Dubai, Emirat la superlativ

Orasul Dubai are un climat subtropical, astfel incat trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. Dar chiar daca ajungeti pe aceste meleaguri exotice si in restul anului, puteti fi siguri ca nu veti uita prea usor vacanta petrecuta aici.

Emiratul imbratiseaza o mare varietate de imagini intr-un teritoriu foarte mic. Intr-o singura zi turistul poate experimenta totul, de la muntii aspri si dunele arzatoare pana la plajele nisipoase si parcurile verzi, de la satucurile prafuite pana la cartierele rezidentiale luxoase si de la casele antice cu turnuri de vant pana la mall-urile ultra-moderne.

Pentru a cunoaste acest superb oras o plimbare prin zona Jumeirah, e inceputul cel mai bun. Acolo se afla un parc si o plaja superba si de asemena cele mai luxoase si frumoase hoteluri din Dubai, printre care si celebrul Burj al Arab, singurul hotel cu 7 stele din lume, simbolul Dubaiului. Tot acolo gasim si superba moschee -Moscheea Jumeirah, una dintre cele mai mari din Dubai, care este un important simbol al orasului.
Construita in traditia medievala Fatimid, aceasta este un tribut adus arhitecturii islamice.
Dubai Museum in Al Fahidi Fort a fost construita in 1799 ca fortareata de aparare impotriva invadatorilor. Cladirea a fost transformata in muzeu in 1993 si da ocazia vizitatorilor de a observa case traditionale, moschee. Una din expozitii prezinta exponate datand din mileniul 3I.Hr., descoperite de arheologi in morminte vechi. Galeria Godolphin localizata la hipodromul Nad Al Sheba, prezinta istoria curselor celor mai buni cai pur-sange arab din lume. Aici se afla toate trofeele castigate de acestia, fotografii, marturii ale curselor.

Pentru shopping, avem celebrele bazare: Gold Souq, piata cu aur si in apropiere gasim pietele de textile, mirodenii, pesti si fructe. Iar pentru cei care sunt fani ai shopping-ului avem Deira City Centre, Burjuman si puteti sa continuati cu Emirates mall.

Dupa atatea cumparaturi, trebuie sa mai si mancam. In Dubai le gasim pe toate. Gastronomia locala este puternic influentata de bucataria libaneza, egipteana si indiana.
Incercati delicii arabe precum: baba ghanoush (din vinete coapte cu tahina, ulei de masline, suc de lamaie si usturoi), baklawa (desert tipic arab, sunt placinte triunghiulare umplute cu nuca, miere de albine si sirop de lamaie), burghul (grau fiert si uscat folosit in salate si in feluri de mancare cu carne), ceai arab chai (ceai negru cu mult zahar si frunze de menta), falafel (mici chiftelute picante de soia), fatayer (mici placinte umplute cu spanac, carne sau branza), fattoush (salata araba din crutoane, salata verde, castravete, rosii si menta), foul (o mixura de boabe de fasole cu lamaie, ulei de masline si chimen), gahwa (cafea), halwa (desert), hammour (specialitate cu peste), hommus (soia, tahina, lamaie si usturoi), kebab, shawerma (din pui, vita sau miel), koshari (paste, orez si linte cu ceapa, chili si rosii), kofta (carne condimentata fripta), mezze (o bautura racoritoare), tabbouleh (salata din burghul, rosii, menta si patrunjel), umm ali (versiune araba pt. clasica "paine cu unt”, facuta din nuca de cocos, stafide, miere de albine si uneori nuci, care se serveste cu lapte fierbinte).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa