Iata mai jos cele mai cunoscute mezeluri:
1. Chorizo - sunt carnatii spanioli clasici facuti din carne de porc, usturoi, piper negru, paprika afumata. Au o savoare puternica si o textura ferma. Sunt buni si cruzi, insa indicat este sa ii mananci gatiti. Se consuma pe paine prajita, ca tapas, se adauga la omlete, supe sau paste.
2. Pancetta - este versiunea italiana a baconului si se face din burta de porc. Este uscata, sarata si foarte aromata cu nucsoara, piper si chimen. Se toaca si se adauga la sosurile pentru paste sau in supe.
3. Prosciutto este similar cu pancetta, dar contine mai putina grasime pentru ca este facut din picior de porc. Dupa ce este sarat, prosciutto se lasa la rece timp de minim 18 luni (pana la 3 ani). In Italia se consuma crud, dar si la pizza, cu pepene galben, grisine sau ca si gustare.
4. Sunca - este facuta din carne de porc, cu adaos de sare si afumata. Uneori se trateaza cu sare si zahar inainte de a fi gatita. Se foloseste la sandvisuri, pizza, quiche sau paste.
5. Pepperoni - este toppingul favorit pentru pizza si este un carnat picant din carne de porc sau vita cu piper si condimente. Se serveste in general cu pizza, dar si ca tapas sau alaturi de cartofi prajiti.
6. Mortadella - este cel mai mare carnat si este un fel de salam gatit. Se face dintr-un amestec de carne de porc, grasime si uneori ardei, masline sau fistic. Se taie felii subtiri si se serveste ca aperitiv, pe paine prajita.
7. Rulori de pui - sunt facute dintr-un amestec de carne de pui si condimente, presate si apoi gatite. Se servesc ca sandvisuri, in salate sau la pizza.
8. Salami - este un fel de carnat din porc, vita sau vitel, asezonat cu usturoi, ierburi aromatice si condimente. Poate fi foarte sarat, uscat, picant sau afumat. Se adauga la pizza, in sandvisuri, la paste, etc.
9. Piept de pui presat - sunt bucati de piept de pui presate si gatite si pot fi folosite la sandvisuri, salate sau paste.
10. Pastrama de vita - carnea de vita se asezoneaza cu piper si condimente, este afumata si este populara in New York. Se pot face sandvisuri delicioase, dar si salate sau pizza.
11. Piept de curcan - este piept de curcan prajit la cuptor si fara grasime. Este cel mai sanatos si mai potrivit pentru copii, dar si pentru cei care sunt la dieta.
12. Vita prajita - carnea de vita se prajeste intr-un cuptor si se taie bucati mici. Se serveste la pizza, sosuri, sandivisuri.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii