Inainte de a fi preparata, limba trebuie mai intai fiarta. Pentru aceasta, se spala in mai multe ape caldute, se freaca apoi cu malai, ca sa se indeparteze toate impuritatile de pe suprafata ei, si se pune intr-un vas cu apa rece pentru 1-2 ore. Se scoate, se clateste si se pune la fiert cu apa rece atat cat s-o cuprinda. Se fierbe la foc potrivit 3-4 ore. Dupa ce a fiert se scoate pielita cu un cutit ascutit.
Creierul se pune 1 ora in apa rece sa iasa sangele. Se curata pielitele cu grija sa nu se rupa (pentru a se scoate mai usor, se poate opari 1-2').Ficatul, de regula, nu se spala cu apa. Se tine in lapte 1-2 ore, pentru a se fragezi. Se prajeste sau se fierbe putin timp, ca sa nu se intareasca.
Rinichii se spala in mai multe ape reci, se taie in doua si se pun in apa rece cu otet timp de 1 ora ca sa iasa mirosul. Dupa aceea, se oparesc timp de 2' in apa cu putina sare si se curata, cat sunt calzi, de pielita, nervuri si grasime.Inainte de a fi preparata, inima trebuie taiata si tinuta in apa rece ca sa iasa sangele. Se curata de pielita, procedand ca la rinichi. Se pregateste in diverse feluri: angheÂmaht, ciulama, pilaf cu masline. Se pot face si chiftelute economice, preparand o toÂcatura in care se adauga, la 500 g inima, 1 lg. gris crud, 3 lg. ulei si 3-4 oua.
Fuduliile se spala in mai multe ape reci, se scoate pielita, se lasa cca 15' in apa cu otet, dupa care se pun pe gratarul incins sau se prajesc in unt. Se sareaza numai cand sunt gata.
Splina se spala in mai multe ape reci, se lasa 30' in apa rece cu putin otet, dupa care se curata de pielita. Se taie felioare, se cresteaza fiecare felioara, se sareaza si se praÂjeste in ulei sau unt, intr-un vas acoperit, timp de 20'. Se intoarce pe toate partile. Se poate servi cu mujdei de usturoi. De asemenea, se poate servi cu garnitura de cartofi (piure sau prajiti) sau cu garnitura de legume. In acest caz, in sosul ramas de la prajiÂrea splinei, se pun condimente (piper, boia de ardei) si, eventual, cateva linguri de vin rosu. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se toarna peste garnitura.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii