Fără îndoială, momentul cel mai important al zilei pentru pasagerii Titanicului îl constituia cina, în special pentru cei de la clasa I, care s-au bucurat de o varietate de preparate gătite la cele mai înalte standarde. De această dată, nu eşti invitat la o cină franţuzească tipică, ci la un moment culinar inspirat de reţetele celebrului Chef al perioadei victoriene, Auguste Escoffier. Considerat cel mai influent Chef francez, cunoscut lumii culinare datorită clasicelor cărţi de bucate “Le Guide Culinaire” şi “Ma Cuisine”, Escoffier este şi părintele bucătăriei secolului XX. Cea mai bună remarcă la adresa lui Escoffier a fost a împăratului Wilhelm al II-lea care i-a spus: “Eu sunt împăratul Germaniei, dar tu eşti împăratul bucătarilor”. În seara zilei de 29 august, la The Harbour, Arnaud Dunand, Executive Chef la Epoque Hotel, va recrea, într-o manieră personală, câteva preparate franţuzeşti - realizate după reţetele lui Escoffier - din cina servită pasagerilor de la clasa I de pe Titanic. Preparatele vor fi însoţite de o degustare a două vinuri franţuzeşti de la Alma Tim Distribution. Notează-ţi în calendar ziua de miercuri 29 august, de la ora 20:00 şi rezervă-ţi un loc la seara dedicată bucătăriei franceze, într-o atmosferă inspirată din voiajul celebrului vas de croazieră al companiei White Star Line, R.M.S. Titanic. Eveniment susţinut de revista Horeca România, Vinul.ro, Culinar.ro, Raluk.ro, în parteneriat cu Epoque Hotel şi Alma Tim Distribution, cu sprijinul Something Borrowed. Rezervări : 021- 319 72 57; 0724 388 686.www.harbour.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii