Halloween in bucatarie

(0)
admin postat de


Extrem de populara inca din sec. XVlll, Halloween si-a facut, de la inceputul secolului XX, intrarea in bucatariile de peste Ocean. In ultimii ani aceasta sarbatoare a castigat mult in popularitate si in Romania. Indivizi cu imaginatie, americanii s-au decis sa adopte si sa valorifice si in plan culinar valentele acestei sarbatori. Astfel, partile distincte, ”infricosatoare”ale alimentelor, care erau de culoare neagra, rosie sau violet, s-au transformat in mancaruri in ton cu umorul negru al Halloweenului, cel care are atat de mult succes mai ales la copii si tineri. Felurile de mancare au primit nume adecvate, precum "cazanul vrajitoarei" (supa de rosii cu piper rosu) sau "creier prajit" (jumatati de nuca in boia de ardei). Sandviciurile sunt taiate in forme infricosatoare care sugereaza asemanarea cu "palarii si ochi de vrajitoare”, iar bauturile pot sa contina ”suc din gandaci" (de fapt, stafide strivite).





Merele in caramel (numite mere-bomboane in SUA) sunt extrem de populare la copii in zilele noastre. Merele sunt acoperite cu un strat de caramel (zahar ars) sau ciocolata. Porumbul copt la gratar si floricele de porumb sunt foarte iubite. In SUA, bomboanele in forma de porumb, porumbul cu miere, bomboane in zahar si siropul de porumb sunt consumate in cantitati mari. Specialitatile de cofetarie, festiv decorate in forma de viermi, cranii sunt, de ...
asemenea, adorate de copii.












Meniul pentru copii in ziua de Halloween ar fi:





-Supa de sange cald (supa de rosii si de chilli).



-Supa-lanterna (supa de dovleac si fasole verde, supa de fasole uscata).



-Cazan de dovleac (tocana de pui si dovleac).

-Mere infricosatoare si topping-uri horror.



-Varza rosie diavolesca.

-Inghetata cu mere in caramel negru.

recomandari

Taie dovleacul felii

Taierea, scoaterea semintelor si decojirea unui dovleac intreg poate ...

citește—

Astfel doar cateva dintre traditii s-au pastrat pana in zilele noastre. Cele mai cunoscute sunt inclinatia ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite