Desi sunt cunoscuti ca niste adevarati gurmanzi, francezii nu obisnuiesc sa faca din micul dejun un ritual foarte complicat. Spre deosebire de englezi sau americani, care prefera sa aiba o masa de dimineata consistenta, locuitorii Frantei se bazeaza pe alimente usoare si nu isi incarca stomacul de la primele ore ale zilei. Mananca putin, dar cu stil Daca ai balcon sau terasa si daca vremea ti-o permite, este ideal sa iti incepi ziua printr-un mic dejun in aer liber. Francezii obisnuiesc sa consume ceva usor si sa bea o cafea, stand la una din multele lor terase si privind visatori trecatorii. Multi dintre ei nu sunt insotiti, ci prefera sa isi savureze singuri cafeaua, admirand peisajul. Profita si tu atunci cand poti de un mic dejun in aer liber, fie ca esti cu prietenii, fie ca mananci de unul singur. Aseaza pe masa o mica vaza cu flori – iti va inveseli si colora inceputul zilei. Alege produse usoare si sanatoase O masa de dimineata gustoasa nu inseamna neaparat o farfurie plina cu omleta, sunca si carnati. Francezii prefera sa isi inceapa ziua cu produse usoare de patiserie, fructe, iaurt, cafea si suc natural de portocale. Painea cu unt si gem este, de asemenea, o varianta hranitoare si sanatoasa. Ca produse de patiserie, poti opta pentru un croissant, o briosa, biscuiti sau paine prajita, preparata cu lapte si putin zahar. Bineinteles, cafeaua nu trebuie sa lipseasca – o poti servi simpla sau cu lapte, in functie de preferinte. Daca nu bei cafea, sucul natural de fructe este o alternativa perfecta. Probabil ai observat ca, asa cum iti spuneam, micul dejun frantuzesc este usor de pregatit si foarte placut de servit. Nu ne mai ramane decat sa iti uram bon appetit!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaFie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...
Ciorba de fasole boabe uscateDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii