Mananca sanatos in stil grecesc

Mananca sanatos in stil grecesc

Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul de preparare a bucatelor. Savoarea lor deosebita este data de bogatia si calitatea ingredientelor. Iata care sunt ingredientele folosite cel mai des in bucataria greceasca: - uleiul de masline, indicat persoanelor cu un colesterol ridicat - maslinele, utilizate in supe, mancaruri si salate. Ele pot inlocui cu succes sarea din alimentatie - legumele: rosii, vinete, mazare, fasole, bame, salata, castraveti, dovlecei, ardei - sunt folosite pentru aportul de vitamine si minerale, dar si de fibre - condimente: menta, oregano, usturoi, marar, rozmarin, cimbrisor si chili - dau savoare alimentelor si fac din fiecare masa o bucurie! In plus folosind condimente, cantitatea de sare folosita la gatit se reduce considerabil. - lactate: branza de capra si braza feta au continut redus de grasimi si se servesc la aproape orice masa. Iaurturile sunt nelipsite, fiind servite ca si garnitura, insotite de diverse mirodenii ca lamaie, usturoi, castraveti. - desertul consta in frucute si se serveste la 1-2 ore dupa masa principala - alunele, migdalele sau nucile nu se consuma proaspete, ci ca si condimente in mancaruri Iata cateva exemple de meniuri grecesti delicioase: Mezedes - sunt aperitive grecesti asemanatoare tapas-urilor spaniole. Seara tarziu se servesc gustari din masline, ardei iute copt, vinete preparate la gratar, branzeturi, salate si preparate din fructe de mare. Fila pita - este un foietaj usor, ca un fel de lipie, care se umple cu pui si ciuperci, spanac si branza greceasca sau miel si praz. Moussakaua - straturi de legume (vinete si ardei) delicioase, inmuiate in sos de carne si condimentate cu usturoi, iar apoi "drese" cu ou pe deasupra. Dolmades - frunze de vita umplute cu orez, carne, linte si condimente. Orezul se condimenteaza cu alune si se serveste alaturi de o friptura la gratar. Desertul consta in smochine, portocale, mere si pepene!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa