Pasta de creveti, deliciul bucatariei thailandeze

Pasta de creveti, deliciul bucatariei thailandeze

Desi are un miros destul de respingator, intens si iute, pasta de creveti este ideala in mancaruri, este bogata in proteine, vitamina B, calciu si iod.

In bucataria thailandeza, pasta de creveti se combina armonios cu ardei iute, usturoi si diverse radacini picante dand nastere celui mai delicios curry. Aceasta se foloseste si la salate, supe picante sau diverse sosuri pentru orez sau carne.

Cea mai populara si indragita mancare thailandeza este sos nahm prik (un sos picant pe baza de pasta de creveti), macrou si legume.

Daca gasiti la supermarket o astfel de pasta de creveti si vi se pare stricata dupa miros, nu ezitati sa o cumparati. Acesta este mirosul original, de creveti stricati sau puternic afumati.

Cum se obtine o pasta de creveti:
Micile animale marine se lasa la uscat cu sare, se introduc in vase de lut si sunt scoase zilnic la soare, pana se obtine din culoarea roz initiala, o culoare rosu inchis. Tot acest proces dureaza pana la 4 zile si pana crevetii se dezintegreaza si devin o pasta.

Exemple de mancaruri thailandeze ce contin pasta de creveti:

Salata Yam: carne, fructe de mare, legume, fructe, dressing din pasta de creveti, condimente, ardei iuti si lime, menta.

Supa: carne fiarta in lapte de cocos cu ierburi aromatice, condimente si pasta de creveti.

Taiteii Kanom Jeen: sunt preparati din faina de orez si serviti alaturi de curry de peste si un sos pe baza de ardei iute, pasta de creveti, lapte de cocos si alune pisate.

Daca in calatoriile voastre sau la supermarket gasiti aceasta pasta de creveti, cumparati-o si pregatiti cele mai originale preparate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa