Parmigiano Reggiano - Adevăratul Parmezan

Parmigiano Reggiano - Adevăratul Parmezan

Brânza Parmigiano Reggiano este Parmezanul autentic - o brânză matură, hrănitoare, cu o puternică aromă fructată şi o textură granulată. Ingredient esenţial în multe preparate cu specific italian, Parmigiano Reggiano este produs fără aditivi, după aceleaşi metode care erau folosite în urmă cu nouă secole.   Parmigiano Reggiano îşi are originea în secolul al XII-lea, artizanii păstrând de atunci identitatea şi metoda naturală de producţie pentru această brânză iconică. Astăzi, există 380 de ferme de lactate care produc Parmigiano Reggiano cu aceeaşi dedicaţie. Ştampila PDO certifică numele Parmigiano Reggiano care poate fi aplicat doar pe brânzeturile produse în zonele de origine (provinciile din Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua, pe malul drept al râului Po şi Bologna, pe partea stângă a râului Reno). De asemenea, aceasta presupune că Parmigiano Reggiano trebuie produs utilizând metode specifice, urmărind un anumit set de reguli. Zona de producţie, hrana naturală, calitatea superioară a laptelui crud, fără aditivi şi procesul de maturare îndelungat fac ca Parmigiano Reggiano să fie unic. Timpul minim pentru maturarea Parmigiano Reggiano este de 12 luni, dar atunci când se apropie de 24 de luni, aroma sa devine inconfundabilă – intensă, complexă şi uşor sărată. Parmigiano Reggiano este un aliment complet, ideal pentru o dieta echilibrata, fiind extrem de bogat din punct de vedere nutritional si avand o concentratie mare de proteine, vitamine si saruri minerale, printre care calciu si fosfor. Avand aceste caracteristici si fiind foarte usor digerabil, parmigiano reggiano este un produs  ideal pentru atleti si pentru copii. Parmigiano Reggiano este ideala pentu a fi servită ca aperitiv alături de alte brânzeturi, să fie răzuită deasupra pastelor şi utilizată pentru pregătirea unor preparate delicioase: Risotto cu Parmigiano Reggiano, ciuperci si dovleac Tagliatelle cu Parmigiano Reggiano Scoici cu Parmigiano Reggiano si sunca de Parma Pere cu Parmigiano Reggiano     Pentru mai multe informaţii despre Parmigiano Reggiano vizitaţi:
www.parmigianoreggiano.com sau facebook.com/parmigianoreggiano
                      Noi recomandam Parmigiano Reggiano Zanetti.   Aprobat de catre "Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano", avand denumire de origine protejata, Parmigiano Reggiano Zanetti are un gust unic si inconfundabil, este foarte potrivit tuturor preparatelor, de la aperitive si pana la deserturi.
Poate fi consumat simplu, taiat cuburi sau in felii si servi in salate sau alaturi de legume proaspete. De asemenea este delicios servit alaturi de fructe precum mere, pere, struguri, kiwi, caise, prune, smochine, pepene galben, alune, migdale sau nuci. Poate fi ras deasupra preparatelor calde precum supe, paste, pizza, risotto si fripturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia