Reteta originala se bazeaza pe coacerea aluatului inainte de a adauga celelalte ingrediente si este o "placinta-deschisa", adica nu trebuie pus aluat pentru decorare. Acest lucru se face cu felii de rosii, verdeata sau branza rasa.
Quiche Lorraine se serveste rece, la picnicuri sau mese festie in gradina, vara.
Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine.
Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta. Aceasta a devenit populara si in Anglia din anii '50, insa englezii i-au adaugat dupa gust ceapa, broccoli, ciuperci, sunca sau fructe de mare.
Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare. Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei si include obligatoriu branza Emmental sau Gruyère. In SUA se prepara cu bacon cubulete, ceapa si invelit intr-o crusta mult mai subtire.
Pentru un Quiche Lorraine reusit puteti folosi aluat de patiserie, dar puteti face si un aluat rapid in casa din faina, un ou, unt rece si putina apa. Aluatul se lasa la rece, apoi se intinde o foaie nu foarte subtire si se aseaza intr-o tava rotunda. Se coace cateva minute si apoi se adauga ingredientele: bacon prajit si crocant, branza si o compozitie cremoasa din 4 oua (2 oua intregi si doua galbenusuri), smantana grasa, putin lapte, sare, piper si nucsoara. Se coace 30 de minute la foc mic si se lasa la racit, dupa care se poate servi cu cascaval ras, patrunjel sau feliute de rosii.
Iata lista de ingrediente: 250 g faina, 5 oua, sare, 125 g unt de la frigider, 1-2 linguri apa rece, 250 g bacon, 100 g branza Emmentaler, 250 g smantana, piper alb, nucsoara.
Mod de preparare:
- se prajeste intr-o tigaie neaderenta bacon (fara ulei) si se aseaza pe un servet de bucatarie, pentru a scapa de grasimea in exces.
- aluatul: faina se amesteca cu un ou, putina sare si untul rece, taiat in fulgi si se framanta rapid, adaugand si putina apa, pana se obtine un aluat nu foarte moale. Se lasa la frigider 2-3 ore sau chiar peste noapte.
- aluatul se intinde intr-o foaie nu prea subtire si se imbraca o tigaie de tarta rotunda (cu diametrul de 26 cm), se lasa la frigider macar jumatate de ora si apoi se coace la foc potrivit 10-15 minute.
- dupa ce ati copt aluatul se pun deasupra bucatile de bacon, branza rasa si compozitia din smantana, 4 oua, sare, piper si nucsoara.
- se coace 30 minute!
Iata si alte retete de Quiche Lorraine:
Quiche LorraineQuiche cu vinete
Quiche
Quiche cu ceapa si sunca Mini quiche
Retete cu branza Emmental:Sufleu de taitei cu carne tocataCannelloni cu carne si sos bechamel
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcCuloare,simplitate si gust!
Sufleu de branza cu brocoliCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste prima dată când prepar fasole roșie și pot spune că diferă puțin la gust față de cea albă, parcă e mai...
Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Comentarii