Micul dejun international

Micul dejun in Franta (petit dejeuner) si Italia (prima colazione) aste o masa de dimineata mai putin variata, compusa doar din cafea sau ceai si produse de patiserie. In Franta cea mai populara alegere este cafea cu lapte dar ca alternativa se consuma si ceai sau ciocolata calda. In Italia , cele mai frecvente alegeri sunt capuccino, ceaiul si cacaoa cu lapte. Bauturile sunt servite cu croissante, briose, biscuiti sau paine cu unt. Spaniolii si portughezii servesc la micul dejun un preparat traditional. O rulada cu unt si cu gem servita cu ciocolata calda. Un alt mic dejun foarte popular in Spania este pan con tomate, o specialitate asemanatoare pizzei, preparata din paine incalzita pe gratar, unsa cu ulei de masline si acoperita cu usturoi rosii si uneori o felie de sunca. Ouale-ochi si omletele sunt, de asemenea, servite frecvent. In regiunea catalana, uleiul de masline servit pe paine inlocuieste untul. (Desayuno) si respectiv (cafe da manha) sunt termenii care denumesc in Spania si Portugalia, prima masa a zilei. (Proino) este numele mesei de dimineata in Grecia, care este foarte rapida si putin variata. Grecii servesc, de obicei, la micul dejun iaurt si fructe proaspete. Cafeaua este foarte populara si este servita fara lapte. Si in tarile nordice intalnim un mic dejun consistent, cu oua, mezeluri, branzeturi, iaurturi si fructe. Nici aici nu lipsesc cafeaua si ceaiul. Exista si specialitati traditionale cum este in Suedia pentru micul dejun (frukost) filmjolk, un lapte acrisor, sau pentru micul dejun (ontbijt) in Olanda - groene haring, heringi usor murati in saramura. Britanicii opteaza in schimb pentru un mic dejun (breakfast) mai variat, cu mezeluri, peste si legume. Nu lipsesc nici ceaiul sau cafeaua. In Statele Unite micul dejun poarta amprenta Marii Britanii. In general, micul dejun american include cafea, ceai, lapte, cacao fierbinte, oua, produse de patiserie, bacon, carnati, fructe si sucuri de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa