Pasta de creveti, deliciul bucatariei thailandeze

(0)
admin postat de


Desi are un miros destul de respingator, intens si iute, pasta de creveti este ideala in mancaruri, este bogata in proteine, vitamina B, calciu si iod.

In bucataria thailandeza, pasta de creveti se combina armonios cu ardei iute, usturoi si diverse radacini picante dand nastere celui mai delicios curry. Aceasta se foloseste si la salate, supe picante sau diverse sosuri pentru orez sau carne.

Cea mai populara si indragita mancare thailandeza este sos nahm prik (un sos picant pe baza de pasta de creveti), macrou si legume.

Daca gasiti la supermarket o astfel de pasta de creveti si vi se pare stricata dupa miros, nu ezitati sa o cumparati. Acesta este mirosul original, de creveti stricati sau puternic afumati.



Cum se obtine o pasta de creveti:


Micile animale marine se lasa la uscat cu sare, se introduc in vase de lut si sunt scoase zilnic la soare, pana se obtine din culoarea roz initiala, o culoare rosu inchis. Tot acest proces dureaza pana la 4 zile si pana crevetii se dezintegreaza si devin o pasta.

Exemple de mancaruri thailandeze ce contin pasta de creveti:

Salata Yam: carne, fructe de mare, legume, fructe, dressing din pasta de creveti, condimente, ardei iuti si lime, menta.

Supa: carne fiarta in lapte de cocos cu ierburi aromatice, condimente si pasta de creveti.

Taiteii Kanom Jeen: sunt preparati din faina de orez si serviti alaturi de curry de peste si un sos ...
pe baza de ardei iute, pasta de creveti, lapte de cocos si alune pisate.

Daca in calatoriile voastre sau la supermarket gasiti aceasta pasta de creveti, cumparati-o si pregatiti cele mai originale preparate!

Alte articole cu:
thailandeza
recomandari

Unele dintre preparatele fundamentale din bucataria europeana sunt delicioasele fileuri de limba de mare ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite