Pe la 1900 si ceva, regulile de comportament ale unei gazde in timpul unei cine mai deosebite, erau formulate cam asa:
Incalzeste intotdeauna vasele in care servesti mancare calda.
Nu umple niciodata paharele si canile mai mult de trei sferturi.
Cand oferi cuiva un platou sau o farfurie, tine-o in asa fel incat degetul mare sa NU se odihneasca pe suprafata ei.
Cand re-umpli un pahar, prinde-l de partea de jos, trage-l incet spre capatul mesei si abia atunci ridica-l de pe masa.
Cand dai mai departe un platou, ofera-l in partea stanga, astfel ca cealalta persoana sa il poata apuca cu mana dreapta.
Cafeaua trebuie asezata incet, prin partea dreapta a persoanei servite.
Primul servit trebuie sa fie oaspetele cel mai important.
Umple paharele inainte de fiecare nou fel de mancare.
Inainte sa servesti desertul, aduna firmiturile de pe masa, cu o laveta sau cu un cutit special.
Nu lasa masa sa devina dezordonata in timpul cinei.
Doamna casei trebuie sa serveasca supa, salata, desertul si cafeaua, iar stapanul casei- carnea si pestele.
Ce spui, ai fi fost o gazda buna?
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii