Cu toate acestea, cred ca italienilor le place sa manance inca mai mult decat le place sa gateasca. Pentru care, un aperitiv va preceda aproape intotdeauna felul principal, iar despre Bruschetta se poate spune ca e aperitivul preferat al italienilor, pentru ca aduce in prim plan legume proaspete, arome irezistibile de ulei de masline si paine prajita cu usturoi. La origine, bruschetta nu e altceva decat o felie de paine prajita , unsa cu ulei, frecata cu usturoi si presarata cu busuioc, insa aceasta forma simpla si originala nu este printre preferatele gurmanzilor. Cea mai populara bruschetta este cea cu rosii taite cubulete, un aperitiv potrivit si pentru cei care postesc. Bruschetta de sezon ne aduce ridichi si oua, condimentate in stil italienesc, adica cu oregano sau busuioc si ulei de masline. Bruschetta cu prosciutto crudo si cu gorgonzola este o versiune pentru cei care nu se multumesc cu putin. Variatiunile de bruschetta sunt inepuizabile! Italienii pun orice le trece prin cap pe felia de paine prajita, dar combinatiile lor sunt aproape intotdeauna niste capodopere. Exista bruschette cu sos besamel si patrunjel, bruschette cu slaninuta sau cu somon. Orice e posibil cu un pic de fantezie si un strop de ulei de masline extravirgin!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii