora in apa

rece sa iasa sangele. Se curata pielitele cu grija sa nu se rupa (pentru a se

scoate mai usor, se poate opari 1-2').Ficatul, de regula, nu se spala cu apa. Se

tine in lapte 1-2 ore, pentru a se fragezi. Se prajeste sau se fierbe putin

timp, ca sa nu se intareasca.





Rinichii se spala in mai multe ape reci, se taie in doua si se pun in apa rece

cu otet timp de 1 ora ca sa iasa mirosul. Dupa aceea, se oparesc timp de 2' in

apa cu putina sare si se curata, cat sunt calzi, de pielita, nervuri si grasime.Inainte

de a fi preparata, inima trebuie taiata si tinuta in apa rece ca sa iasa sangele.

Se curata de pielita, procedand ca la rinichi. Se pregateste in diverse feluri:

anghe­maht, ciulama, pilaf cu masline. Se pot face si chiftelute economice,

preparand o to­catura in care se adauga, la 500 g inima, 1 lg. gris crud, 3 lg.

ulei si 3-4 oua.





Fuduliile se spala in mai multe ape reci, se scoate pielita, se lasa cca 15' in

apa cu otet, dupa ...
care se pun pe gratarul incins sau se prajesc in unt. Se sareaza

numai cand sunt gata.





Splina se spala in mai multe ape reci, se lasa 30' in apa rece cu putin otet,

dupa care se curata de pielita. Se taie felioare, se cresteaza fiecare felioara,

se sareaza si se pra­jeste in ulei sau unt, intr-un vas acoperit, timp de 20'. Se

intoarce pe toate partile. Se poate servi cu mujdei de usturoi. De asemenea, se poate servi cu garnitura

de cartofi (piure sau prajiti) sau cu garnitura de legume. In acest caz, in sosul ramas de la praji­rea

splinei, se pun condimente (piper, boia de ardei) si, eventual, cateva linguri

de vin rosu. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se toarna peste garnitura.
Alte articole cu:
secrete
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite