Gateste ca in Brazilia...

(0)
admin postat de
Brazilia, cel mai mare stat al Americii de Sud, se invecineaza cu

aproape toate tarile din acest continent, in afara de Chile si Ecuador;

este, fara indoiala, un taram fascinant si plin de exotism, cu o

bucatarie variata si apetisanta.

Aproximativ 1 milion de

amerindieni traiau in Brazilia cand au ajuns aici primii exploratori

portughezi in secolul 16. Acestia au fost urmati de africani, italieni,

sirieni si libanezi. Asiaticii au ajuns si ei in Brazilia, prin anii

1930.





Din acest motiv, arta culinara in brazilia este un amestec al gusturilor si aromelor si prezinta retete pe placul tuturor.





Ingredientele cele mai folosite de brzilieni au ramas de cateva secole:



Fasolea (feijao)


Fasolea este consumata aproape in fiecare zi; in diferite forme si culori, preferata lor ramane fasolea neagra.





Nuca de cocos


Este un ingredient esential in toata regiunea; se foloseste la supe,

cocktailuri, mancarea cu pui, peste sau scoici; se consuma fructul

necopt, verde, cel copt, galben sau maro sau chiar la gratar.



Pestele


Nu numai sanatos, dar si foarte delicios, pestele este printre

mancarurile preferate ale brazilienilor. Acestia prefera codul, insa

consuma cu mare placere si alte varietati de peste.





Crevetii


De marimi diferite, crevetii sunt consumati cu precadere in regiunile

nordice ale tarii. Sunt lasati peste noapte in apa si abia apoi

pregatiti.







Orezul in stil brazilian


Este ...
folosit orezul cu bob lung, tras putin in usturoi si ulei inainte

de a fi fiert; pe langa usturoi, se mai adauga ceapa, rosii taiate sau

masline negre. Boabele de orez trebuie sa fie pufoase si separate una

de cealalta.

Alte articole cu:
Brazilia creveti
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite