Mexicanii sunt renumiti pentru sandvisurile pe baza de carne, pentru sosurile foarte picante, prajiturile cu ciocolata si vanilie si fructele exotice.
Daca ne vom inspira din bogata lor traditie culinara, vom obtine cu siguranta o masa regeasca si un picnic savuros, pentru o zi calduta de primavara.
Mancarurile mexicane traditionale sunt usor de preparat pe gratar, deci foarte potrivite pentru un picnic in aer liber.
Iata de ce vei avea nevoie: 1-2 pachete de lipii cumparate din supermarket, carne de vita, porc sau pui (dupa preferinte), ardei iuti, ulei de masline, sos de rosii, ceapa, rosii, ardei, fasole verde, usturoi, orez, avocado, smochine, ciocolata.
Mai jos gasesti un meniu traditional mexican si cateva retete simple!
Sos salsa: se prepara din chili, pasta de rosii, ceapa si ardei iute proaspat
Guacamole, sos mexican
Burrito
Tortilla sau lipia se incalzeste pe gratar. Carnea de vita se spala de acasa si se prepara la gratar cu sare, piper si chili. De acasa se fierbe fasole verde al dente si se presara cateva migdale si putin orez. Acest amestec se pune peste lipie, se adauga bucati de carne de vita si soa salsa din belsug.
Salata de primavara cu file de porc in sos de usturoi salbatic
Salata de primavara cu sos condimentat
Taco
Se prajeste carnea de porc sau de pui la gratar cu multe condimente, apoi se pune pe lipii incalzite in prealabil. Se adauga ceapa, rosii si ardei iuti si se serveste fierbinte.
De acasa poti pregati o prajitura delicioasa cu smochine si glazura de ciocolata sau un chec cu ciocolata si vanilie
Alaturi de aceste minuni gastronomice poti servi sangria, tequila sau limonada din lime cu zahar brun.
Pofta buna!
Citeste si:
Acolo unde mincarea e picanta...
"Amor a la mexicana"
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii