Mancarea mexicana o adevarata fiesta

Porumbul este piatra de temelie a acestei bucatarii. El apare in aproape orice reteta: tortillas, enchiladas, tamales, tacos, chiar si in deserturi (sopapillas). Mancarea regionala include si avocado, alune, rosii, squash si nuci de cocos. Dar cucerirea Mexicului de catre Spania in 1521 a influentat cel mai puternic bucataria traditionala.
Spaniolii au adus carnea de porc, de vaca si de oaie si de asemenea produsele lactate. Au introdus in bucatarie ierburile aromatice si condimentele ca usturoiul sau coriandrul. Influentele spaniole in bucataria moderna mexicana consta in introducerea de quesadillas si burritos ca mancaruri nationale, servite la orice colt de strada. Inainte ca acesti conquistadori sa soseasca nu exista faina in Mexic. Burritos se prepara si acum in unele zone din porumb macinat. Bucataria mexicana este insa puternic influentata si de culturiile altor tari cum ar fi Franta, Caraibe, Portugalia, Africa si America de Sud.

Chile, nu Chili

Sunt cunoscute peste 60 de varietati de ardei chile, de la cei soft numiti Anaheims, la cei foarte hot, habaneros. Chiles Rellenos, un fel de mancare mexicana foarte indragita, consta in ardei chile cu branza si carne condimentata.
Chili, pe de alta parte, ca in reteta chili con carne, este o versiune americana de mancare picanta, fara legatura cu ardeii mexicani.
Alte mancaruri pe care le poti degusta in Mexic, dar si in alte tari, fara a fi bucate traditionale sud-americane, sunt nacho sau fasolea prajita.
Mexicanii nu folosesc niciodata branza galbena americana! Ei pun in mancarurile lor branza alba: Queso Monterey, Queso Chihuahua si Queso Fresco.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa