Martisoarele de pe tarabe si din vitrine se intrec in originalitate, iar snurul alb-rosu insoteste diverse si pretioase obiecte de artizanat, nimeni nu ne serveste insa niste martisoare la farfurie. Nu se stie daca martisorul comestibil te protejeaza, si el, impotriva deochiului sau a ghinionului, daca iti garanteaza sanatate in lunile primaverii sau te tine la adapost de razele soarelui, cert e insa ca o combinatie rosu-alba in farfurie te poate binedispune.
Martisorul este in primul rand un simbol frumos al inceputului si prospetimii, si ce ne poate creste optimismul mai abitir decat o gustare delicioasa si aspectuoasa?
Daca te gandesti la un 1 martie culinaresc s-ar putea sa ai multa nevoie de rosii si branzeturi, frisca si dulceturi, oua si eventual, mere rosii. Un platou cu impletiri de rosii si mozarella, de exemplu, s-ar potrivi de minune ocaziei si nu ti-ar rapi prea mult timp.
Desertul cel mai simplu si de efect cu putinta va contine neaparat frisca din abundenta si un strop de dulceata rosie in varf, sau niste mere rosii caramelizate, pentru maestrii bucatariei.
Primul martisor gustos e un aperitiv care se prepara in doi timpi si prin urmare, e perfect pentru o surpriza ad-hoc: Oua in cuib de rosii
Un martisor de post la pranz sau o contibutie franceza la sarbatoarea noastra: Ratatouille cu sos de rosii
Martisorul la desert cu jeleu de zmeura si frisca ...
Martisorul este in primul rand un simbol frumos al inceputului si prospetimii, si ce ne poate creste optimismul mai abitir decat o gustare delicioasa si aspectuoasa?
Daca te gandesti la un 1 martie culinaresc s-ar putea sa ai multa nevoie de rosii si branzeturi, frisca si dulceturi, oua si eventual, mere rosii. Un platou cu impletiri de rosii si mozarella, de exemplu, s-ar potrivi de minune ocaziei si nu ti-ar rapi prea mult timp.
Desertul cel mai simplu si de efect cu putinta va contine neaparat frisca din abundenta si un strop de dulceata rosie in varf, sau niste mere rosii caramelizate, pentru maestrii bucatariei.
Primul martisor gustos e un aperitiv care se prepara in doi timpi si prin urmare, e perfect pentru o surpriza ad-hoc: Oua in cuib de rosii
Un martisor de post la pranz sau o contibutie franceza la sarbatoarea noastra: Ratatouille cu sos de rosii
Martisorul la desert cu jeleu de zmeura si frisca ...
iti va consuma ultimele dulceturi din camara pentru un scop nobil si delicios.
Dupa indemanare si pricepere poti pregati briose in culorile martisorului sau poate niste acadele dulci din biscuiti. Ruladele cu crema de branza si gem sau cheesecake-ul marmorat sunt si ele delicioase si de efect. Sper ca pozele sa-ti fie de folos si de inspiratie. Iti doresc o primavara frumoasa!
Dupa indemanare si pricepere poti pregati briose in culorile martisorului sau poate niste acadele dulci din biscuiti. Ruladele cu crema de branza si gem sau cheesecake-ul marmorat sunt si ele delicioase si de efect. Sper ca pozele sa-ti fie de folos si de inspiratie. Iti doresc o primavara frumoasa!
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe