Acest fruct tropical din America de Sud are un miez alb, fibros, al carui gust seamana usor cu cel al nucii. Miezul acestui fruct exotic poate fi folosit atat proaspat, taiat in felii, cat si uscat, dat pe razatoare. Cum gatim cu laptele de cocos Dar sa povestim despre laptele de cocos, care mai nou se gaseste si la noi din belsug in magazine, un excelent ingredient atat pentru prajituri, cat si pentru sosurile fripturilor sau ale preparatelor cu fructe de mare. Poate fi folosit atat in patiserie cat si in sosuri sau pireuri. singura conditie atunci cand il folosesti la gatit, este sa mesteci incontinuu ca sa nu se formeze cocoloase. De asemenea daca doresti sa prepari creme dulci, din cauza ca laptele de cocos este bogat in grasimi, va trebui sa reduci cantitatea de unt sau margarina. Laptele de cocos poate inlocui, in aproape toate preparatele obisnuite, laptele de vaca, fiind astfel potrivit pentru zielele de post dar si pentru persoanele cu intoleranta la lactoza. Se poate mixa si cu fructe proaspete sau congelate si se obtin creme si inghetate foarte fine. Cateva proprietati ale laptelui de cocos 1. Ajuta la intarirea sistemului imunitar Datorita continutului de acid lauric, care este are proprietati antivirale, antibacteriene, antimicrobiale si antifungice, laptele de cocos intareste sistemul imunitar. 2. Potrivit pentru persoanele cu intoleranta la lactoza Laptele de cocos nu are in compozitie nicio lactata, nu contine gluten sau soia. 3. Este folosit cu succes in creme de ingrijire Acest ingredient minune este folosit cu succes in creme de ingrijire corporala, creme pentru fata, sau creme antiacneice, deoarece s-a demonstrat ca are un efect benefic in calmarea pielii iritate. Poate fi de asemenea folosit la baie pentru hidratarea pielii si a parului. 4. Are o multime de vitamine Este o sursa bogata de fier, potasiu si fosfor. Contine de asemenea si magneziu, cupru, seleniu si sulf, toate aceste minerale ajutand la sanatatea noastra psihica. Cateva retete recomandate cu lapte de cocos Orez cu lapte de cocos si mango Curry de conopida cu spanac Cafea cu lapte de cocos Paste cu lapte de cocos
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezSos delicios de mazare este simplu de facut pentru aceasta reteta de sos va trebuie un borcan mare de mazare.
Sos delicios de mazareSe prepara foarte usor si foarte repede, asa ca incercati si voi ! Sunt convinsa ca o sa va placa. Puteti urmari reteta...
Inghetata in 3 culori (reteta video)Se pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii