Painea feliata a implinit 83 de ani

(0)
admin postat de


Americanul Frederick Rohwedder, a inceput sa construiasca in 1912 o masinarie care felia painea. De cand s-a apucat de lucru si pana la momentul in care aceasta masinarie a inceput sa fie produsa in serie au trecut cativa ani. In 1917 o fabrica din statul american Illinois era deja pregatita sa inceapa productia, insa a fost distrusa de un incendiu, astfel ca productia noii inventii a fost din nou amanata.

10 ani dupa acest incident, in 1928, Rohwedder, care intre timp a lucrat la imbunatatirea protitipului, a reusit sa patenteze inventia si a format el insusi o companie care sa produca feliatoarele de paine. Inventatorul a reusit sa convinga si o brutarie sa foloseasca feliatorul, astfel ca in 7 iulie 1928, paine feliata si ambalata a fost comercializata pentru prima data in istorie. Reclama care promova noul produs spune:  „cel mai mare progres in industria panificatiei de la impachetarea painii incoace”

Produsul inovativ s-a bucurat de un mare succes in randul consumatorilor. Sandviciurile, tartinele si bruschetele puteau fi facute mai usor ca oricand.

Pentru a celebra aceasta aniversare va facem cadou un tort sandvich:

 

  

Vezi si reteta de Tort Sandvici


recomandari

Ce este de fapt un sandvici?
Nimic mai mult decat o combinatie de ingrediente inghesuite intre doua ...

citește—

Fie ca punem pe masa cele mai sofisticate mancaruri sau cele mai simple, alaturi avem painea, baza piramidei ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite