Superstitii culinare

In unele parti ale Chinei se considera ca taiteii semnifica viata – cu cat sunt mai lungi, cu atat vei trai mai mult, iar daca ii tai iti scurtezi existenta. Asa ca data viitoare cand gatesti paste, ai mare grija la cum le pregatesti!   Timp de secole intregi pescarii au fost convinsi ca bananele aduc ghinion. Se pare ca totul se trage de la un pescar care s-a simtit rau dupa ce a mancat o banana. Urmarea? A pus boala si captura slaba din ziua respectiva pe seama inofensivului fruct...Ai grija asadar cand te invita cineva la pescuit – chiar daca e doar o superstitie, nu se stie pe cine superi daca iti iei o banana ca gustare.   Traditia usturoiului ne este extrem de cunoscuta, avand in vedere ca traim in patria celui mai celebru vampir...Se stie ca usturoiul ar trebui sa tina la distanta spiritele si vampirii. Totusi, mai bine ne bazam pe faptul ca usturoiul ne pazeste de gripa, ne ajuta sa respiram mai bine atunci cand suntem raciti si ofera o aroma delicioasa mancarurilor.   Ai observat probabil ca la sfarsitul unei cununii se obisnuieste ca mirii sa fie ,,scaldati,, de o ploaie de orez. Se considera ca acesta aduce prosperitate si sanatate tinerilor insuratei.   Ai varsat din greseala putina sare? Ei bine, superstitiosii spun ca te vei certa cu siguranta cu cineva, asa ca inlatura rapid ghinionul aruncand un pumn de sare peste umarul stang. Totusi, ai grija: daca esti in bucataria altcuiva si persoana respectiva te prinde aruncand pumni de sare peste umar, e posibil sa ai oricum parte de o cearta...   Atunci cand iei masa cu cei dragi sau cu prietenii, se spune ca nu e bine sa le dai ardei iuti, ci fiecare trebuie sa ii serveasca singur. Daca ii dai cuiva un ardei usturat, se pare ca exista sanse ridicate sa va certati...   O superstitie veche spune ca nu trebuie sa lasi intregi cojile de oua dupa ce mananci continutul. Motivul? Se pare ca vrajitoarele si-ar face barci din acestea si ar porni pe mare sa starneasca furtuni.   Pe vremuri se considera ca aduce ghinion ca doua persoane sa isi toarne ceai din acelasi vas. De asemenea, se spunea ca daca ridici capacul ceainicului in timp ce acesta inca se prepara, urmeaza sa primesti o vizita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita