Brazilia, cel mai mare stat al Americii de Sud, se invecineaza cu
aproape toate tarile din acest continent, in afara de Chile si Ecuador;
este, fara indoiala, un taram fascinant si plin de exotism, cu o
bucatarie variata si apetisanta.
Aproximativ 1 milion de
amerindieni traiau in Brazilia cand au ajuns aici primii exploratori
portughezi in secolul 16. Acestia au fost urmati de africani, italieni,
sirieni si libanezi. Asiaticii au ajuns si ei in Brazilia, prin anii
1930.
Din acest motiv, arta culinara in brazilia este un amestec al gusturilor si aromelor si prezinta retete pe placul tuturor.
Ingredientele cele mai folosite de brzilieni au ramas de cateva secole:
Fasolea (feijao)
Fasolea este consumata aproape in fiecare zi; in diferite forme si culori, preferata lor ramane fasolea neagra.
Nuca de cocos
Este un ingredient esential in toata regiunea; se foloseste la supe,
cocktailuri, mancarea cu pui, peste sau scoici; se consuma fructul
necopt, verde, cel copt, galben sau maro sau chiar la gratar.
Pestele
Nu numai sanatos, dar si foarte delicios, pestele este printre
mancarurile preferate ale brazilienilor. Acestia prefera codul, insa
consuma cu mare placere si alte varietati de peste.
Crevetii
De marimi diferite, crevetii sunt consumati cu precadere in regiunile
nordice ale tarii. Sunt lasati peste noapte in apa si abia apoi
pregatiti.
Orezul in stil brazilian
Este ...
aproape toate tarile din acest continent, in afara de Chile si Ecuador;
este, fara indoiala, un taram fascinant si plin de exotism, cu o
bucatarie variata si apetisanta.
Aproximativ 1 milion de
amerindieni traiau in Brazilia cand au ajuns aici primii exploratori
portughezi in secolul 16. Acestia au fost urmati de africani, italieni,
sirieni si libanezi. Asiaticii au ajuns si ei in Brazilia, prin anii
1930.
Din acest motiv, arta culinara in brazilia este un amestec al gusturilor si aromelor si prezinta retete pe placul tuturor.
Ingredientele cele mai folosite de brzilieni au ramas de cateva secole:
Fasolea (feijao)
Fasolea este consumata aproape in fiecare zi; in diferite forme si culori, preferata lor ramane fasolea neagra.
Nuca de cocos
Este un ingredient esential in toata regiunea; se foloseste la supe,
cocktailuri, mancarea cu pui, peste sau scoici; se consuma fructul
necopt, verde, cel copt, galben sau maro sau chiar la gratar.
Pestele
Nu numai sanatos, dar si foarte delicios, pestele este printre
mancarurile preferate ale brazilienilor. Acestia prefera codul, insa
consuma cu mare placere si alte varietati de peste.
Crevetii
De marimi diferite, crevetii sunt consumati cu precadere in regiunile
nordice ale tarii. Sunt lasati peste noapte in apa si abia apoi
pregatiti.
Orezul in stil brazilian
Este ...
folosit orezul cu bob lung, tras putin in usturoi si ulei inainte
de a fi fiert; pe langa usturoi, se mai adauga ceapa, rosii taiate sau
masline negre. Boabele de orez trebuie sa fie pufoase si separate una
de cealalta.
de a fi fiert; pe langa usturoi, se mai adauga ceapa, rosii taiate sau
masline negre. Boabele de orez trebuie sa fie pufoase si separate una
de cealalta.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe