Dieta japoneza, arta de a manca sanatos!

Iata care sunt regulile acestei diete:
1. Mancare delicioasa, dar cu putine calorii, aranjata in castronele si farfurioare cat mai mici. A manca este o arta, deci savureaza-ti portia, mananca incet si acorda atentie fiecarui fel in parte. Prajelile si dulciurile sunt inlocuite cu fructe, legume, peste si orez. Japonezii gatesc intotdeauna fara uleiuri si sosuri grele, cat mai natural.
2. Alimentele cu multe calorii sunt servite in castroane foarte mici, din care trebuie sa iei doar o inghititura, de pofta. Astfel vei manca mai putin si vei slabi.
3. Orezul - este alimentul de baza, pe care japonezii il servesc la aproape orice masa, inclusiv la micul dejun. Este satios, nu te vei simti infometat si are destul de putine calorii. Invata sa prepari orezul in stil japonez, fara adaos de ulei sau unt, ci doar fiert in apa cu putina sare si condimente.
4. Legumele stau la baza dietei japoneze. Ele sunt gatite la aburi, fierte, pe gratar su cu diferite sosuri condimentate. Ardei grasi, mazare, zucchini, laptuci, ceapa, rosii, ardei iuti, salata, morcovi, spanac, muguri de bambus, sfecla, radacini de lotus, ridichi, ciuperci, napi - sunt doar cateva dintre legumele pe care japonezii le gatesc pentru mesele lor.
5. La fiecare masa se servesc 5 portii de mancare, din care doar trebuie sa gusti si nu sa te saturi! Mananca mai putin si mai colorat!
6. Japonezii consuma foarte mult peste si foarte putina carne rosie. Ei prefera somonul si tonul, insa au cateva feluri delicioase si cu macrou, sardine sau hering. Nu uita ca pestele mentine sanatatea inimii!
7. Japonezii servesc la masa pana la 4 feluri de mancare cu soia. Ea poate inlocui cu succes carnea din alimentatie si este o buna sursa de proteine.
8. La desert, japonezii servesc fructe aranjate cu maiestrie pe un platou. Rar gusta din inghetata si prajiturile occidentale, iar acest lucru se vede.
9. Incheie masa cu un ceai verde japonez, care va reduce absorbtia de grasimi si iti va da energie.
10. Nu trebuie sa faci schimbari drastice in regimul tau pentru a urma aceste principii sanatoase de viata. Redu consumul de carne si ulei si mananca portii mici de legume, orez si peste. Orezul este indicat sa fie brun si gatit cat mai natural!
Succes!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos