Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul de preparare a bucatelor. Savoarea lor deosebita este data de bogatia si calitatea ingredientelor. Iata care sunt ingredientele folosite cel mai des in bucataria greceasca: - uleiul de masline, indicat persoanelor cu un colesterol ridicat - maslinele, utilizate in supe, mancaruri si salate. Ele pot inlocui cu succes sarea din alimentatie - legumele: rosii, vinete, mazare, fasole, bame, salata, castraveti, dovlecei, ardei - sunt folosite pentru aportul de vitamine si minerale, dar si de fibre - condimente: menta, oregano, usturoi, marar, rozmarin, cimbrisor si chili - dau savoare alimentelor si fac din fiecare masa o bucurie! In plus folosind condimente, cantitatea de sare folosita la gatit se reduce considerabil. - lactate: branza de capra si braza feta au continut redus de grasimi si se servesc la aproape orice masa. Iaurturile sunt nelipsite, fiind servite ca si garnitura, insotite de diverse mirodenii ca lamaie, usturoi, castraveti. - desertul consta in frucute si se serveste la 1-2 ore dupa masa principala - alunele, migdalele sau nucile nu se consuma proaspete, ci ca si condimente in mancaruri Iata cateva exemple de meniuri grecesti delicioase: Mezedes - sunt aperitive grecesti asemanatoare tapas-urilor spaniole. Seara tarziu se servesc gustari din masline, ardei iute copt, vinete preparate la gratar, branzeturi, salate si preparate din fructe de mare. Fila pita - este un foietaj usor, ca un fel de lipie, care se umple cu pui si ciuperci, spanac si branza greceasca sau miel si praz. Moussakaua - straturi de legume (vinete si ardei) delicioase, inmuiate in sos de carne si condimentate cu usturoi, iar apoi "drese" cu ou pe deasupra. Dolmades - frunze de vita umplute cu orez, carne, linte si condimente. Orezul se condimenteaza cu alune si se serveste alaturi de o friptura la gratar. Desertul consta in smochine, portocale, mere si pepene!
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii