Francezii
au principii sanatoase de viata, ei se bucura de fiecare portie si
sunt adevarati gurmanzi. Insa acest lucru nu inseamna ca mananca mai
mult de 1-2 inghitituri din alimentul preferat, ci doar atat cat
sa-si satisfaca pofta.
La
restaurantele frantuzesti se servesc portii mici si foarte
consistente, care iti vor tine mult timp de foame, astfel incat nu
vei avea nevoie de gustari intre mese. Francezii rar mananaca 3 mese
pe zi si nu rontaie bomboane, chips-uri sau popcorn ca americanii.
Iata
un meniu frantuzesc pe care sa-l adopti pentru a-ti mentine
greutatea!
Mic
dejun: un mini croissant cu miere, un iaurt, un espresso, 1-2 fructe
proaspete
Pranz:
-
salata de ton cu paine proaspata
-
vinete si dovlecei la cuptor
-
vita la gratar cu salata de legume si mirodenii: rozmarin, busuioc,
dafin, cimbru si levantica
-
un pahar de vin rosu
-
desert - un fruct sau o cafea
Cina:
-
Brie si Camembert sunt cele mai cunoscute soiuri de branza
frantuzeasca
-
struguri, nuci, stafide
-
un pahar de vin alb
Exemple
de feluri de mancare frantuzesti:
Coq
au vin - carne de cocos fiarta in vin, alaturi de ciuperci si
usturoi.
Foie
gras - ficat de gasca sau rata, servita alturi de ciuperci si un
pahar de coniac
Cassoulet
- carne de porc sau de rata cu fasole si sos de rosii, fierte la foc
mic
Bouillabaisse
- mancare din peste cu ierburi si usturoi
/>
Chocolate
Mousse - crema spumoasa din ciocolata amaruie, oua, iaurt degresat si
zahar brun.
Chocolate
Mousse - crema spumoasa din ciocolata amaruie, oua, iaurt degresat si
zahar brun.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe