Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul de preparare a bucatelor. Savoarea lor deosebita este data de bogatia si calitatea ingredientelor. Iata care sunt ingredientele folosite cel mai des in bucataria greceasca: - uleiul de masline, indicat persoanelor cu un colesterol ridicat - maslinele, utilizate in supe, mancaruri si salate. Ele pot inlocui cu succes sarea din alimentatie - legumele: rosii, vinete, mazare, fasole, bame, salata, castraveti, dovlecei, ardei - sunt folosite pentru aportul de vitamine si minerale, dar si de fibre - condimente: menta, oregano, usturoi, marar, rozmarin, cimbrisor si chili - dau savoare alimentelor si fac din fiecare masa o bucurie! In plus folosind condimente, cantitatea de sare folosita la gatit se reduce considerabil. - lactate: branza de capra si braza feta au continut redus de grasimi si se servesc la aproape orice masa. Iaurturile sunt nelipsite, fiind servite ca si garnitura, insotite de diverse mirodenii ca lamaie, usturoi, castraveti. - desertul consta in frucute si se serveste la 1-2 ore dupa masa principala - alunele, migdalele sau nucile nu se consuma proaspete, ci ca si condimente in mancaruri Iata cateva exemple de meniuri grecesti delicioase: Mezedes - sunt aperitive grecesti asemanatoare tapas-urilor spaniole. Seara tarziu se servesc gustari din masline, ardei iute copt, vinete preparate la gratar, branzeturi, salate si preparate din fructe de mare. Fila pita - este un foietaj usor, ca un fel de lipie, care se umple cu pui si ciuperci, spanac si branza greceasca sau miel si praz. Moussakaua - straturi de legume (vinete si ardei) delicioase, inmuiate in sos de carne si condimentate cu usturoi, iar apoi "drese" cu ou pe deasupra. Dolmades - frunze de vita umplute cu orez, carne, linte si condimente. Orezul se condimenteaza cu alune si se serveste alaturi de o friptura la gratar. Desertul consta in smochine, portocale, mere si pepene!
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzarePrajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...
Prajitura cu crema caramelPuii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...
Pui surprizaTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii