In cele ce urmeaza prezentam o lista cu cateva dintre cele mai des folosite ingrediente la prepararea mancarurilor cu specific persan:
* Sare si piper -Namak-o felfel- folosite in majoritatea mancarurilor
* Iaurt -Mast – folosit ca garnitura si servit in mod regulat la mese
* Branza -Panir – se foloseste ca si garnitura sau la micul dejun
* Paine -Nan (sangak, barbari sau lavash) – se serveste la mese dupa preferinte
* Zer lichid -Kashk – se utilizeaza la diferite feluri de mancare sau supe
* Pasta de rodii- Robb-e anar -se foloseste la diferite feluri de mancare
* Suc de struguri cruzi- Ab ghooreh- se foloseste la gatit sau la salate
* Suc de lime/lamai -Ab limoo – se foloseste la gatit, la salate sau la prepararea sosului pentru salate
* Pasta de tomate- Robb-e gojeh- se foloseste la gatit
* Curcuma – Zardchoobeh – este un condiment nelipsit din bucataria persana
* Sofran – Zafron – este un condiment folosit la prepararea dulciurilor, prajiturilor, torturilor, dar si a diferitelor mancaruri
* Sirop de trandafiri- Golab – se foloseste la prepararea prajiturilor, dandu-le astfel aroma specifica persana
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii