Fără îndoială, momentul cel mai important al zilei pentru pasagerii Titanicului îl constituia cina, în special pentru cei de la clasa I, care s-au bucurat de o varietate de preparate gătite la cele mai înalte standarde. De această dată, nu eşti invitat la o cină franţuzească tipică, ci la un moment culinar inspirat de reţetele celebrului Chef al perioadei victoriene, Auguste Escoffier. Considerat cel mai influent Chef francez, cunoscut lumii culinare datorită clasicelor cărţi de bucate “Le Guide Culinaire” şi “Ma Cuisine”, Escoffier este şi părintele bucătăriei secolului XX. Cea mai bună remarcă la adresa lui Escoffier a fost a împăratului Wilhelm al II-lea care i-a spus: “Eu sunt împăratul Germaniei, dar tu eşti împăratul bucătarilor”. În seara zilei de 29 august, la The Harbour, Arnaud Dunand, Executive Chef la Epoque Hotel, va recrea, într-o manieră personală, câteva preparate franţuzeşti - realizate după reţetele lui Escoffier - din cina servită pasagerilor de la clasa I de pe Titanic. Preparatele vor fi însoţite de o degustare a două vinuri franţuzeşti de la Alma Tim Distribution. Notează-ţi în calendar ziua de miercuri 29 august, de la ora 20:00 şi rezervă-ţi un loc la seara dedicată bucătăriei franceze, într-o atmosferă inspirată din voiajul celebrului vas de croazieră al companiei White Star Line, R.M.S. Titanic. Eveniment susţinut de revista Horeca România, Vinul.ro, Culinar.ro, Raluk.ro, în parteneriat cu Epoque Hotel şi Alma Tim Distribution, cu sprijinul Something Borrowed. Rezervări : 021- 319 72 57; 0724 388 686.www.harbour.ro
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...
Crap la cuptorSunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!
Pariziene cu gem de gutuiO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharSe alege un pahar rezistent ( cu capacitate de 100 ml). Cantitatea de atequila se completeaza cu sprite, se adauga un cub de...
Bum Bum TequilaIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii