Gateste ca in Brazilia...

Brazilia, cel mai mare stat al Americii de Sud, se invecineaza cu aproape toate tarile din acest continent, in afara de Chile si Ecuador; este, fara indoiala, un taram fascinant si plin de exotism, cu o bucatarie variata si apetisanta.

Aproximativ 1 milion de amerindieni traiau in Brazilia cand au ajuns aici primii exploratori portughezi in secolul 16. Acestia au fost urmati de africani, italieni, sirieni si libanezi. Asiaticii au ajuns si ei in Brazilia, prin anii 1930.

Din acest motiv, arta culinara in brazilia este un amestec al gusturilor si aromelor si prezinta retete pe placul tuturor.

Ingredientele cele mai folosite de brzilieni au ramas de cateva secole:

Fasolea (feijao)
Fasolea este consumata aproape in fiecare zi; in diferite forme si culori, preferata lor ramane fasolea neagra.

Nuca de cocos
Este un ingredient esential in toata regiunea; se foloseste la supe, cocktailuri, mancarea cu pui, peste sau scoici; se consuma fructul necopt, verde, cel copt, galben sau maro sau chiar la gratar.

Pestele
Nu numai sanatos, dar si foarte delicios, pestele este printre mancarurile preferate ale brazilienilor. Acestia prefera codul, insa consuma cu mare placere si alte varietati de peste.

Crevetii
De marimi diferite, crevetii sunt consumati cu precadere in regiunile nordice ale tarii. Sunt lasati peste noapte in apa si abia apoi pregatiti.

Orezul in stil brazilian
Este folosit orezul cu bob lung, tras putin in usturoi si ulei inainte de a fi fiert; pe langa usturoi, se mai adauga ceapa, rosii taiate sau masline negre. Boabele de orez trebuie sa fie pufoase si separate una de cealalta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa