Inghetata, in orice anotimp!

Inghetata este unul din deserturile preferate ale majoritatii oamenilor; in diverse forme si cu o multime de arome, inghetata si-a castigat fani devotati in toate categoriile de varsta.
La fel de cunoscut este faptul ca inghetata, consumata in exces, se poate transforma in kilograme nedorite sau in diverse tulburari digestive. Consumata cu masura, in timpul zilelor calde de vara sau, de ce nu, in orice anotimp, ea reprezinta un deliciu disponibil intr-o oferta deosebit de bogata.
Inghetata contine destul de mult zahar, iar consumul excesiv favorizeaza aparitia cariilor dentare; de asemenea, in compozitia ei mai intra diferiti `stabilizatori`, gelatina, coloranti si arome, substante indispensabile pentru o inghetata desavarsita. Specialistii sunt de parere ca inghetata are si partile ei bune: datorita continutului de ou si lapte, smantana sau iaurt, inghetata reprezinta o sursa de calciu deloc de neglijat. In medie insa, o cupa de inghetata contine si aproximativ 20 de grame de grasimi!


Inghetata de iaurt cu fructe
Ingrediente: un pahar de iaurt, fructe la alegere, 100 ml frisca, doua linguri de miere, o lingurita de zeama de lamaie.
Se pun toate fructele intr-un vas de plastic si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga iaurtul, mierea, zeama de lamaie si se amesteca in continuare. Frisca se adauga la sfarsit. Se tine la congelator doua-trei ore. 100 de grame contin aproximativ 200 de calorii.

Inghetata de banane
Necesar: 500 g inghetata de vanilie
Se amesteca 150 g felii de banana deshidratata, tocate, si 100 g alune rumenite si tocate. Se toarna deasupra, in spirala, 3 linguri sirop de caramel, pentru a obtine aspectul marmorat. Se da la congelator si se lasa aproximativ o ora.

Inghetata cu nuca de cocos
Necesar: 500 g inghetata de vanilie
Se pun la inmuiat 150 g stafide, in 3 linguri de rom timp de o ora. Se taie bucati un baton de nuca de cocos invelit in ciocolata si se amesteca bucatile in inghetata, impreuna cu stafidele si romul. Se da la congelator pentru a se intari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....

Toba de casa din carne de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Raffaello
1
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid

Salam de biscuiţi reţetă
Salata de boeuf
4
Aperitive

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Musaca cu carne de porc si cartofi
Bucataras.RO

Musaca cu carne de porc si cartofi

Musaca cu carne de porc si cartofi
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti