Ingrediente importante ale bucatariei persane

In cele ce urmeaza prezentam o lista cu cateva dintre cele mai des folosite ingrediente la prepararea mancarurilor cu specific persan:

* Sare si piper -Namak-o felfel- folosite in majoritatea mancarurilor

* Iaurt -Mast – folosit ca garnitura si servit in mod regulat la mese

* Branza -Panir – se foloseste ca si garnitura sau la micul dejun

* Paine -Nan (sangak, barbari sau lavash) – se serveste la mese dupa preferinte

* Zer lichid -Kashk – se utilizeaza la diferite feluri de mancare sau supe

* Pasta de rodii- Robb-e anar -se foloseste la diferite feluri de mancare

* Suc de struguri cruzi- Ab ghooreh- se foloseste la gatit sau la salate

* Suc de lime/lamai -Ab limoo – se foloseste la gatit, la salate sau la prepararea sosului pentru salate

* Pasta de tomate- Robb-e gojeh- se foloseste la gatit

* Curcuma – Zardchoobeh – este un condiment nelipsit din bucataria persana

* Sofran – Zafron – este un condiment folosit la prepararea dulciurilor, prajiturilor, torturilor, dar si a diferitelor mancaruri

* Sirop de trandafiri- Golab – se foloseste la prepararea prajiturilor, dandu-le astfel aroma specifica persana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Clafoutis cu cirese
1
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sos „Robert"
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Prajitura simpla cu nuci si mere
3
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
4
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Sufleu de dovlecel cu legume
5
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita