Acestor super-alimente le este facuta o reclama consistenta si uneori sunt prezentate ca fiind aproape magice. Dar oare chiar asa sta treaba? Nu cumva este doar un truc de marketing? In mod clar, nu exista o definitie stiintifica a "super-alimentelor”. Insa acest termen se aplica in mod constant unor alimente ca nucile, spanacul, iaurtul, carnea de curcan, etc. Pestele contine proteine si alti nutrienti. Fructele si legumele contin vitamine esentiale, minerale si fito-chimicale excelente pentru sanatate.
Etichetarea unor alimente ca "super-alimente” ne face sa credem ca acestea sunt mult mai bune decat altele. In general, fructele si legumele care sunt condiserate "super-fructe” si "super-legume” sunt mai bogate in antioxidanti si vitamina C- majoritatea au culoare inchisa, ceea ce este, de asemenea, un alt semn de "superioritate”. Stiinta spune ca, intr-adevar, antioxidantii sunt eficienti in combaterea radicalilor liberi -molecule periculoase care distrug celulele si contribuie la imbatranire, probleme cu inima, cancer; din acest motiv, fructele si legumele mai bogate in antioxidanti primesc de multe ori calificativul "super”.Insa antioxidantii sunt prezenti si in fructele si legumele colorate mai putin intens si, deci, neclasificate ca super-alimente. Nu este aceasta discriminare in functie de culoare? Partea pragmatica a acestor super-alimente a fost o crestere considerabila a vanzarilor in ultimii ani- vanzarea de afine, de exemplu, a crescut in Anglia cu 132 procente fata de 2005, la fel si vanzarile de somon si de spanac. Chiar daca, intr-adevar, anumite alimente contin o cantitate mai mare de nutrienti fata de altele, trebuie sa avem o dieta diversificata; nu poti sa te astepti sa ai o sanatate excelenta daca mananci numai afine, oricat de "super” ar fi ele. Dieta trebuie sa fie de tip "curcubeu”, sa contina legume si fructe variate, pentru ca niciun aliment nu este super de unul singur.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteAceasta reteta de rulada de biscuiti cu crema este foarte simplu de realizat. Dar gustul e superb de bun. Se simte foarte...
Rulada de biscuiti cu cremaReteta am luat-o de aici! http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2016/05/panna-cotta-cu-cirese.html Nu va pot explica...
Panna cotta cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii