Dulciuri de Paste pregatite cu Jacques Torres

Dulciuri de Paste pregatite cu Jacques Torres

Dulciurile din ciocolata pentru Paste vor fi intotdeuna o alegere inspirate pentru meniul tau. Atat musafirii cat si copii vor adora orice desert pe baza de ciocolata. Va invitam in lumea minunata a ciocolatei alaturi de Jacques Torres. Copilarind in orasul Bandol in sudul Frantei, Jacques Torres adora sarbatorile de Pasti. „Era una dintre sarbatorile mele preferate”, spune acesta. „Mama mea ascundea iepurasi si oua de ciocolata in gradina iar noi le cautam. Toate magazinele de dulciuri si brutariile pregateau dulciuri si decoratiuni specifice.” Ani mai tarziu, cand a devenit renumitul bucatar-sef a mai multor ciocolaterii din New York, Torres a creat propriile sale versiuni de dulciuri asa cum si-a amintit din copilarie. „Am incercat sa transmit ciocolateriei acel minunat sentiment de sarbatoare pe care l-am simtit in copilarie in Franta. Eforturile lui nu au fost zadarnice. Ciocolateriile sale din Manhatan si Brooklin sunt pline tot anul, dar mai ales in perioada sarbatorilor de Pasti, cand fabrica sa gen Willy Wonka produce peste doua tone de ciocolata. New-York-ezii savureaza iepurasii de ciocolata decorati fantezist, ouale de ciocolata cu unt de arahide si bunatatile invelite in ciocolata.   Forme pentru modelarea ciocolatei: sfaturi utile   Formele bune sunt importante   Indemanarea bucatarului e conditionata de echipamentul folosit, iar in cazul acesta forma de turnat pentru ciocolata este piesa de rezistenta. „Evitati formele de turnat pentru ciocolata de sticla sau metal”, ne sfatuieste Torres. „Ciocolata se va lipi de acestea, rupandu-se dupa racire”. Materialul preferat de el este plasticul. „Daca le veti folosi doar odata sau de doua ori, formele ieftine de plastic sunt minunate,” spune el. Daca preferati sa investiti in forme de turnat pentru ciocolata durabile si reutilizabile incercati forme din policarbonat. Le puteti achizitiona din magazinele specializate in accesorii pentru gatit. Procesul de modelare pentru modelarea ciocolatei este in sine relativ simplu. Se foloseste o forma curata, degresata si ciocolata temperata. Se ia ciocolata cu polonicul, apoi se toarna un strat uniform in forma, se curata marginile si se lasa la intarit. Apoi ciocolata poate fi umpluta sau decorata dupa gust.   Incercati diferite modele de decor. Pentru decorarea ciocolatei modelate, Torres picteaza formele cu unt de cacao colorat. Astfel culoarea se lipeste de ciocolata in momentul in care aceasta e turnata in forma. Reteta iepurasii de ciocolata explica procesul. O alta optiune e sa picurati sau sau sa turnati ciocolata peste preparatul intarit. Pentru a turna, puteti folosi un cornet de hartie, conform retetei oua din bezele invelite in ciocolata, sau un cornet de patiserie cu varf mic si rotund. Daca nu aveti incredere in talentele voastre artistice, faceti incercari pe o farfurie, iar apoi refolositi ciocolata topind-o. Conform retetei, pentru oua de ciocolata cu unt de arahide se prepara jumatati de oua umplute. Daca vreti puteti lipi cate doua jumatati, formand oua intregi. Pentru inceput raciti-le la frigider timp de 15 minute. Apoi picurati ciocolata topita pe o jumatate si uniti-o imediat cu cealalta jumatate. Presati cele doua jumatati, acestea se vor lipi imediat.   Curatati in timp ce lucrati Ultimul sfat al lui Torres legat de lucrul cu ciocolata: pe cat posibil, faceti curat pe parcurs. Mai ales daca sunteti incepatori, puteti cu usurinta sa picurati ciocolata peste tot, pe haine, pe maini sau pe suprafata de lucru. Aceasta poate apoi sa se lipeasca de formele la care lucrati, stricandu-le. Curatati ustensilele si masa de lucru dupa fiecare etapa pentru a evita accidentele. Copilarind in orasul Bandol in sudul Frantei, Jacques Torres adora sarbatorile de Pasti. „Era una dintre sarbatorile mele preferate”, spune acesta. „Mama mea ascundea iepurasi si oua de ciocolata in gradina iar noi le cautam. Toate magazinele de dulciuri si brutariile pregateau dulciuri si decoratiuni specifice.” Ani mai tarziu, cand a devenit renumitul bucatar-sef a mai multor ciocolaterii din New York, Torres a creat propriile sale versiuni de dulciuri asa cum si-a amintit din copilarie. „Am incercat sa transmit ciocolateriei acel minunat sentiment de sarbatoare pe care l-am simtit in copilarie in Franta. Eforturile lui nu au fost zadarnice. Ciocolateriile sale din Manhatan si Brooklin sunt pline tot anul, dar mai ales in perioada sarbatorilor de Pasti, cand fabrica sa gen Willy Wonka produce peste doua tone de ciocolata. New-York-ezii savureaza iepurasii de ciocolata decorati fantezist, ouale de ciocolata cu unt de arahide si bunatatile invelite in ciocolata.    

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Jumari cu sos
2
Jumari

Jumari cu sos

Ouale se pun in tigaia cu uleiul incins si se amesteca bine pana incep sa se inchege. Separat, se prajesc feliile de paine si...

Jumari cu sos
Compot de pere
3
Compoturi

Compot de pere

Se pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa...

Compot de pere
Sos ostropel
4
Sosuri rosii

Sos ostropel

Se prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...

Sos ostropel
Australian tea
5
Bauturi cu vin

Australian tea

Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...

Australian tea
Parteneri
Desert New York cheesecake
Bucataras.RO

Desert New York cheesecake

"Retete de suflet" Cand vine vorba de cheesecake, cel mai des il pregatesc in varianta fara coacere si cu fructe....

Desert New York cheesecake
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii