Parmigiano Reggiano - Adevăratul Parmezan

(0)
admin postat de
Brânza Parmigiano Reggiano este Parmezanul autentic - o brânză matură, hrănitoare, cu o puternică aromă fructată şi o textură granulată. Ingredient esenţial în multe preparate cu specific italian, Parmigiano Reggiano este produs fără aditivi, după aceleaşi metode care erau folosite în urmă cu nouă secole.

 



Parmigiano Reggiano îşi are originea în secolul al XII-lea, artizanii păstrând de atunci identitatea şi metoda naturală de producţie pentru această brânză iconică. Astăzi, există 380 de ferme de lactate care produc Parmigiano Reggiano cu aceeaşi dedicaţie. Ştampila PDO certifică numele Parmigiano Reggiano care poate fi aplicat doar pe brânzeturile produse în zonele de origine (provinciile din Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua, pe malul drept al râului Po şi Bologna, pe partea stângă a râului Reno).

De asemenea, aceasta presupune că Parmigiano Reggiano trebuie produs utilizând metode specifice, urmărind un anumit set de reguli. Zona de producţie, hrana naturală, calitatea superioară a laptelui crud, fără aditivi şi procesul de maturare îndelungat fac ca Parmigiano Reggiano să fie unic.

Timpul minim pentru maturarea Parmigiano Reggiano este de 12 luni, dar atunci când se apropie de 24 de luni, aroma sa devine inconfundabilă – intensă, complexă şi uşor sărată.

Parmigiano Reggiano este un aliment complet, ...
ideal pentru o dieta echilibrata, fiind extrem de bogat din punct de vedere nutritional si avand o concentratie mare de proteine, vitamine si saruri minerale, printre care calciu si fosfor. Avand aceste caracteristici si fiind foarte usor digerabil, parmigiano reggiano este un produs  ideal pentru atleti si pentru copii.

Parmigiano Reggiano este ideala pentu a fi servită ca aperitiv alături de alte brânzeturi, să fie răzuită deasupra pastelor şi utilizată pentru pregătirea unor preparate delicioase:









Risotto cu Parmigiano Reggiano, ciuperci si dovleac







Tagliatelle cu Parmigiano Reggiano







Scoici cu Parmigiano Reggiano si sunca de Parma







Pere cu Parmigiano Reggiano







 

 

Pentru mai multe informaţii despre Parmigiano Reggiano vizitaţi:




www.parmigianoreggiano.com sau





facebook.com/parmigianoreggiano






 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

Noi recomandam Parmigiano Reggiano Zanetti.



 

Aprobat de catre "Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano", avand denumire de origine protejata, Parmigiano Reggiano Zanetti are un gust unic si inconfundabil, este foarte potrivit tuturor preparatelor, de la aperitive si pana la deserturi.


Poate fi consumat simplu, taiat cuburi sau in felii si servi in salate sau alaturi de legume proaspete. De asemenea este delicios servit alaturi de fructe precum mere, pere, struguri, kiwi, caise, prune, smochine, pepene galben, alune, migdale sau nuci. Poate fi ras deasupra preparatelor calde precum supe, paste, pizza, risotto si fripturi.
Alte articole cu:
parmezan
recomandari

 
Cati dintre noi nu viseaza la un desert delicios si sanatos in acelasi timp? Iata cateva variante ...

citește—

Transforma mancarea buna intr-o prioritate
Nu lasa mancarea la voia intamplarii. Daca te bazezi pe ...

citește—

 
Usturoiul
O cantitate mica de usturoi are capacitatea de a activa enzimele hepatice, care ajuta ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite