1 Martie aduce nu numai inceputul calendaristic al primaverii ci si binecunoscutele simboluri pentru doamne si domnisoare, cu faimosul snur alb-rosu. Primele martisoare se pare ca au fost purtate inca de pe vremea dacilor, fiind confectionate din pietricele decorative albe si rosi, insirate pe o ata. Mai tarziu, pietricelele au fost inlocuite cu monede de aur, argint sau bronz, in functie de statutul social al purtatoarei. Martisoarele erau purtate pentru a avea noroc, ca simboluri ale fertilitatii si frumusetii. De fapt, sarbatoarea martisorului are legatura cu Anul Nou Agrar- martisor fiind denumirea populara a lunii martie, luna echinoctiului de primavara, dedicata zeului si planetei Marte. Se obisnuia, in mediul rural, ca parintii sa daruiasca tinerilor si copiilor un snur din lana alba si rosie, care se purta la incheietura mainii. Martisorul era purtat pana dupa sarbatoarea Pastelui, dupa care se atarnau pe crengile inflorite ale copacilor sau se pastrau ca amulete. Cu timpul, aceste obiceiuri si-au pierdut din insemnatatea initiala, devenind mai degraba un simbol al venirii primaverii.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii