BRAZILIA
Micul dejun este o masa simpla si rapida in Brazilia; de obicei, se mananca paine si gem, combinate cu lapte sau cafea, uneori branza si sunca. Nelipsite dimineata sunt fructele proaspete, papaya, avocado sau crema de fructe.
Chiar daca pranzul sau cina se servesc acasa sau la restaurant, pentru brazilieni aceste doua mese sunt foarte importante: ele reprezinta un moment prielnic pentru a petrece timp cu cei dragi. Mesele nu se servesc in graba, si brazilienii nu mananca niciodata in timp ce lucreaza la computer sau in timp ce citesc.
La pranz, brazilienii prefera sa ia masa in restaurante foarte frumoase cu preturi acceptabile, unde pot gasi meniuri "ca la mama acasa" si le pot servi direct din locuri special amenajate.
Cina se serveste mult mai tarziu decat in SUA, de exemplu; in orasele mari, este ceva obisnuit sa vezi copii in restaurante, pentru ca acestia isi insotesc parintii si seara tarziu. Dar exista si o categorie de brazilieni care prefera sa manance mai putin seara, cacao cu lapte, paine, branza si alte mancaruri reci.
JAPONIA
In ultimii ani in Japonia se pare ca lumea s-a "plictisit" de mancarea de tip fast-food si a devenit mult mai preocupata de pastrarea felurilor de mancare traditionale si diferite de cele americane. Oamenii in Japonia au inceput sa fie din nou interesati de mancarea gatita si elaborata, promovand acest lucru chiar si in mediile studentesti.
In comparatie cu alte tari, japonezii nu folosesc condimente aproape deloc. Ei se concentreaza pe gustul pur al mancarurilor si a ingredientelor: peste, alge de mare, vegetale, orez si soia. Pestele este preparat ca sashimi sau sushi si e servit cu orez. De fapt, ei mananca orez la fiecare masa, in limba japoneza existand un singur cuvant pentru a numi "masa" sau "orez": "gohan".
In Japonia la servirea mesei este foarte importanta sa se tina cont de trei aspecte: prezentarea artistica a mancarii, incluzand garniturile si asezarea in farfurie, selectia felului de mancare si gustul propriu-zis al mancarii. Cina trebuie sa combine cele trei aspecte intr-un mod desebit de armonios.
GERMANIA
Cand vorbim de obiceiurile germane, in materie de mancare primele cuvinte care vin in minte sunt carnati, "spalati" cu cantitati imense de bere. Nu e de mirare ca in Germania se cunosc aproximativ 1500 de tipuri de carnati, ca , de exemplu, carnatii de Frankfurt, de Nurnberg, sau bavarezi (albi).
Dar bucataria nemteasca ofera si alte posibilitati, ca de exemplu pestele afumat, branza de Mainz, placinte (fiind foarte cunoscut si apreciat strudelul, faimoasa placinta cu mere) si combinatii de mancare frantuzeasca, in special in regiunea Saarland.
Mancarea din Germania este caracterizata de un continut caloric bogat, fiind foarte frecvente mesele cu friptura de porc, varza cu carne si carne tocata- "Frikadellen". Oricum, gusturile difera in regiunile Germaniei. In Berlin, de exemplu, se mananca foarte mult peste combinat cu ciolan de porc si salate de cartofi cu chiftele. In Frankfurt, lumea prefera clar carnatii si carnea afumata, cu ceapa cruda si otet, precum si prajiturele numite "Frankfurter kranz".
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii