Mancarea thailandeza, rafinata si sanatoasa!

(1)
admin postat de
 





Desi

mancarea thailandeza pare ceva greu de realizat acasa, iata ca noi

iti oferim o baza de la care sa pornesti in realizarea unei mese cu

specific thailandez, folosind ceea ce se gaseste in piata sau la

supermarket.






Bucataria

thailandeza poate satisface gusturile celor mai mari si mai rafinati

gurmanzi din lume. Ea se bazeaza pe 5 arome diferite: iute, sarat,

dulce, acrisor si amar, care se regasesc in aproape orice fel de

mancare principal.






Aceasta

bucatarie exotica a fost influentata de chinezii care au migrat in

Thailanda, aducand cu ei orezul si pestele fript pe gratar, iar

localnicii au adaugat la acestea sosurile lor picante sau

dulci-acrisoare.








Ingredientele

de baza in bucataria thailandeza sunt:






Orezul,

cunoscut sub numele de Jasmine, care se prepara la aburi si are un

gust usor mai dulce decat cel obisnuit. Insa putem folosi si un orez

normal sau integral, cu bobul lung, care nu se lipeste.






Taiteii

- sunt specifici thailandezi, facuti din faina de orez, deseori

prajiti in ulei si serviti ca fel principal de mancare, alaturi de

salate si sosuri picante. In bucataria ta, poti servi taitei de casa,

facuti cu ou sau de post.






Carnea

- thailandezii servesc de cele mai multe ori peste si fructe de mare,

insa nu neglijeaza nici puiul, facut la gratar, alaturi de orez.






Legume

si fructe - thailandezii folosesc cu incredere fructele exotice in

cele mai ...
diverse combinatii, dar si legume ca ceapa, cartoful si

ardeii iuti. Ei apeleaza la ajutorul plantelor pentru a-si condimenta

preparatele: ghimbirul, iarba de lamaie, lamaia keffir, busuiocul.






Condimente

- cel mai popular este sosul de peste foarte aromat, numit nam pla,

dar si pasta de creveti, piperul negru, chimenul sau coriandrul.

Chili si Curry se folosesc la orice preparat, de la orez si taitei,

pana la carnea de porc (destul de rar intalnita in bucataria

thailandeza).






Iata

ce contine o masa thailandeza!






Antreuri

- rulouri de primavara, prajiturele din orez cu ierburi si

condimente, pui prajit






Salate

- o combinatie de verdeturi si ierburi aromate cu gust dulce-acrisor.










Felul

principal - consta intr-o mancare dulce-acrisoara cu o omleta si

carne prajita la gratar. Acest fel se asezoneaza cu un sos faciu din:

chili, usturoi, creveti uscati, suc de lamaie, sos de peste, zahar si

pasta de creveti.








O

mancare mai complexa - constand in orez sau taitei cu diverse sosuri






Desert

- dupa o masa extrem de condimentata, un desert foarte dulce este

bine venit!






Iata

cateva exemple de feluri de mancare thailandeze pe care le poti

prepara acasa!















Ingrediente:

taitei, 2 oua, 300 g pui, o ceasca fasole verde sau mazare, ulei,

usturoi, ceapa, chili rosu, zahar, sos de peste, otet






Taiteii

(pot fi inlocuiti cu orez) se prajesc in ulei alaturi de ceapa,

usturoi si pui. Se adauga fasolea sau mazarea, chili, zahar (o

lingurita), sosul de peste si otetul (care poate fi inlocuit cu zeama

de lamaie).








Khao

Pad








Intr-un

vas inalt se prajeste orez, carne, oua, ceapa si rosii. Se adauga

ceapa verde si usturoi. Se serveste alaturi de o salata verde sau de

castraveti.






Gai

phad met mamuang








Este

un fel de mancare foarte popular si consta in carne prajita cu nuci.








Kao

niao ma muang






Este

un desert popular din orez fiert pana devine lipicios si mango.






Yam

Nuea sau salata de vita






Se

pun la fiert 400 de g carne de vita cu usturoi, frunze de coriandru,

zahar, sos de soia, sos de lamaie si piper negru. Tot amestecul se

trage in ulei pana capata o crusta aurie. Se serveste cu chili si

coriandru.













Orice

meniu thailandez ai alege, foloseste ingrediente proaspete, ulei de

masline si nu praji foarte mult legumele sau orezul.





 
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite