Inghetata este unul din deserturile preferate ale majoritatii oamenilor; in diverse forme si cu o multime de arome, inghetata si-a castigat fani devotati in toate categoriile de varsta.
La fel de cunoscut este faptul ca inghetata, consumata in exces, se poate transforma in kilograme nedorite sau in diverse tulburari digestive. Consumata cu masura, in timpul zilelor calde de vara sau, de ce nu, in orice anotimp, ea reprezinta un deliciu disponibil intr-o oferta deosebit de bogata.
Inghetata contine destul de mult zahar, iar consumul excesiv favorizeaza aparitia cariilor dentare; de asemenea, in compozitia ei mai intra diferiti `stabilizatori`, gelatina, coloranti si arome, substante indispensabile pentru o inghetata desavarsita. Specialistii sunt de parere ca inghetata are si partile ei bune: datorita continutului de ou si lapte, smantana sau iaurt, inghetata reprezinta o sursa de calciu deloc de neglijat. In medie insa, o cupa de inghetata contine si aproximativ 20 de grame de grasimi!
Inghetata de iaurt cu fructe
Ingrediente: un pahar de iaurt, fructe la alegere, 100 ml frisca, doua linguri de miere, o lingurita de zeama de lamaie.
Se pun toate fructele intr-un vas de plastic si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga iaurtul, mierea, zeama de lamaie si se amesteca in continuare. Frisca se adauga la sfarsit. Se tine la congelator doua-trei ore. 100 de grame contin aproximativ 200 de calorii.
Inghetata de banane
Necesar: 500 g inghetata de vanilie
Se amesteca 150 g felii de banana deshidratata, tocate, si 100 g alune rumenite si tocate. Se toarna deasupra, in spirala, 3 linguri sirop de caramel, pentru a obtine aspectul marmorat. Se da la congelator si se lasa aproximativ o ora.
Inghetata cu nuca de cocos
Necesar: 500 g inghetata de vanilie
Se pun la inmuiat 150 g stafide, in 3 linguri de rom timp de o ora. Se taie bucati un baton de nuca de cocos invelit in ciocolata si se amesteca bucatile in inghetata, impreuna cu stafidele si romul. Se da la congelator pentru a se intari.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii