Maroc iti ofera mister si mese copioase

(1)
admin postat de


Bucataria marocana este considerata una dintre cele mai alese din lume si pe

buna dreptate. Putine sunt zonele unde mancarea este pregatita cu arta si

minutiozitate, servita intr-o maniera deosebita si savurata pe masura efortului

investit in pregatire.


Prepararea meniurilor in Maroc are doua

aspecte. In primul rand este vorba despre pregatirea meniurilor pentru

intalnirile intre barbati, o munca delicata, migaloasa. Ca bucatari nu sunt

acceptati decat adevaratii maestri si, in nici un caz, femeile. Banchetul se

adreseaza in special barbatilor, asezati pe perne, in jurul meselor mici, frumos

impodobite. Fiecare invitat este parfumat pe mana cu apa imbietor mirositoare,

dintr-un vas de argint.

Gazda bate din palme si incepe festinul.

Preparatele sunt servite unul dupa altul pana cand toata lumea atinge Chan -

satisfactia. In final, vasul de argit este din nou umplut, pentru ca persoanele

prezente sa isi curete mainile si buzele. Masa este servita in onoarea fortelor

atotputernice si, de aceea, incepe si se termina cu rugaciuni.

In a doua

categorie se incadreaza mancarurile gatite de femeile din casa. In aceasta zona,

unde timpul nu este atat de presant ca in lumea occidentala, femeile petrec ore

in bucatarie. Bucataria este pustie, fara scaune, pentru odihna fiind

disponibila o carpeta. Femeia casei - Dada - este imbracata cu vestminte lungi,

viu colorate. ...
Imbie mirosul de kebab, aroma condimentelor - coriandru, chimen,

marjoram - cea de ceapa sau de ulei de masline, mireasma mentei si a

trandafirilor.

In Maroc, pregatirea unui ospat poate dura o saptamana,

iar meniul poate ajunge pana la 50 de preparate. Numai o zi este necesara pentru

prepararea specialitatii numita Bstilla - o placinta foarte subtire, crocanta,

umpluta cu un amestec din carne de pui si condimente dulci si picante, delicate

si puternice.

Cina incepe cu Bstilla, urmata de kebab din carne de oaie

sau miel. Urmeaza Tajine, o mancare pe baza de carne cu sospicant, marinata mai

multe ore, servita cu o paine speciala, Khubz. In Maroc, painea se gateste in

casa, din gris, fara lapte. Tupa Tajine, gazda serveste Batinjaan - salata de

vinete sau de rosii tocate. Urmeaza Couscous, a carui preparare, este in Maroc,

o arta. Masa se incheie cu felii de pepene, prajituri cu miere si migdale si

baclava, iar in final ceai de menta.

Pentru marocani, cea mai gustaosa

mancare nu este cea din restaurant, ci cea de acasa.
Alte articole cu:
Maroc mese copioase
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite