Inainte de a fi preparata, limba trebuie mai intai fiarta. Pentru aceasta, se spala in mai multe ape caldute, se freaca apoi cu malai, ca sa se indeparteze toate impuritatile de pe suprafata ei, si se pune intr-un vas cu apa rece pentru 1-2 ore. Se scoate, se clateste si se pune la fiert cu apa rece atat cat s-o cuprinda. Se fierbe la foc potrivit 3-4 ore. Dupa ce a fiert se scoate pielita cu un cutit ascutit.
Creierul se pune 1 ora in apa rece sa iasa sangele. Se curata pielitele cu grija sa nu se rupa (pentru a se scoate mai usor, se poate opari 1-2').Ficatul, de regula, nu se spala cu apa. Se tine in lapte 1-2 ore, pentru a se fragezi. Se prajeste sau se fierbe putin timp, ca sa nu se intareasca.
Rinichii se spala in mai multe ape reci, se taie in doua si se pun in apa rece cu otet timp de 1 ora ca sa iasa mirosul. Dupa aceea, se oparesc timp de 2' in apa cu putina sare si se curata, cat sunt calzi, de pielita, nervuri si grasime.Inainte de a fi preparata, inima trebuie taiata si tinuta in apa rece ca sa iasa sangele. Se curata de pielita, procedand ca la rinichi. Se pregateste in diverse feluri: angheÂmaht, ciulama, pilaf cu masline. Se pot face si chiftelute economice, preparand o toÂcatura in care se adauga, la 500 g inima, 1 lg. gris crud, 3 lg. ulei si 3-4 oua.
Fuduliile se spala in mai multe ape reci, se scoate pielita, se lasa cca 15' in apa cu otet, dupa care se pun pe gratarul incins sau se prajesc in unt. Se sareaza numai cand sunt gata.
Splina se spala in mai multe ape reci, se lasa 30' in apa rece cu putin otet, dupa care se curata de pielita. Se taie felioare, se cresteaza fiecare felioara, se sareaza si se praÂjeste in ulei sau unt, intr-un vas acoperit, timp de 20'. Se intoarce pe toate partile. Se poate servi cu mujdei de usturoi. De asemenea, se poate servi cu garnitura de cartofi (piure sau prajiti) sau cu garnitura de legume. In acest caz, in sosul ramas de la prajiÂrea splinei, se pun condimente (piper, boia de ardei) si, eventual, cateva linguri de vin rosu. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se toarna peste garnitura.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacO supa usor de preparat, recomandata in special pentru perioada sarbatorilor, cand avem nevoie de o detoxifiere rapida pentru...
Supa detox de varza kale si linte rosieEste una din supele mele favorite, pe langa multe alte supem iar ca sa pregatesti o astfel de supa,nu ai nevoie de reteta,...
Supa crema de ciuperciDacă tot a apărut leurda în piață, vreau să profit de aroma ei și să o includ în cât mai multe preparate cum sunt...
Clatite aperitiv cu leurda si ardei coptMereu apreciată în familia Zmeilor ;) E un fel principal ce niciodată nu este suficient! :D
Pulpă de porc, ghebe și ceapăDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii