Acest fruct tropical din America de Sud are un miez alb, fibros, al carui gust seamana usor cu cel al nucii. Miezul acestui fruct exotic poate fi folosit atat proaspat, taiat in felii, cat si uscat, dat pe razatoare. Cum gatim cu laptele de cocos Dar sa povestim despre laptele de cocos, care mai nou se gaseste si la noi din belsug in magazine, un excelent ingredient atat pentru prajituri, cat si pentru sosurile fripturilor sau ale preparatelor cu fructe de mare. Poate fi folosit atat in patiserie cat si in sosuri sau pireuri. singura conditie atunci cand il folosesti la gatit, este sa mesteci incontinuu ca sa nu se formeze cocoloase. De asemenea daca doresti sa prepari creme dulci, din cauza ca laptele de cocos este bogat in grasimi, va trebui sa reduci cantitatea de unt sau margarina. Laptele de cocos poate inlocui, in aproape toate preparatele obisnuite, laptele de vaca, fiind astfel potrivit pentru zielele de post dar si pentru persoanele cu intoleranta la lactoza. Se poate mixa si cu fructe proaspete sau congelate si se obtin creme si inghetate foarte fine. Cateva proprietati ale laptelui de cocos 1. Ajuta la intarirea sistemului imunitar Datorita continutului de acid lauric, care este are proprietati antivirale, antibacteriene, antimicrobiale si antifungice, laptele de cocos intareste sistemul imunitar. 2. Potrivit pentru persoanele cu intoleranta la lactoza Laptele de cocos nu are in compozitie nicio lactata, nu contine gluten sau soia. 3. Este folosit cu succes in creme de ingrijire Acest ingredient minune este folosit cu succes in creme de ingrijire corporala, creme pentru fata, sau creme antiacneice, deoarece s-a demonstrat ca are un efect benefic in calmarea pielii iritate. Poate fi de asemenea folosit la baie pentru hidratarea pielii si a parului. 4. Are o multime de vitamine Este o sursa bogata de fier, potasiu si fosfor. Contine de asemenea si magneziu, cupru, seleniu si sulf, toate aceste minerale ajutand la sanatatea noastra psihica. Cateva retete recomandate cu lapte de cocos Orez cu lapte de cocos si mango Curry de conopida cu spanac Cafea cu lapte de cocos Paste cu lapte de cocos
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii