French Cuisine si Seara Titanic la The Harbour

French Cuisine si Seara Titanic la The Harbour

Fără îndoială, momentul cel mai important al zilei pentru pasagerii Titanicului îl constituia cina, în special pentru cei de la clasa I, care s-au bucurat de o varietate de preparate gătite la cele mai înalte standarde.   De această dată, nu eşti invitat la o cină franţuzească tipică, ci la un moment culinar inspirat de reţetele celebrului Chef al perioadei victoriene, Auguste Escoffier. Considerat cel mai influent Chef francez, cunoscut lumii culinare datorită clasicelor cărţi de bucate “Le Guide Culinaire” şi “Ma Cuisine”, Escoffier este şi părintele bucătăriei secolului XX. Cea mai bună remarcă la adresa lui Escoffier a fost a împăratului Wilhelm al II-lea care i-a spus: “Eu sunt împăratul Germaniei, dar tu eşti împăratul bucătarilor”.   În seara zilei de 29 august, la The Harbour, Arnaud Dunand, Executive Chef la Epoque Hotel, va recrea, într-o manieră personală, câteva preparate franţuzeşti - realizate după reţetele lui Escoffier - din cina servită pasagerilor de la clasa I de pe Titanic. Preparatele vor fi însoţite de o degustare a două vinuri franţuzeşti de la Alma Tim Distribution.   Notează-ţi în calendar ziua de miercuri 29 august, de la ora 20:00 şi rezervă-ţi un loc la seara dedicată bucătăriei franceze, într-o atmosferă inspirată din voiajul celebrului vas de croazieră al companiei White Star Line, R.M.S. Titanic.   Eveniment susţinut de revista Horeca România, Vinul.ro, Culinar.ro, Raluk.ro, în parteneriat cu Epoque Hotel şi Alma Tim Distribution, cu sprijinul Something Borrowed. Rezervări : 021- 319 72 57; 0724 388 686.www.harbour.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici