Micul dejun in Franta (petit dejeuner) si Italia (prima colazione) aste o masa de dimineata mai putin variata, compusa doar din cafea sau ceai si produse de patiserie. In Franta cea mai populara alegere este cafea cu lapte dar ca alternativa se consuma si ceai sau ciocolata calda. In Italia , cele mai frecvente alegeri sunt capuccino, ceaiul si cacaoa cu lapte. Bauturile sunt servite cu croissante, briose, biscuiti sau paine cu unt. Spaniolii si portughezii servesc la micul dejun un preparat traditional. O rulada cu unt si cu gem servita cu ciocolata calda. Un alt mic dejun foarte popular in Spania este pan con tomate, o specialitate asemanatoare pizzei, preparata din paine incalzita pe gratar, unsa cu ulei de masline si acoperita cu usturoi rosii si uneori o felie de sunca. Ouale-ochi si omletele sunt, de asemenea, servite frecvent. In regiunea catalana, uleiul de masline servit pe paine inlocuieste untul. (Desayuno) si respectiv (cafe da manha) sunt termenii care denumesc in Spania si Portugalia, prima masa a zilei. (Proino) este numele mesei de dimineata in Grecia, care este foarte rapida si putin variata. Grecii servesc, de obicei, la micul dejun iaurt si fructe proaspete. Cafeaua este foarte populara si este servita fara lapte. Si in tarile nordice intalnim un mic dejun consistent, cu oua, mezeluri, branzeturi, iaurturi si fructe. Nici aici nu lipsesc cafeaua si ceaiul. Exista si specialitati traditionale cum este in Suedia pentru micul dejun (frukost) filmjolk, un lapte acrisor, sau pentru micul dejun (ontbijt) in Olanda - groene haring, heringi usor murati in saramura. Britanicii opteaza in schimb pentru un mic dejun (breakfast) mai variat, cu mezeluri, peste si legume. Nu lipsesc nici ceaiul sau cafeaua. In Statele Unite micul dejun poarta amprenta Marii Britanii. In general, micul dejun american include cafea, ceai, lapte, cacao fierbinte, oua, produse de patiserie, bacon, carnati, fructe si sucuri de fructe.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru ca sunt la regim azi am pregatit o tocanita cu putine grasimi,iar ajutorul de nadejde a fost vasul Zepter.
Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas ZepterPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii