In principiu, sushi consista din orez amestecat cu otet, zahar si sare, servit cu peste (sau alte combinatii). Otetul s-a adaugat pentru a preveni alterarea. Amestecul orezului fiert cu aceste ingrediente trebuie facute intr-un vas de bambus sau lemn si amestecate incet, fara a zdrobi boabele de orez si in acelasi timp un evantai va racori continutul si astfel va da o stralucire produsului final. Se ia o bucatica din acest orez in palma umezita, se adauga bucatica de peste si putin wasabi. Am urmarit de multe ori aceasta tehnica, de obicei in restaurantele cu sushi, acesta este preparat pe loc in fata clientului. Mereu am fost uimita de cat de curata era zona de lucru si desi sunt foarte atenta si la cele mai mici detalii nu am reusit sa gasesc nimic nelalocul lui. Mai sunt si alte feluri de sushi ,cum ar fi: chirashizushi - pestele se pune peste orez intr-un bol; inarizushi -se face dintr-un tofu prajit care se deschide ca si painea pita si se umple cu orez; makizushi este varianta care se inveleste in nori (foaia din alge). Se serveste cu un bol mic cu sos de soia, wasabi si gari (bucati de ghimbir murate). Intrucat contine peste proaspat este contraindicat femeilor gravide. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii