Halloween in bucatarie

Extrem de populara inca din sec. XVlll, Halloween si-a facut, de la inceputul secolului XX, intrarea in bucatariile de peste Ocean. In ultimii ani aceasta sarbatoare a castigat mult in popularitate si in Romania. Indivizi cu imaginatie, americanii s-au decis sa adopte si sa valorifice si in plan culinar valentele acestei sarbatori. Astfel, partile distincte, ”infricosatoare”ale alimentelor, care erau de culoare neagra, rosie sau violet, s-au transformat in mancaruri in ton cu umorul negru al Halloweenului, cel care are atat de mult succes mai ales la copii si tineri. Felurile de mancare au primit nume adecvate, precum "cazanul vrajitoarei" (supa de rosii cu piper rosu) sau "creier prajit" (jumatati de nuca in boia de ardei). Sandviciurile sunt taiate in forme infricosatoare care sugereaza asemanarea cu "palarii si ochi de vrajitoare”, iar bauturile pot sa contina ”suc din gandaci" (de fapt, stafide strivite).

Merele in caramel (numite mere-bomboane in SUA) sunt extrem de populare la copii in zilele noastre. Merele sunt acoperite cu un strat de caramel (zahar ars) sau ciocolata. Porumbul copt la gratar si floricele de porumb sunt foarte iubite. In SUA, bomboanele in forma de porumb, porumbul cu miere, bomboane in zahar si siropul de porumb sunt consumate in cantitati mari. Specialitatile de cofetarie, festiv decorate in forma de viermi, cranii sunt, de asemenea, adorate de copii.

Meniul pentru copii in ziua de Halloween ar fi:

-Supa de sange cald (supa de rosii si de chilli). -Supa-lanterna (supa de dovleac si fasole verde, supa de fasole uscata). -Cazan de dovleac (tocana de pui si dovleac). -Mere infricosatoare si topping-uri horror. -Varza rosie diavolesca. -Inghetata cu mere in caramel negru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
1
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Crochete din gris cu cascaval
2
Mancaruri fara carne

Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...

Crochete din gris cu cascaval
Briose simple cu iaurt
3
Dulciuri

Briose simple cu iaurt

Briosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...

Briose simple cu iaurt
Aluat dulce pentru placinta
4
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
5
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia