Mancam, bem dar si potrivim!

(0)
admin postat de


Cand ma gandesc la potrivirea mancarii cu ceea ce bem la masa, primul

exemplu care imi vine in minte este cacaoa fierbinte si felia de paine

cu unt servite in copilarie, in casa bunicilor. Sau ceaiul de menta

combinat cu prajiturele si fursecuri, intr-o dupa-masa de toamna

tarzie. Mancarea si bautura sunt facute in asa fel incat sa se

potriveasca, sa se completeze si sa isi intensifice una alteia

savoarea.

Cand este vorba de bauturi alcoolice, vinul si

berea sunt cel mai des "asortate" cu mancaruri; nu trebuie sa fii un

maestru sommelier ca sa stii cum sa potrivesti un vin bun langa o

mancare la fel de buna. Sau ce bere sa consumi langa pizza sau chiar

langa desert.



Vinul si mancarea au mers "mana in mana" de foarte mult timp; ambele

sunt o combinatie perfecta de arome si savoare. Vinul nu numai ca ofera

un anumit aer de festivitate mesei, dar reprezinta, in acelasi timp, un

adevarat digestiv pentru ceea ce consumi. Ideea de baza este sa mananci

si sa bei ceea ce iti face placere; exista insa un set de reguli pentru

cei pretentiosi si sofisticati. In primul rand, alegerea unui vin

regional este esentiala. Nimic nu merge mai bine cu niste paste

italienesti decat un vin italian din regiunea respectiva. In celelalte

situatii, vinurile pot fi potrivite cu mancarea, astfel:





*Merlot: miel, porc, ton, sosuri italiene pe baza de carne


*Pinot Noir: sunca, curcan, rata


*Cabernet ...
Sauvignon: gratar, coaste prajite, peste la gratar


*Chardonnay: paste cremoase, mancaruri pe baza de pui, risotto


*Pinot Grigio: piept de pui, creveti, sosuri albe usoare


*Sauvignon Blanc: sunca, peste, scoici


*Vinuri spumante: sunca, sushi, fructe



Vinul si branza sunt una din cele mai fericite combinatii pe care le

poti face vreodata; insa nu orice tip de vin se potriveste cu orice fel

de branza. Branza alba, proaspata trebuie servita cu un vin dulce;

branza bogata in consistenta, moale merge cu un vin alb intens sau un

rosu usor. Branza de consistenta tare, inchisa la culoare se potriveste

cel mai bine cu un vin bogat in aroma.



Berea este si ea o alegere populara a consumatorilor de bauturi

alcoolice. Poate chiar mai populara decat vinul. In ceea ce priveste

tipurile de bere, berea de tip "ale" poate fi comparata cu un vin rosu,

in timp ce berea de tip "lager" e similara unui vin alb. Mai simplu,

carnea rosie cu bere de tip ale, si cea alba cu bere de tip lager.





*Scoici: Pilsner de tip american


*Peste: ale blonda


*Carne rosie: bere de tip ale, blonda, amaruie


*Pui: lager


*Pizza si paste: ale


*Mancare condimentata: bere mexicana, Corona
recomandari

Trebuie sa pregatesti o cina fastuoasa sau vrei sa faci cadou o sticla de vin si ti- e greu sa te ...

citește—

Legat de acest subiect primesc foarte multe intrebari care ma pun in dificultate, deoarece se refera la o ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite