Delicatese si secretele lor

Inainte de a fi preparata, limba trebuie mai intai fiarta. Pentru aceasta, se spala in mai multe ape caldute, se freaca apoi cu malai, ca sa se indeparteze toate impuritatile de pe suprafata ei, si se pune intr-un vas cu apa rece pentru 1-2 ore. Se scoate, se clateste si se pune la fiert cu apa rece atat cat s-o cuprinda. Se fierbe la foc potrivit 3-4 ore. Dupa ce a fiert se scoate pielita cu un cutit ascutit.

Creierul se pune 1 ora in apa rece sa iasa sangele. Se curata pielitele cu grija sa nu se rupa (pentru a se scoate mai usor, se poate opari 1-2').Ficatul, de regula, nu se spala cu apa. Se tine in lapte 1-2 ore, pentru a se fragezi. Se prajeste sau se fierbe putin timp, ca sa nu se intareasca.

Rinichii se spala in mai multe ape reci, se taie in doua si se pun in apa rece cu otet timp de 1 ora ca sa iasa mirosul. Dupa aceea, se oparesc timp de 2' in apa cu putina sare si se curata, cat sunt calzi, de pielita, nervuri si grasime.Inainte de a fi preparata, inima trebuie taiata si tinuta in apa rece ca sa iasa sangele. Se curata de pielita, procedand ca la rinichi. Se pregateste in diverse feluri: anghe­maht, ciulama, pilaf cu masline. Se pot face si chiftelute economice, preparand o to­catura in care se adauga, la 500 g inima, 1 lg. gris crud, 3 lg. ulei si 3-4 oua.

Fuduliile se spala in mai multe ape reci, se scoate pielita, se lasa cca 15' in apa cu otet, dupa care se pun pe gratarul incins sau se prajesc in unt. Se sareaza numai cand sunt gata.

Splina se spala in mai multe ape reci, se lasa 30' in apa rece cu putin otet, dupa care se curata de pielita. Se taie felioare, se cresteaza fiecare felioara, se sareaza si se pra­jeste in ulei sau unt, intr-un vas acoperit, timp de 20'. Se intoarce pe toate partile. Se poate servi cu mujdei de usturoi. De asemenea, se poate servi cu garnitura de cartofi (piure sau prajiti) sau cu garnitura de legume. In acest caz, in sosul ramas de la praji­rea splinei, se pun condimente (piper, boia de ardei) si, eventual, cateva linguri de vin rosu. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se toarna peste garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Placinta (melcisori) cu mere
5
Dulciuri

Placinta (melcisori) cu mere

O reteta in ton cu vremea de-afara.

Placinta (melcisori) cu mere
Parteneri
Pastrav somonat la cuptor
Bucataras.RO

Pastrav somonat la cuptor

Chiar daca nu esti fan peste, iti garantez ca aceasta reteta de pastrav la cuptor te va cuceri. Reteta video pas cu pas o...

Pastrav somonat la cuptor
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Flan cu Lapte Condensat Indulcit
ReteteCulinare.RO

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit