Sushi

In principiu, sushi consista din orez amestecat cu otet, zahar si sare, servit cu peste (sau alte combinatii). Otetul s-a adaugat pentru a preveni alterarea. Amestecul orezului fiert cu aceste ingrediente trebuie facute intr-un vas de bambus sau lemn si amestecate incet, fara a zdrobi boabele de orez si in acelasi timp un evantai va racori continutul si astfel va da o stralucire produsului final. Se ia o bucatica din acest orez in palma umezita, se adauga bucatica de peste si putin wasabi. Am urmarit de multe ori aceasta tehnica, de obicei in restaurantele cu sushi, acesta este preparat pe loc in fata clientului. Mereu am fost uimita de cat de curata era zona de lucru si desi sunt foarte atenta si la cele mai mici detalii nu am reusit sa gasesc nimic nelalocul lui. Mai sunt si alte feluri de sushi ,cum ar fi: chirashizushi - pestele se pune peste orez intr-un bol; inarizushi -se face dintr-un tofu prajit care se deschide ca si painea pita si se umple cu orez; makizushi este varianta care se inveleste in nori (foaia din alge). Se serveste cu un bol mic cu sos de soia, wasabi si gari (bucati de ghimbir murate). Intrucat contine peste proaspat este contraindicat femeilor gravide. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta