Ingrediente importante ale bucatariei persane

(0)
admin postat de
In cele ce urmeaza prezentam o lista cu cateva dintre cele mai des folosite ingrediente la prepararea mancarurilor cu specific persan:





* Sare si piper -Namak-o felfel- folosite in majoritatea mancarurilor





* Iaurt -Mast – folosit ca garnitura si servit in mod regulat la mese





* Branza -Panir – se foloseste ca si garnitura sau la micul dejun





* Paine -Nan (sangak, barbari sau lavash) – se serveste la mese dupa preferinte





* Zer lichid -Kashk – se utilizeaza la diferite feluri de mancare sau supe



* Pasta de rodii- Robb-e anar -se foloseste la diferite feluri de mancare





* Suc de struguri cruzi- Ab ghooreh- se foloseste la gatit sau la salate





* Suc de lime/lamai -Ab limoo – se foloseste la gatit, la salate sau la prepararea sosului pentru salate





* Pasta de tomate- Robb-e gojeh- se foloseste la gatit





* Curcuma – Zardchoobeh – este un condiment nelipsit din bucataria persana





* Sofran – Zafron – este un condiment folosit la prepararea dulciurilor, prajiturilor, torturilor, dar si a diferitelor mancaruri





* Sirop de trandafiri- Golab – se foloseste la prepararea prajiturilor, dandu-le astfel aroma specifica persana

recomandari

Mirodeniile sunt percepute drept niste adaosuri cu rol de aromatizare si condimentare a preparatelor culinare. ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite