Mamma mia! E bruschetta!

Mamma mia! E bruschetta!

Cu toate acestea, cred ca italienilor le place sa manance inca mai mult decat le place sa gateasca. Pentru care, un aperitiv va preceda aproape intotdeauna felul principal, iar despre Bruschetta se poate spune ca e aperitivul preferat al italienilor, pentru ca aduce in prim plan legume proaspete, arome irezistibile de ulei de masline si paine prajita cu usturoi. La origine, bruschetta nu e altceva decat o felie de paine prajita , unsa cu ulei, frecata cu usturoi si presarata cu busuioc, insa aceasta forma simpla si originala nu este printre preferatele gurmanzilor. Cea mai populara bruschetta este cea cu rosii taite cubulete, un aperitiv potrivit si pentru cei care postesc. Bruschetta de sezon ne aduce ridichi si oua, condimentate in stil italienesc, adica cu oregano sau busuioc si ulei de masline. Bruschetta cu prosciutto crudo si cu gorgonzola este o versiune pentru cei care nu se multumesc cu putin.   Variatiunile de bruschetta sunt inepuizabile! Italienii pun orice le trece prin cap pe felia de paine prajita, dar combinatiile lor sunt aproape intotdeauna niste capodopere. Exista bruschette cu sos besamel si patrunjel, bruschette cu slaninuta sau cu somon. Orice e posibil cu un pic de fantezie si un strop de ulei de masline extravirgin!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa