Superstitii culinare

In unele parti ale Chinei se considera ca taiteii semnifica viata – cu cat sunt mai lungi, cu atat vei trai mai mult, iar daca ii tai iti scurtezi existenta. Asa ca data viitoare cand gatesti paste, ai mare grija la cum le pregatesti!   Timp de secole intregi pescarii au fost convinsi ca bananele aduc ghinion. Se pare ca totul se trage de la un pescar care s-a simtit rau dupa ce a mancat o banana. Urmarea? A pus boala si captura slaba din ziua respectiva pe seama inofensivului fruct...Ai grija asadar cand te invita cineva la pescuit – chiar daca e doar o superstitie, nu se stie pe cine superi daca iti iei o banana ca gustare.   Traditia usturoiului ne este extrem de cunoscuta, avand in vedere ca traim in patria celui mai celebru vampir...Se stie ca usturoiul ar trebui sa tina la distanta spiritele si vampirii. Totusi, mai bine ne bazam pe faptul ca usturoiul ne pazeste de gripa, ne ajuta sa respiram mai bine atunci cand suntem raciti si ofera o aroma delicioasa mancarurilor.   Ai observat probabil ca la sfarsitul unei cununii se obisnuieste ca mirii sa fie ,,scaldati,, de o ploaie de orez. Se considera ca acesta aduce prosperitate si sanatate tinerilor insuratei.   Ai varsat din greseala putina sare? Ei bine, superstitiosii spun ca te vei certa cu siguranta cu cineva, asa ca inlatura rapid ghinionul aruncand un pumn de sare peste umarul stang. Totusi, ai grija: daca esti in bucataria altcuiva si persoana respectiva te prinde aruncand pumni de sare peste umar, e posibil sa ai oricum parte de o cearta...   Atunci cand iei masa cu cei dragi sau cu prietenii, se spune ca nu e bine sa le dai ardei iuti, ci fiecare trebuie sa ii serveasca singur. Daca ii dai cuiva un ardei usturat, se pare ca exista sanse ridicate sa va certati...   O superstitie veche spune ca nu trebuie sa lasi intregi cojile de oua dupa ce mananci continutul. Motivul? Se pare ca vrajitoarele si-ar face barci din acestea si ar porni pe mare sa starneasca furtuni.   Pe vremuri se considera ca aduce ghinion ca doua persoane sa isi toarne ceai din acelasi vas. De asemenea, se spunea ca daca ridici capacul ceainicului in timp ce acesta inca se prepara, urmeaza sa primesti o vizita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
4
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Castraveti murati traditionali
Bucataras.RO

Castraveti murati traditionali

Castraveti murati traditionali
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori