Cu toate acestea, cred ca italienilor le place sa manance inca mai mult decat le place sa gateasca. Pentru care, un aperitiv va preceda aproape intotdeauna felul principal, iar despre Bruschetta se poate spune ca e aperitivul preferat al italienilor, pentru ca aduce in prim plan legume proaspete, arome irezistibile de ulei de masline si paine prajita cu usturoi. La origine, bruschetta nu e altceva decat o felie de paine prajita , unsa cu ulei, frecata cu usturoi si presarata cu busuioc, insa aceasta forma simpla si originala nu este printre preferatele gurmanzilor. Cea mai populara bruschetta este cea cu rosii taite cubulete, un aperitiv potrivit si pentru cei care postesc. Bruschetta de sezon ne aduce ridichi si oua, condimentate in stil italienesc, adica cu oregano sau busuioc si ulei de masline. Bruschetta cu prosciutto crudo si cu gorgonzola este o versiune pentru cei care nu se multumesc cu putin. Variatiunile de bruschetta sunt inepuizabile! Italienii pun orice le trece prin cap pe felia de paine prajita, dar combinatiile lor sunt aproape intotdeauna niste capodopere. Exista bruschette cu sos besamel si patrunjel, bruschette cu slaninuta sau cu somon. Orice e posibil cu un pic de fantezie si un strop de ulei de masline extravirgin!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii