Gateste ca in Brazilia...

Brazilia, cel mai mare stat al Americii de Sud, se invecineaza cu aproape toate tarile din acest continent, in afara de Chile si Ecuador; este, fara indoiala, un taram fascinant si plin de exotism, cu o bucatarie variata si apetisanta.

Aproximativ 1 milion de amerindieni traiau in Brazilia cand au ajuns aici primii exploratori portughezi in secolul 16. Acestia au fost urmati de africani, italieni, sirieni si libanezi. Asiaticii au ajuns si ei in Brazilia, prin anii 1930.

Din acest motiv, arta culinara in brazilia este un amestec al gusturilor si aromelor si prezinta retete pe placul tuturor.

Ingredientele cele mai folosite de brzilieni au ramas de cateva secole:

Fasolea (feijao)
Fasolea este consumata aproape in fiecare zi; in diferite forme si culori, preferata lor ramane fasolea neagra.

Nuca de cocos
Este un ingredient esential in toata regiunea; se foloseste la supe, cocktailuri, mancarea cu pui, peste sau scoici; se consuma fructul necopt, verde, cel copt, galben sau maro sau chiar la gratar.

Pestele
Nu numai sanatos, dar si foarte delicios, pestele este printre mancarurile preferate ale brazilienilor. Acestia prefera codul, insa consuma cu mare placere si alte varietati de peste.

Crevetii
De marimi diferite, crevetii sunt consumati cu precadere in regiunile nordice ale tarii. Sunt lasati peste noapte in apa si abia apoi pregatiti.

Orezul in stil brazilian
Este folosit orezul cu bob lung, tras putin in usturoi si ulei inainte de a fi fiert; pe langa usturoi, se mai adauga ceapa, rosii taiate sau masline negre. Boabele de orez trebuie sa fie pufoase si separate una de cealalta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Zarzarasi cu miere
3
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!