Post in stil libanez

(0)
admin postat de
Am reusit sa obtinem de la maestrul bucatar al restaurantului 1001-nopti, Dirbas Tawfik, cateva sugestii de preparate libaneze  si chiar cateva retete.

De la bucatarul sirian cu o experienta de peste 25 de ani am mai aflat ca bucataria libaneza este una dintre cele mai sănătoase de pe Glob pentru ca abunda in fibre, fructe si legume, remarcandu-se prin diversitate. Iar diversitatea este exact ceea ce avem nevoie!  In plus, după o masă libaneză veţi avea întotdeauna senzaţia de saţietate, dar şi impresia unui meniu colorat la propriu şi la figurat. Pe scurt, gastronomia libaneza este un amestec de ingrediente din diferite regiuni, o mixtură bogată în arome şi culori, o alternativă gustoasă şi sănătoasă, care nu are cum sa nu-ti placa.

“Imi place ca ceea ce fac eu si echipa mea sa iasa ca la carte, asa trebuie sa faceti si dumneavoastra in bucatarie. Micile detalii conteaza ! De exemplu nu ai cum sa servesti o salata Tabboule fara grau. Ii schimba tot gustul. Sau sa prepari Ras Asfour de pui fara sa prepare sosul de rodii complet si corect. Iar condimentele trebuiesc intotdeauna achizitionate de la buticurile de profil. Iar daca v-ati saturat de stat in bucatarie, va astept cu drag la 1001-nopti, sa serviti din preparatele mele, eu traiesc pentru gatit!”

Pentru perioada de post in care ne aflam, maestrul bucatar a schitat cateva sugestii pentru un ...
pranz sau o cina libaneza de post.



Dar ce bucatar isi dezvaluie secretele? De fiecare data cand incercam sa intram in detalii cu privire la prepararea mancarurilor cu nume greu de pronuntat, acesta zambea politicos si schimba subiectul, uneori fara sa ne dam seama.

Unele combinatii vi se vor parea ciudate, insa nu ezitati sa le incercati, rezultatul este surpinzator si delicios.

Pranz libanez de post: Falafel, Hommos, Babagannouj, Bame, Salata Tabboule

Falafel : Se toaca marunt amestecul de naut, ceapa, paturnjel, usturoi, coriandru si sare, si se pun la prajit in dimensiuni mici, sferice.









Hommos: Se pune nautul la fiert, urmand sa se amestece cu pasta de susan, sare, lamaie si ulei de masline















Babagannouj: Se coc vinetele, in timp ce se toaca marunt bucatele de rosii si patrunjel, adaugand sare, lamaie si ulei de masline.







Bame: Se pun bamele la fiert cu rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline si alte condiment, dupa preferinte









Tabboule: Se toaca marunt patrunjelul, rosiile, si se amesteca cu graul macinat, sare, lamaie si ulei de masline.







 

Cina libaneza de post: Salata Fattoush, Moutabal, Muhammara, Hommos Beirut, Musaka de vinete

Fattoush: se amesteca un constinut maruntit de rosii, castraveti, salata verde, sare, lamaie, ulei de masline, si se adauga sosul de rosii. Se serveste cu lipie prajita.









Moutabal: Vinetele coapte se toaca la mixer alaturi de sosul de susan, ulei, lamaie si ulei de masline







Muhammara: Se amesteca la mixer un continut de pasta iute, nuca, pesmet, ulei se masline si sare

Hommos Beirut: Nautul se amesteca cu sosul de susan, pasta iute, lamaie, patrunjel, ulei de masline si sare

Musaka de vinete: Vinetele prajite se amesteca cu ceapa rosie, ardei gras rosu / verde si rosii.

Nu ne-am putut abtine sa nu il intrebam pe domnul Tawfik despre bucataria romaneasca  “ Bineinteles ca am invatat obiceiurile si sarbatorile romanesti, si meniurile specifice. Sunt in Romania de peste 10 ani. Chiar daca noi nu sarbatorim Craciunul sau Pastele, nu inseamna ca nu stiu sa fac un bulz ardelenesc sau o sarmaluta in foi de vita…”
recomandari

Pe de alta parte, nu exista un context mai bun in care sa devii creativ in bucatarie, sa faci minuni din ...

citește—

Gastronomia libaneza, usoara si sanatoasa, se bazeaza pe o traditie veche. Anticii fenicieni, parasind ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite