Ingrediente importante ale bucatariei persane

(0)
admin postat de
In cele ce urmeaza prezentam o lista cu cateva dintre cele mai des folosite ingrediente la prepararea mancarurilor cu specific persan:





* Sare si piper -Namak-o felfel- folosite in majoritatea mancarurilor





* Iaurt -Mast – folosit ca garnitura si servit in mod regulat la mese





* Branza -Panir – se foloseste ca si garnitura sau la micul dejun





* Paine -Nan (sangak, barbari sau lavash) – se serveste la mese dupa preferinte





* Zer lichid -Kashk – se utilizeaza la diferite feluri de mancare sau supe



* Pasta de rodii- Robb-e anar -se foloseste la diferite feluri de mancare





* Suc de struguri cruzi- Ab ghooreh- se foloseste la gatit sau la salate





* Suc de lime/lamai -Ab limoo – se foloseste la gatit, la salate sau la prepararea sosului pentru salate





* Pasta de tomate- Robb-e gojeh- se foloseste la gatit





* Curcuma – Zardchoobeh – este un condiment nelipsit din bucataria persana





* Sofran – Zafron – este un condiment folosit la prepararea dulciurilor, prajiturilor, torturilor, dar si a diferitelor mancaruri





* Sirop de trandafiri- Golab – se foloseste la prepararea prajiturilor, dandu-le astfel aroma specifica persana

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
recomandari

Mirodeniile sunt percepute drept niste adaosuri cu rol de aromatizare si condimentare a preparatelor culinare. ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.