Obiceiuri si traditii in lume: Brazilia, Japonia si Germania

BRAZILIA
Micul dejun este o masa simpla si rapida in Brazilia; de obicei, se mananca paine si gem, combinate cu lapte sau cafea, uneori branza si sunca. Nelipsite dimineata sunt fructele proaspete, papaya, avocado sau crema de fructe.
Chiar daca pranzul sau cina se servesc acasa sau la restaurant, pentru brazilieni aceste doua mese sunt foarte importante: ele reprezinta un moment prielnic pentru a petrece timp cu cei dragi. Mesele nu se servesc in graba, si brazilienii nu mananca niciodata in timp ce lucreaza la computer sau in timp ce citesc.
La pranz, brazilienii prefera sa ia masa in restaurante foarte frumoase cu preturi acceptabile, unde pot gasi meniuri "ca la mama acasa" si le pot servi direct din locuri special amenajate.
Cina se serveste mult mai tarziu decat in SUA, de exemplu; in orasele mari, este ceva obisnuit sa vezi copii in restaurante, pentru ca acestia isi insotesc parintii si seara tarziu. Dar exista si o categorie de brazilieni care prefera sa manance mai putin seara, cacao cu lapte, paine, branza si alte mancaruri reci.

JAPONIA
In ultimii ani in Japonia se pare ca lumea s-a "plictisit" de mancarea de tip fast-food si a devenit mult mai preocupata de pastrarea felurilor de mancare traditionale si diferite de cele americane. Oamenii in Japonia au inceput sa fie din nou interesati de mancarea gatita si elaborata, promovand acest lucru chiar si in mediile studentesti.
In comparatie cu alte tari, japonezii nu folosesc condimente aproape deloc. Ei se concentreaza pe gustul pur al mancarurilor si a ingredientelor: peste, alge de mare, vegetale, orez si soia. Pestele este preparat ca sashimi sau sushi si e servit cu orez. De fapt, ei mananca orez la fiecare masa, in limba japoneza existand un singur cuvant pentru a numi "masa" sau "orez": "gohan".
In Japonia la servirea mesei este foarte importanta sa se tina cont de trei aspecte: prezentarea artistica a mancarii, incluzand garniturile si asezarea in farfurie, selectia felului de mancare si gustul propriu-zis al mancarii. Cina trebuie sa combine cele trei aspecte intr-un mod desebit de armonios.

GERMANIA
Cand vorbim de obiceiurile germane, in materie de mancare primele cuvinte care vin in minte sunt carnati, "spalati" cu cantitati imense de bere. Nu e de mirare ca in Germania se cunosc aproximativ 1500 de tipuri de carnati, ca , de exemplu, carnatii de Frankfurt, de Nurnberg, sau bavarezi (albi).
Dar bucataria nemteasca ofera si alte posibilitati, ca de exemplu pestele afumat, branza de Mainz, placinte (fiind foarte cunoscut si apreciat strudelul, faimoasa placinta cu mere) si combinatii de mancare frantuzeasca, in special in regiunea Saarland.
Mancarea din Germania este caracterizata de un continut caloric bogat, fiind foarte frecvente mesele cu friptura de porc, varza cu carne si carne tocata- "Frikadellen". Oricum, gusturile difera in regiunile Germaniei. In Berlin, de exemplu, se mananca foarte mult peste combinat cu ciolan de porc si salate de cartofi cu chiftele. In Frankfurt, lumea prefera clar carnatii si carnea afumata, cu ceapa cruda si otet, precum si prajiturele numite "Frankfurter kranz".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Desert Tort Sacher
Bucataras.RO

Desert Tort Sacher

Am gasit aceasta reteta, cica originala, de tort Sacher si neaparat am vrut sa o testez. A iesit extraordinar de bun! Chiar...

Desert Tort Sacher
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori