Britanicii sunt celebri pentru pasiunea lor pentru ceai si ritualurile culinare create in jurul lui.
Va propunem un rasfat pentru ora ceaiului. Ceaiul preferat al Angliei, Earl Grey intr-un cocktail aromat pentru zilele racoroase care urmeaza alaturi de o prajitura consistenta si savuroasa.
London Fog este o bautura moderna facuta pe baza clasicului ceai englezesc Earl Grey - ceai negru aromat cu bergamota, un fruct citric cu parfum si aroma asemanatoare portocalei. Siropul de vanilie accentuaeaza aceasta aroma.
Pentru o portie aveti nevoie de:
250 de ml de ceai Earl Grey – se prepara prin infuzarea a 2 lingurite de ceai Earl Grey 4 min in apa la 100gr C., 100ml lapte, 3 linguri sirop de vanilie,
Turnati siropul de vanilie in ceai apoi adaugati laptele fierbinte.
Serviti imediat.
Brownies cu fulgi de ovaz si curmale
Aceste prajituri sunt ideale pentru brunch-uri sau pentru a fi servite la ceai. Secretul consistentei lor este sa nu le coaceti foarte mult pentru a
Ingrediente:
150gr ciocolata neagra de menaj, 50gr unt, 75gr fulgi de ovaz, 25gr grau germinat uscat, 25gr lapte praf, ½ lingurita praf de copt, ½ lingurita sare, 50gr nuci maruntite, 50gr curmale maruntite, 50gr melasa, 1lingurita esenta de vanilie, 2 oua battue.
Preparare:
Intr-un vas rezistent la temperatura puneti ciocolata rupta bucatele si untul pe care le topiti fie la cuptorul cu microunde timp de 2 ...
Va propunem un rasfat pentru ora ceaiului. Ceaiul preferat al Angliei, Earl Grey intr-un cocktail aromat pentru zilele racoroase care urmeaza alaturi de o prajitura consistenta si savuroasa.
London Fog este o bautura moderna facuta pe baza clasicului ceai englezesc Earl Grey - ceai negru aromat cu bergamota, un fruct citric cu parfum si aroma asemanatoare portocalei. Siropul de vanilie accentuaeaza aceasta aroma.
Pentru o portie aveti nevoie de:
250 de ml de ceai Earl Grey – se prepara prin infuzarea a 2 lingurite de ceai Earl Grey 4 min in apa la 100gr C., 100ml lapte, 3 linguri sirop de vanilie,
Turnati siropul de vanilie in ceai apoi adaugati laptele fierbinte.
Serviti imediat.
Brownies cu fulgi de ovaz si curmale
Aceste prajituri sunt ideale pentru brunch-uri sau pentru a fi servite la ceai. Secretul consistentei lor este sa nu le coaceti foarte mult pentru a
Ingrediente:
150gr ciocolata neagra de menaj, 50gr unt, 75gr fulgi de ovaz, 25gr grau germinat uscat, 25gr lapte praf, ½ lingurita praf de copt, ½ lingurita sare, 50gr nuci maruntite, 50gr curmale maruntite, 50gr melasa, 1lingurita esenta de vanilie, 2 oua battue.
Preparare:
Intr-un vas rezistent la temperatura puneti ciocolata rupta bucatele si untul pe care le topiti fie la cuptorul cu microunde timp de 2 ...
minute la putere maxima sau in bain marie.
Raciti ciocolata amestecand ocazional. Pregatiti o tava patrata cu latura de 20cm; ungeti cu unt si puneti hartie de copt. Porniti cuptorul la 180grC.
Amestecati toate ingredientele uscate intr-un vas dupa care incorporati ciocolata topita, vanilia si ouale.
Turnati amestecul in tava, nivelati si dati la cuptor timp de 20-25 de minute pana cand s-a intarit pe margini dar este inca moale la mijloc.
Lasati sa se raceasca in tava. Cand s-au mai intarit, rasturnati tava invers si taiati in 16 bucati.
Raciti ciocolata amestecand ocazional. Pregatiti o tava patrata cu latura de 20cm; ungeti cu unt si puneti hartie de copt. Porniti cuptorul la 180grC.
Amestecati toate ingredientele uscate intr-un vas dupa care incorporati ciocolata topita, vanilia si ouale.
Turnati amestecul in tava, nivelati si dati la cuptor timp de 20-25 de minute pana cand s-a intarit pe margini dar este inca moale la mijloc.
Lasati sa se raceasca in tava. Cand s-au mai intarit, rasturnati tava invers si taiati in 16 bucati.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe