Mananca sanatos in stil grecesc

Mananca sanatos in stil grecesc

Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul de preparare a bucatelor. Savoarea lor deosebita este data de bogatia si calitatea ingredientelor. Iata care sunt ingredientele folosite cel mai des in bucataria greceasca: - uleiul de masline, indicat persoanelor cu un colesterol ridicat - maslinele, utilizate in supe, mancaruri si salate. Ele pot inlocui cu succes sarea din alimentatie - legumele: rosii, vinete, mazare, fasole, bame, salata, castraveti, dovlecei, ardei - sunt folosite pentru aportul de vitamine si minerale, dar si de fibre - condimente: menta, oregano, usturoi, marar, rozmarin, cimbrisor si chili - dau savoare alimentelor si fac din fiecare masa o bucurie! In plus folosind condimente, cantitatea de sare folosita la gatit se reduce considerabil. - lactate: branza de capra si braza feta au continut redus de grasimi si se servesc la aproape orice masa. Iaurturile sunt nelipsite, fiind servite ca si garnitura, insotite de diverse mirodenii ca lamaie, usturoi, castraveti. - desertul consta in frucute si se serveste la 1-2 ore dupa masa principala - alunele, migdalele sau nucile nu se consuma proaspete, ci ca si condimente in mancaruri Iata cateva exemple de meniuri grecesti delicioase: Mezedes - sunt aperitive grecesti asemanatoare tapas-urilor spaniole. Seara tarziu se servesc gustari din masline, ardei iute copt, vinete preparate la gratar, branzeturi, salate si preparate din fructe de mare. Fila pita - este un foietaj usor, ca un fel de lipie, care se umple cu pui si ciuperci, spanac si branza greceasca sau miel si praz. Moussakaua - straturi de legume (vinete si ardei) delicioase, inmuiate in sos de carne si condimentate cu usturoi, iar apoi "drese" cu ou pe deasupra. Dolmades - frunze de vita umplute cu orez, carne, linte si condimente. Orezul se condimenteaza cu alune si se serveste alaturi de o friptura la gratar. Desertul consta in smochine, portocale, mere si pepene!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Prajitura cu branza si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos