Desi are un miros destul de respingator, intens si iute, pasta de creveti este ideala in mancaruri, este bogata in proteine, vitamina B, calciu si iod.
In bucataria thailandeza, pasta de creveti se combina armonios cu ardei iute, usturoi si diverse radacini picante dand nastere celui mai delicios curry. Aceasta se foloseste si la salate, supe picante sau diverse sosuri pentru orez sau carne.
Cea mai populara si indragita mancare thailandeza este sos nahm prik (un sos picant pe baza de pasta de creveti), macrou si legume.
Daca gasiti la supermarket o astfel de pasta de creveti si vi se pare stricata dupa miros, nu ezitati sa o cumparati. Acesta este mirosul original, de creveti stricati sau puternic afumati.
Cum se obtine o pasta de creveti:
Micile animale marine se lasa la uscat cu sare, se introduc in vase de lut si sunt scoase zilnic la soare, pana se obtine din culoarea roz initiala, o culoare rosu inchis. Tot acest proces dureaza pana la 4 zile si pana crevetii se dezintegreaza si devin o pasta.
Exemple de mancaruri thailandeze ce contin pasta de creveti:
Salata Yam: carne, fructe de mare, legume, fructe, dressing din pasta de creveti, condimente, ardei iuti si lime, menta.
Supa: carne fiarta in lapte de cocos cu ierburi aromatice, condimente si pasta de creveti.
Taiteii Kanom Jeen: sunt preparati din faina de orez si serviti alaturi de curry de peste si un sos pe baza de ardei iute, pasta de creveti, lapte de cocos si alune pisate.
Daca in calatoriile voastre sau la supermarket gasiti aceasta pasta de creveti, cumparati-o si pregatiti cele mai originale preparate!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteColaci impletiti, reteta traditionala din Oltenia Colacul este un fel de paine dospita, avand forma de inel, sau forma...
Colaci impletiti, reteta traditionala din OlteniaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii