Mic dejun frantuzesc

  Desi sunt cunoscuti ca niste adevarati gurmanzi, francezii nu obisnuiesc sa faca din micul dejun un ritual foarte complicat. Spre deosebire de englezi sau americani, care prefera sa aiba o masa de dimineata consistenta, locuitorii Frantei se bazeaza pe alimente usoare si nu isi incarca stomacul de la primele ore ale zilei.   Mananca putin, dar cu stil   Daca ai balcon sau terasa si daca vremea ti-o permite, este ideal sa iti incepi ziua printr-un mic dejun in aer liber. Francezii obisnuiesc sa consume ceva usor si sa bea o cafea, stand la una din multele lor terase si privind visatori trecatorii. Multi dintre ei nu sunt insotiti, ci prefera sa isi savureze singuri cafeaua, admirand peisajul.  Profita si tu atunci cand poti de un mic dejun in aer liber, fie ca esti cu prietenii, fie ca mananci de unul singur. Aseaza pe masa o mica vaza cu flori – iti va inveseli si colora inceputul zilei.   Alege produse usoare si sanatoase   O masa de dimineata gustoasa nu inseamna neaparat o farfurie plina cu omleta, sunca si carnati. Francezii prefera sa isi inceapa ziua cu produse usoare de patiserie, fructe, iaurt, cafea si suc natural de portocale. Painea cu unt si gem este, de asemenea, o varianta hranitoare si sanatoasa. Ca produse de patiserie, poti opta pentru un croissant, o briosa, biscuiti sau paine prajita, preparata cu lapte si putin zahar. Bineinteles, cafeaua nu trebuie sa lipseasca – o poti servi simpla sau cu lapte, in functie de preferinte. Daca nu bei cafea, sucul natural de fructe este o alternativa perfecta.   Probabil ai observat ca, asa cum iti spuneam, micul dejun frantuzesc este usor de pregatit si foarte placut de servit. Nu ne mai ramane decat sa iti uram bon appetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
1
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Crochete din gris cu cascaval
2
Mancaruri fara carne

Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...

Crochete din gris cu cascaval
Briose simple cu iaurt
3
Dulciuri

Briose simple cu iaurt

Briosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...

Briose simple cu iaurt
Aluat dulce pentru placinta
4
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
5
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia