Parmigiano Reggiano - Adevăratul Parmezan

Parmigiano Reggiano - Adevăratul Parmezan

Brânza Parmigiano Reggiano este Parmezanul autentic - o brânză matură, hrănitoare, cu o puternică aromă fructată şi o textură granulată. Ingredient esenţial în multe preparate cu specific italian, Parmigiano Reggiano este produs fără aditivi, după aceleaşi metode care erau folosite în urmă cu nouă secole.   Parmigiano Reggiano îşi are originea în secolul al XII-lea, artizanii păstrând de atunci identitatea şi metoda naturală de producţie pentru această brânză iconică. Astăzi, există 380 de ferme de lactate care produc Parmigiano Reggiano cu aceeaşi dedicaţie. Ştampila PDO certifică numele Parmigiano Reggiano care poate fi aplicat doar pe brânzeturile produse în zonele de origine (provinciile din Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua, pe malul drept al râului Po şi Bologna, pe partea stângă a râului Reno). De asemenea, aceasta presupune că Parmigiano Reggiano trebuie produs utilizând metode specifice, urmărind un anumit set de reguli. Zona de producţie, hrana naturală, calitatea superioară a laptelui crud, fără aditivi şi procesul de maturare îndelungat fac ca Parmigiano Reggiano să fie unic. Timpul minim pentru maturarea Parmigiano Reggiano este de 12 luni, dar atunci când se apropie de 24 de luni, aroma sa devine inconfundabilă – intensă, complexă şi uşor sărată. Parmigiano Reggiano este un aliment complet, ideal pentru o dieta echilibrata, fiind extrem de bogat din punct de vedere nutritional si avand o concentratie mare de proteine, vitamine si saruri minerale, printre care calciu si fosfor. Avand aceste caracteristici si fiind foarte usor digerabil, parmigiano reggiano este un produs  ideal pentru atleti si pentru copii. Parmigiano Reggiano este ideala pentu a fi servită ca aperitiv alături de alte brânzeturi, să fie răzuită deasupra pastelor şi utilizată pentru pregătirea unor preparate delicioase: Risotto cu Parmigiano Reggiano, ciuperci si dovleac Tagliatelle cu Parmigiano Reggiano Scoici cu Parmigiano Reggiano si sunca de Parma Pere cu Parmigiano Reggiano     Pentru mai multe informaţii despre Parmigiano Reggiano vizitaţi:
www.parmigianoreggiano.com sau facebook.com/parmigianoreggiano
                      Noi recomandam Parmigiano Reggiano Zanetti.   Aprobat de catre "Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano", avand denumire de origine protejata, Parmigiano Reggiano Zanetti are un gust unic si inconfundabil, este foarte potrivit tuturor preparatelor, de la aperitive si pana la deserturi.
Poate fi consumat simplu, taiat cuburi sau in felii si servi in salate sau alaturi de legume proaspete. De asemenea este delicios servit alaturi de fructe precum mere, pere, struguri, kiwi, caise, prune, smochine, pepene galben, alune, migdale sau nuci. Poate fi ras deasupra preparatelor calde precum supe, paste, pizza, risotto si fripturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Vazusem de ceva vreme un filmulet cu prepararea acestui tortulet, l-am vizionat dar nu l-am salvat. Nu mai stiu unde l-am...

Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj