Placinta suedeza Placinta e preparata din ceapa si hamsii, asezate intre felii de cartofi in mai multe straturi. Se coace pana devine aurie si se orneaza cu smantana proaspata. Produsele de patiserie daneze In Danemarca ai toate sansele sa te simti bine si sa gusti ceva delicios: micile prajiturele traditionale din foietaj sunt foarte aromate si se servesc pe tot parcursul zilei. Danezii le mananca in special in a doua parte a diminetii, alaturi de o cana cu cafea, si prefera sa le consume reci. Prajiturelele daneze au devenit celebre in intreaga lume. Tocana irlandeza Este cel mai cunoscut fel de mancare irlandez si se pregateste din miel sau oaie. Carnea se fierbe intr-un vas cu apa, alaturi de cartofi, ceapa, morcovi, praz si orz. Inca din anii 1800, cartofii au reprezentat unul din alimentele de baza pentru locuitorii Irlandei. Carnatii nemtesti Se spune ca Germania se poate lauda cu peste 1500 de tipuri diferite de carnati, fiecare regiune avand specialitatea sa. Carnatii se vand ca gustari pe strada, alaturi de paine si mustar. Fondue elvetian Preparatul are la baza branza topita si este cunoscut in intreaga lume. Branza de mai multe tipuri se topeste intr-o oala, adaaugandu-se usturoi, piper, vin alb si lichior de cirese. Branza se mananca pe bucatele de paine, infipte in furculite sau scobitori. Quiche frantuzesc Tarta quiche este umpluta cu oua bine batute, crema de branza, condimente si sunca tocata. Cuscus tunisian Cuscusul este preparat din grau maruntit fin, care fierbe pana devine pufos. Se serveste cu legume sau carne de miel. Paella spaniola E preparata din orez aromat cu sofron, usturoi si ierburi, in care se adauga fructe de mare, carne de pui sau sunca si legume. Originara din sud-vestul Spaniei, paella isi trage numele de la tigaia intinsa in care se gateste. Paste bolognese italienesti Pastele bolognese provine din Bologna si contine paste, carne si sos de rosii. Fiecare regiune din Italia se poate lauda cu un tip de paste traditional. Salata greceasca Se prepara cu rosii, castraveti, masline negre si cubulete de branza feta. Se asezoneaza cu ulei de masline si ierburi aromate. Salata greceasca se serveste alaturi de un pahar de vin grecesc. Gulasul unguresc Este mancarea traditionala a Ungariei si reprezinta o tocana ce contine carne, ceapa si cartofi. De multe ori se serveste cu paine neagra, iar unii bucatari adauga in gulas taitei. Aroma delicioasa a gulasului unguresc este amplificata de paprika, smantana, ciuperci, varza sau mazare – in functie de preferintele celui ce gateste. Jambalaya americana Se prepara din...resturi: orez, creveti, ardei grasi, condimente, dar si alte ingrediente care "pica" la indemana. Reteta de jambalaya provine din New Orleans si combina bucataria frantuzeasca si cea africana. Tortillas mexicane Reprezinta una din mancarurile traditionale ale mexicanilor, chiar de dinainte de vremea aztecilor. Fabricate din porumb sau faina de grau, tortillas sunt un fel de clatite foarte subtiri. Se pot servi ca atare sau ca parte a altui preparat celebru mexican: taco – tortilla prajita si umpluta cu branza sau carne. Daca rulezi un taco si il acoperi cu sos picant, vei obtine enchilada – o alta mancare traditionala. Humusul sirian Humusul se prepara din naut zdrobit, amestecat cu pasta de susan. Se adauga aroma folosind usturoi, sare si lamaie. Sirienii il consuma cu sare si masline. Borsul rusesc Supa traditionala a rusilor, borsul rusesc se poate face dupa diferite retete. Cel mai celebru este cel ce contine sfecla. Este consumat rece vara si cald iarna. Uneori se adauga orz, carne si ciuperci. Sushiul japonez Sushi este gustarea preferata a japonezilor si se prepara din felii subtiri de peste crud, creveti si legume murate, invelite in alge si asezate pe un pat de orez stropit cu otet. Ce alte retete culinare internationale cunoscute va sunt pe plac?
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocosIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii