Magia Streetfood!

Magia Streetfood!

Sa mananci in strada, direct de pe tarabele pestrite, poate fi o experienta mai revelatoare decat vizitarea vestigiilor istorice, or daca gusti dintr-un sandwich vietnamez cu gratare de porc si muraturi cuprinse intr-o bagheta franceza, vei gusta traditia asiatica atinsa de colonialismul european. Daca mergi in India, abundenta de gustari de strada vegetariene, cu dressinguri cu efect inconfundabil iti va vorbi cate ceva ceva despre felul indian de a fi; despre diversitate, traditie si credinte.   Daca mergi in India, abundenta de gustari de strada vegetariene, cu dressinguri cu efect inconfundabil iti va vorbi cate ceva ceva despre felul indian de a fi; despre diversitate, traditie si credinte. Geniul mancarii de strada europene, e sustinut de o lunga si stufoasa istorie a fabricarii mezelurilor. Un currywurst nemtesc servit cu un sos de rosii simplu, impresioneaza prin calitatea carnatului fript, la fel ca si ungarul kabanoss sau austriacul alpen wurst. In tarile de sus, Danemarca si Suedia, ideea hot dogului americanesc a atins culmile perfectiunii. Se zice ca hot dogul danez ar fi cel mai apreciat din Europa, fiind recunoscut dupa abundenta de ceapa calita si ceapa proaspata, muraturi si dressing remoulade, plus un carnat mai lung, care depasteste lungimea chiflei. Suedezii in schimb, exceleaza in umplutura care insoteste carnatul in chifla – orice e admis, de la piure de cartofi la piure de creveti. Mexicanii ne servesc cu mancaruri picante si foarte variate. Strazile din Mexic au o oferta foarte colorata, incepand cu porumbul fript pe gratar, si uns cu alifii culinare dintre cele mai neasteptate, si sfarsind cu gama interminabila de tacos si churros.
Pentru ca mancarea de strada este la indemana unui orasean ocupat, e relativ ieftina, foarte gustoasa si cu valoare culturala de netagaduit – spre deosebire de mancarurile oferite de lanturile fast food, aceasta se  bucura de o popularitate insurmontabila. Pe de alta parte, mancarea de strada a lumii, ne poate servi drept inspiratie pentru feluri simple si accesibile pe care le putem pregati la noi acasa. Putem incerca un vadai indian (placinte prajite de linte) sau un nasi lemak (orez cu oua si sos sambal) malayesian.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Melcisori cu nuca si gem de macese
Bucataras.RO

Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...

Melcisori cu nuca si gem de macese
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola