Japonezii sarbatoresc sfarsitul unui an si inceputul urmatorului cu mare fast si pasiune. Perioada sarbatorita se numeste shogatsu, care intr-un sens foarte larg se refera la prima luna a anului. Pe 1 ianuarie familiile japoneze se reunesc pentru a bea un anume tip de sake, care se presupune ca asigura o viata lunga, pentru a manca un anume tip de supa cu orez care, dupa obicei, sterge orice amintire rea care a ramas din anul precedent. Cu mult timp inainte de a incepe sarbatoarea trecerii intr-un nou an, casele din satele si orasele japoneze sint impodobite cu manunchiuri de crini si de bambus, simboluri ale devotamentului si longevitatii. In data de 13 decembrie incepe Toschigami, care tine pina la sfirsitul anului. In aceasta perioada, casele se decoreaza cu funie sacra de paie, ornata cu franjuri din hirtie, care se atirna deasupra usii pentru a impiedica intrarea spiritelor malefice. Osechi-ryori este un fel de mancare special gatit pentru celebrarea sosirii Anului nou, unul dintre cele mai importante festivaluri din Japonia. Mancarea difera in functie de regiune si de familie, dar urarile de sanatate, de fericire si de belsug sunt aceleasi peste tot. Din mancarurile ce alcatuiesc masa de anul nou fac parte kuromame (seminte negre), care simbolizeaza sanatatea, kazunoko (icre de hering) simbol al procreatiei si multe alte alimente care in noapte de Anul nou capata simboluri inedite si parca, puteri magice. In multe regiuni din Japonia se obisnuieste ca in ziua Anului nou sa se manance zoni, o supa ce contine mochi (prajituri de orez) si legume, pui si alte ingrediente. "Toso" este o bautura speciala pentru ziua de An nou. Este un fel de sake care este insa condimentat si este baut in virtutea rugamintii pentru sanatate in anul care abia incepe. La miezul noptii de Anul Nou, Shogatsu, in temple incep sa bata 108 (de opt ori pentru anul vechi si de 100 ori pentru anul care vine) clopote pentru a alunga iluziile si pasiunile, care stau la originea durerii.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii