Dorada, un peste asociat zonei mediteranene care iti lasa gura apa, a captat atentia si imaginagia a numerosi bucatari europeni.
Denumit stiintific "sparus aurat", dorada e un peste aratos. Carnea sa alba este bogata in proteine si vitamine, moale si are un gust cu totul aparte. Nu poate fi considerat un peste pretentios sau greu de preparat: ciorba, la gratar, cu struguri, prajit la tava sau umplut - sunt doar cateva dintre optiunile de preparare a acestui peste.
De-a lungul timpului s-au intalnit mai multe varietati ale acestui peste cunoscute sub nume diferite. In SUA el este cunoscut ca si dorade; in Spania - dorado; in Portugalia � dorada si in Italia: dorata.
Tara unde dorada este foarte cunoscut si apreciat este Israelul.
Dorada este un peste de crescatorie. In largul marii sunt ingradite cu plasa spatii imense, unde pestii cresc, se dezvolta si se inmultesc. Acest mediu este considerat foarte bun pentru ei datorita apei curate si temperaturii moderate. De aceea, este un peste de crescatorie foarte bun, pentru ca e crescut in mediul lui natural. Diferenta dintre acest peste crescut in Israel si cel adus din alte tari este foarte mare, cel din Israel fiind si mult mai carnos.
Din profilul nutritional al acestui peste aflam ca o portie contine 220 calorii, 8 g grasimi, 70 mg cholesterol, 110 mg sodiu, 40 g proteinte, 0 g carbohidrati.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiDeliciu!
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocosO supa satioasa de dovleac e reteta perfecta pentru ultima zi de septembrie!
Supa crema de dovleacAu trecut 4 ani de cand m-am inscris pe acest site vesel care creeaza dependenta. Au fost 4 ani frumosi, in care mi-am facut...
Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.roDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii