Iata care sunt regulile acestei diete:
1. Mancare delicioasa, dar cu putine calorii, aranjata in castronele si farfurioare cat mai mici. A manca este o arta, deci savureaza-ti portia, mananca incet si acorda atentie fiecarui fel in parte. Prajelile si dulciurile sunt inlocuite cu fructe, legume, peste si orez. Japonezii gatesc intotdeauna fara uleiuri si sosuri grele, cat mai natural.
2. Alimentele cu multe calorii sunt servite in castroane foarte mici, din care trebuie sa iei doar o inghititura, de pofta. Astfel vei manca mai putin si vei slabi.
3. Orezul - este alimentul de baza, pe care japonezii il servesc la aproape orice masa, inclusiv la micul dejun. Este satios, nu te vei simti infometat si are destul de putine calorii. Invata sa prepari orezul in stil japonez, fara adaos de ulei sau unt, ci doar fiert in apa cu putina sare si condimente.
4. Legumele stau la baza dietei japoneze. Ele sunt gatite la aburi, fierte, pe gratar su cu diferite sosuri condimentate. Ardei grasi, mazare, zucchini, laptuci, ceapa, rosii, ardei iuti, salata, morcovi, spanac, muguri de bambus, sfecla, radacini de lotus, ridichi, ciuperci, napi - sunt doar cateva dintre legumele pe care japonezii le gatesc pentru mesele lor.
5. La fiecare masa se servesc 5 portii de mancare, din care doar trebuie sa gusti si nu sa te saturi! Mananca mai putin si mai colorat!
6. Japonezii consuma foarte mult peste si foarte putina carne rosie. Ei prefera somonul si tonul, insa au cateva feluri delicioase si cu macrou, sardine sau hering. Nu uita ca pestele mentine sanatatea inimii!
7. Japonezii servesc la masa pana la 4 feluri de mancare cu soia. Ea poate inlocui cu succes carnea din alimentatie si este o buna sursa de proteine.
8. La desert, japonezii servesc fructe aranjate cu maiestrie pe un platou. Rar gusta din inghetata si prajiturile occidentale, iar acest lucru se vede.
9. Incheie masa cu un ceai verde japonez, care va reduce absorbtia de grasimi si iti va da energie.
10. Nu trebuie sa faci schimbari drastice in regimul tau pentru a urma aceste principii sanatoase de viata. Redu consumul de carne si ulei si mananca portii mici de legume, orez si peste. Orezul este indicat sa fie brun si gatit cat mai natural!
Succes!
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii