Acest fruct tropical din America de Sud are un miez alb, fibros, al carui gust seamana usor cu cel al nucii. Miezul acestui fruct exotic poate fi folosit atat proaspat, taiat in felii, cat si uscat, dat pe razatoare. Cum gatim cu laptele de cocos Dar sa povestim despre laptele de cocos, care mai nou se gaseste si la noi din belsug in magazine, un excelent ingredient atat pentru prajituri, cat si pentru sosurile fripturilor sau ale preparatelor cu fructe de mare. Poate fi folosit atat in patiserie cat si in sosuri sau pireuri. singura conditie atunci cand il folosesti la gatit, este sa mesteci incontinuu ca sa nu se formeze cocoloase. De asemenea daca doresti sa prepari creme dulci, din cauza ca laptele de cocos este bogat in grasimi, va trebui sa reduci cantitatea de unt sau margarina. Laptele de cocos poate inlocui, in aproape toate preparatele obisnuite, laptele de vaca, fiind astfel potrivit pentru zielele de post dar si pentru persoanele cu intoleranta la lactoza. Se poate mixa si cu fructe proaspete sau congelate si se obtin creme si inghetate foarte fine. Cateva proprietati ale laptelui de cocos 1. Ajuta la intarirea sistemului imunitar Datorita continutului de acid lauric, care este are proprietati antivirale, antibacteriene, antimicrobiale si antifungice, laptele de cocos intareste sistemul imunitar. 2. Potrivit pentru persoanele cu intoleranta la lactoza Laptele de cocos nu are in compozitie nicio lactata, nu contine gluten sau soia. 3. Este folosit cu succes in creme de ingrijire Acest ingredient minune este folosit cu succes in creme de ingrijire corporala, creme pentru fata, sau creme antiacneice, deoarece s-a demonstrat ca are un efect benefic in calmarea pielii iritate. Poate fi de asemenea folosit la baie pentru hidratarea pielii si a parului. 4. Are o multime de vitamine Este o sursa bogata de fier, potasiu si fosfor. Contine de asemenea si magneziu, cupru, seleniu si sulf, toate aceste minerale ajutand la sanatatea noastra psihica. Cateva retete recomandate cu lapte de cocos Orez cu lapte de cocos si mango Curry de conopida cu spanac Cafea cu lapte de cocos Paste cu lapte de cocos
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradCred ca am mai scris ca nu sunt fan carne de miel insa am un sot care e topit dupa ea. Mie imi place cel mai mult,carnea de...
Tocanita de miel cu cartofiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii