Brazilia, cel mai mare stat al Americii de Sud, se invecineaza cu aproape toate tarile din acest continent, in afara de Chile si Ecuador; este, fara indoiala, un taram fascinant si plin de exotism, cu o bucatarie variata si apetisanta.
Aproximativ 1 milion de amerindieni traiau in Brazilia cand au ajuns aici primii exploratori portughezi in secolul 16. Acestia au fost urmati de africani, italieni, sirieni si libanezi. Asiaticii au ajuns si ei in Brazilia, prin anii 1930.
Din acest motiv, arta culinara in brazilia este un amestec al gusturilor si aromelor si prezinta retete pe placul tuturor.
Ingredientele cele mai folosite de brzilieni au ramas de cateva secole:
Fasolea (feijao)
Fasolea este consumata aproape in fiecare zi; in diferite forme si culori, preferata lor ramane fasolea neagra.
Nuca de cocos
Este un ingredient esential in toata regiunea; se foloseste la supe, cocktailuri, mancarea cu pui, peste sau scoici; se consuma fructul necopt, verde, cel copt, galben sau maro sau chiar la gratar.
Pestele
Nu numai sanatos, dar si foarte delicios, pestele este printre mancarurile preferate ale brazilienilor. Acestia prefera codul, insa consuma cu mare placere si alte varietati de peste.
Crevetii
De marimi diferite, crevetii sunt consumati cu precadere in regiunile nordice ale tarii. Sunt lasati peste noapte in apa si abia apoi pregatiti.
Orezul in stil brazilian
Este folosit orezul cu bob lung, tras putin in usturoi si ulei inainte de a fi fiert; pe langa usturoi, se mai adauga ceapa, rosii taiate sau masline negre. Boabele de orez trebuie sa fie pufoase si separate una de cealalta.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinatePentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaRetete de suflet O ciorba acrita cu zeama de varza este oricand binevenita, chiar si vara.
Ciorba de porc cu dovlecei in zeama de varzaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii