De-a lungul istoriei, sucul de rodii a avut o influenta deosebita in bucataria traditionala a unor tari din Orientul Mijlociu. Multe culturi l-au venerat drept un simbol al sanatatii, fertilitatii, renasterii si sperantei.
Simbolul acestui fruct il regasim si in mitologia greaca de unde aflam ca Demeter, zeita Pamantului si-a pierdut fiica Persephone in favoarea lui Hades, zeul Infernului din cauza unui bob de rodie acceptat.
In plus, multi considera ca fructul "Copacului Cunoasterii" mentionat in istoria biblica a creatiei, este de fapt o rodie si nu un mar desi nu exista dovezi constatatoare pentru nici una dintre cele doua afirmatii.
Timp de mai multe milenii, rodiile au fost intrebuintate si in diverse scopuri medicinale. Cercetarile stiintifice arata ca rodia este unul dintre cele mai eficiente antioxidante naturale, mai puternic chiar decat vinul rosu sau alte sucuri cercetate. De asemenea, sugereaza ca acest fruct poatea fi eficient in eliminarea unor virusi, combaterea cancerului si incetinirea procesului de imbatranire. Cazuri de aparitie a unor efecte secundare nu s-au semnalat. In plus, rodiile reduc procesul de oxidare a cholesterolului LDL ceea ce duce la prevenirea acumularii lui in artere si reduce riscul bolilor de inima. De asemenea, consumul de rodii stimuleaza activitatea enzimelor ce protejeaza impotriva deteriorarii celulelor.
Sucul de rodii mai este utilizat si ca antiseptic iar fructul in sine reprezinta o bogata sursa a acidului folic. Consumul unei rodii asigura unui adult 40% din necesarul zilnic de vitamina C.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii