BRAZILIA
Micul dejun este o masa simpla si rapida in Brazilia; de obicei, se mananca paine si gem, combinate cu lapte sau cafea, uneori branza si sunca. Nelipsite dimineata sunt fructele proaspete, papaya, avocado sau crema de fructe.
Chiar daca pranzul sau cina se servesc acasa sau la restaurant, pentru brazilieni aceste doua mese sunt foarte importante: ele reprezinta un moment prielnic pentru a petrece timp cu cei dragi. Mesele nu se servesc in graba, si brazilienii nu mananca niciodata in timp ce lucreaza la computer sau in timp ce citesc.
La pranz, brazilienii prefera sa ia masa in restaurante foarte frumoase cu preturi acceptabile, unde pot gasi meniuri "ca la mama acasa" si le pot servi direct din locuri special amenajate.
Cina se serveste mult mai tarziu decat in SUA, de exemplu; in orasele mari, este ceva obisnuit sa vezi copii in restaurante, pentru ca acestia isi insotesc parintii si seara tarziu. Dar exista si o categorie de brazilieni care prefera sa manance mai putin seara, cacao cu lapte, paine, branza si alte mancaruri reci.
JAPONIA
In ultimii ani in Japonia se pare ca lumea s-a "plictisit" de mancarea de tip fast-food si a devenit mult mai preocupata de pastrarea felurilor de mancare traditionale si diferite de cele americane. Oamenii in Japonia au inceput sa fie din nou interesati de mancarea gatita si elaborata, promovand acest lucru chiar si in mediile studentesti.
In comparatie cu alte tari, japonezii nu folosesc condimente aproape deloc. Ei se concentreaza pe gustul pur al mancarurilor si a ingredientelor: peste, alge de mare, vegetale, orez si soia. Pestele este preparat ca sashimi sau sushi si e servit cu orez. De fapt, ei mananca orez la fiecare masa, in limba japoneza existand un singur cuvant pentru a numi "masa" sau "orez": "gohan".
In Japonia la servirea mesei este foarte importanta sa se tina cont de trei aspecte: prezentarea artistica a mancarii, incluzand garniturile si asezarea in farfurie, selectia felului de mancare si gustul propriu-zis al mancarii. Cina trebuie sa combine cele trei aspecte intr-un mod desebit de armonios.
GERMANIA
Cand vorbim de obiceiurile germane, in materie de mancare primele cuvinte care vin in minte sunt carnati, "spalati" cu cantitati imense de bere. Nu e de mirare ca in Germania se cunosc aproximativ 1500 de tipuri de carnati, ca , de exemplu, carnatii de Frankfurt, de Nurnberg, sau bavarezi (albi).
Dar bucataria nemteasca ofera si alte posibilitati, ca de exemplu pestele afumat, branza de Mainz, placinte (fiind foarte cunoscut si apreciat strudelul, faimoasa placinta cu mere) si combinatii de mancare frantuzeasca, in special in regiunea Saarland.
Mancarea din Germania este caracterizata de un continut caloric bogat, fiind foarte frecvente mesele cu friptura de porc, varza cu carne si carne tocata- "Frikadellen". Oricum, gusturile difera in regiunile Germaniei. In Berlin, de exemplu, se mananca foarte mult peste combinat cu ciolan de porc si salate de cartofi cu chiftele. In Frankfurt, lumea prefera clar carnatii si carnea afumata, cu ceapa cruda si otet, precum si prajiturele numite "Frankfurter kranz".
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightPrajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...
Prajitura de casa cu macZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii