Micul dejun international

Micul dejun in Franta (petit dejeuner) si Italia (prima colazione) aste o masa de dimineata mai putin variata, compusa doar din cafea sau ceai si produse de patiserie. In Franta cea mai populara alegere este cafea cu lapte dar ca alternativa se consuma si ceai sau ciocolata calda. In Italia , cele mai frecvente alegeri sunt capuccino, ceaiul si cacaoa cu lapte. Bauturile sunt servite cu croissante, briose, biscuiti sau paine cu unt. Spaniolii si portughezii servesc la micul dejun un preparat traditional. O rulada cu unt si cu gem servita cu ciocolata calda. Un alt mic dejun foarte popular in Spania este pan con tomate, o specialitate asemanatoare pizzei, preparata din paine incalzita pe gratar, unsa cu ulei de masline si acoperita cu usturoi rosii si uneori o felie de sunca. Ouale-ochi si omletele sunt, de asemenea, servite frecvent. In regiunea catalana, uleiul de masline servit pe paine inlocuieste untul. (Desayuno) si respectiv (cafe da manha) sunt termenii care denumesc in Spania si Portugalia, prima masa a zilei. (Proino) este numele mesei de dimineata in Grecia, care este foarte rapida si putin variata. Grecii servesc, de obicei, la micul dejun iaurt si fructe proaspete. Cafeaua este foarte populara si este servita fara lapte. Si in tarile nordice intalnim un mic dejun consistent, cu oua, mezeluri, branzeturi, iaurturi si fructe. Nici aici nu lipsesc cafeaua si ceaiul. Exista si specialitati traditionale cum este in Suedia pentru micul dejun (frukost) filmjolk, un lapte acrisor, sau pentru micul dejun (ontbijt) in Olanda - groene haring, heringi usor murati in saramura. Britanicii opteaza in schimb pentru un mic dejun (breakfast) mai variat, cu mezeluri, peste si legume. Nu lipsesc nici ceaiul sau cafeaua. In Statele Unite micul dejun poarta amprenta Marii Britanii. In general, micul dejun american include cafea, ceai, lapte, cacao fierbinte, oua, produse de patiserie, bacon, carnati, fructe si sucuri de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Nelipsit de Paste!

Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori