Martisoarele de pe tarabe si din vitrine se intrec in originalitate, iar snurul alb-rosu insoteste diverse si pretioase obiecte de artizanat, nimeni nu ne serveste insa niste martisoare la farfurie. Nu se stie daca martisorul comestibil te protejeaza, si el, impotriva deochiului sau a ghinionului, daca iti garanteaza sanatate in lunile primaverii sau te tine la adapost de razele soarelui, cert e insa ca o combinatie rosu-alba in farfurie te poate binedispune. Martisorul este in primul rand un simbol frumos al inceputului si prospetimii, si ce ne poate creste optimismul mai abitir decat o gustare delicioasa si aspectuoasa? Daca te gandesti la un 1 martie culinaresc s-ar putea sa ai multa nevoie de rosii si branzeturi, frisca si dulceturi, oua si eventual, mere rosii. Un platou cu impletiri de rosii si mozarella, de exemplu, s-ar potrivi de minune ocaziei si nu ti-ar rapi prea mult timp. Desertul cel mai simplu si de efect cu putinta va contine neaparat frisca din abundenta si un strop de dulceata rosie in varf, sau niste mere rosii caramelizate, pentru maestrii bucatariei. Primul martisor gustos e un aperitiv care se prepara in doi timpi si prin urmare, e perfect pentru o surpriza ad-hoc: Oua in cuib de rosii Un martisor de post la pranz sau o contibutie franceza la sarbatoarea noastra: Ratatouille cu sos de rosii Martisorul la desert cu jeleu de zmeura si frisca iti va consuma ultimele dulceturi din camara pentru un scop nobil si delicios. Dupa indemanare si pricepere poti pregati briose in culorile martisorului sau poate niste acadele dulci din biscuiti. Ruladele cu crema de branza si gem sau cheesecake-ul marmorat sunt si ele delicioase si de efect. Sper ca pozele sa-ti fie de folos si de inspiratie. Iti doresc o primavara frumoasa!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSe pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...
Ceai cu lamaieun preparat delicios cu conopida
Quiche cu conopida, rosii cherry si cascavalTelina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...
Telina cu maionezaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeIntr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga...
Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumataCa la mama acasa sau nu (asa cum scria pe plicul de condimente) eu sunt sigura ca e buna, asa ca la mine acasa :))))
Fasole cu coaste afumateDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii