Dorade Royale

(0)
admin postat de
 

Dorada, un peste asociat zonei mediteranene care iti lasa gura apa, a captat atentia si imaginagia a numerosi bucatari europeni.


Denumit stiintific "sparus aurat", dorada e un peste aratos. Carnea sa alba este bogata in proteine si vitamine, moale si are un gust cu totul aparte. Nu poate fi considerat un peste pretentios sau greu de preparat: ciorba, la gratar, cu struguri, prajit la tava sau umplut - sunt doar cateva dintre optiunile de preparare a acestui peste.

 

De-a lungul timpului s-au intalnit mai multe varietati ale acestui peste cunoscute sub nume diferite. In SUA el este cunoscut ca si dorade; in Spania - dorado; in Portugalia � dorada si in Italia: dorata.



Tara unde dorada este foarte cunoscut si apreciat este Israelul.


Dorada este un peste de crescatorie. In largul marii sunt ingradite cu plasa spatii imense, unde pestii cresc, se dezvolta si se inmultesc. Acest mediu este considerat foarte bun pentru ei datorita apei curate si temperaturii moderate. De aceea, este un peste de crescatorie foarte bun, pentru ca e crescut in mediul lui natural. Diferenta dintre acest peste crescut in Israel si cel adus din alte tari este foarte mare, cel din Israel fiind si mult mai carnos.



Din profilul nutritional al acestui peste aflam ca o portie contine 220 calorii, 8 g grasimi, 70 mg cholesterol, 110 mg sodiu, 40 g proteinte, 0 g carbohidrati.
Alte articole cu:
dorade

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.