Fără îndoială, momentul cel mai important al zilei pentru pasagerii Titanicului îl constituia cina, în special pentru cei de la clasa I, care s-au bucurat de o varietate de preparate gătite la cele mai înalte standarde. De această dată, nu eşti invitat la o cină franţuzească tipică, ci la un moment culinar inspirat de reţetele celebrului Chef al perioadei victoriene, Auguste Escoffier. Considerat cel mai influent Chef francez, cunoscut lumii culinare datorită clasicelor cărţi de bucate “Le Guide Culinaire” şi “Ma Cuisine”, Escoffier este şi părintele bucătăriei secolului XX. Cea mai bună remarcă la adresa lui Escoffier a fost a împăratului Wilhelm al II-lea care i-a spus: “Eu sunt împăratul Germaniei, dar tu eşti împăratul bucătarilor”. În seara zilei de 29 august, la The Harbour, Arnaud Dunand, Executive Chef la Epoque Hotel, va recrea, într-o manieră personală, câteva preparate franţuzeşti - realizate după reţetele lui Escoffier - din cina servită pasagerilor de la clasa I de pe Titanic. Preparatele vor fi însoţite de o degustare a două vinuri franţuzeşti de la Alma Tim Distribution. Notează-ţi în calendar ziua de miercuri 29 august, de la ora 20:00 şi rezervă-ţi un loc la seara dedicată bucătăriei franceze, într-o atmosferă inspirată din voiajul celebrului vas de croazieră al companiei White Star Line, R.M.S. Titanic. Eveniment susţinut de revista Horeca România, Vinul.ro, Culinar.ro, Raluk.ro, în parteneriat cu Epoque Hotel şi Alma Tim Distribution, cu sprijinul Something Borrowed. Rezervări : 021- 319 72 57; 0724 388 686.www.harbour.ro
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii