De-a lungul istoriei, sucul de rodii a avut o influenta deosebita in bucataria traditionala a unor tari din Orientul Mijlociu. Multe culturi l-au venerat drept un simbol al sanatatii, fertilitatii, renasterii si sperantei.
Simbolul acestui fruct il regasim si in mitologia greaca de unde aflam ca Demeter, zeita Pamantului si-a pierdut fiica Persephone in favoarea lui Hades, zeul Infernului din cauza unui bob de rodie acceptat.
In plus, multi considera ca fructul "Copacului Cunoasterii" mentionat in istoria biblica a creatiei, este de fapt o rodie si nu un mar desi nu exista dovezi constatatoare pentru nici una dintre cele doua afirmatii.
Timp de mai multe milenii, rodiile au fost intrebuintate si in diverse scopuri medicinale. Cercetarile stiintifice arata ca rodia este unul dintre cele mai eficiente antioxidante naturale, mai puternic chiar decat vinul rosu sau alte sucuri cercetate. De asemenea, sugereaza ca acest fruct poatea fi eficient in eliminarea unor virusi, combaterea cancerului si incetinirea procesului de imbatranire. Cazuri de aparitie a unor efecte secundare nu s-au semnalat. In plus, rodiile reduc procesul de oxidare a cholesterolului LDL ceea ce duce la prevenirea acumularii lui in artere si reduce riscul bolilor de inima. De asemenea, consumul de rodii stimuleaza activitatea enzimelor ce protejeaza impotriva deteriorarii celulelor.
Sucul de rodii mai este utilizat si ca antiseptic iar fructul in sine reprezinta o bogata sursa a acidului folic. Consumul unei rodii asigura unui adult 40% din necesarul zilnic de vitamina C.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii