Porumbul este piatra de temelie a acestei bucatarii. El apare in aproape orice reteta: tortillas, enchiladas, tamales, tacos, chiar si in deserturi (sopapillas). Mancarea regionala include si avocado, alune, rosii, squash si nuci de cocos. Dar cucerirea Mexicului de catre Spania in 1521 a influentat cel mai puternic bucataria traditionala.
Spaniolii au adus carnea de porc, de vaca si de oaie si de asemenea produsele lactate. Au introdus in bucatarie ierburile aromatice si condimentele ca usturoiul sau coriandrul. Influentele spaniole in bucataria moderna mexicana consta in introducerea de quesadillas si burritos ca mancaruri nationale, servite la orice colt de strada. Inainte ca acesti conquistadori sa soseasca nu exista faina in Mexic. Burritos se prepara si acum in unele zone din porumb macinat. Bucataria mexicana este insa puternic influentata si de culturiile altor tari cum ar fi Franta, Caraibe, Portugalia, Africa si America de Sud.
Chile, nu Chili
Sunt cunoscute peste 60 de varietati de ardei chile, de la cei soft numiti Anaheims, la cei foarte hot, habaneros. Chiles Rellenos, un fel de mancare mexicana foarte indragita, consta in ardei chile cu branza si carne condimentata.
Chili, pe de alta parte, ca in reteta chili con carne, este o versiune americana de mancare picanta, fara legatura cu ardeii mexicani.
Alte mancaruri pe care le poti degusta in Mexic, dar si in alte tari, fara a fi bucate traditionale sud-americane, sunt nacho sau fasolea prajita.
Mexicanii nu folosesc niciodata branza galbena americana! Ei pun in mancarurile lor branza alba: Queso Monterey, Queso Chihuahua si Queso Fresco.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii