In principiu, sushi consista din orez amestecat cu otet, zahar si sare, servit cu peste (sau alte combinatii). Otetul s-a adaugat pentru a preveni alterarea. Amestecul orezului fiert cu aceste ingrediente trebuie facute intr-un vas de bambus sau lemn si amestecate incet, fara a zdrobi boabele de orez si in acelasi timp un evantai va racori continutul si astfel va da o stralucire produsului final. Se ia o bucatica din acest orez in palma umezita, se adauga bucatica de peste si putin wasabi. Am urmarit de multe ori aceasta tehnica, de obicei in restaurantele cu sushi, acesta este preparat pe loc in fata clientului. Mereu am fost uimita de cat de curata era zona de lucru si desi sunt foarte atenta si la cele mai mici detalii nu am reusit sa gasesc nimic nelalocul lui. Mai sunt si alte feluri de sushi ,cum ar fi: chirashizushi - pestele se pune peste orez intr-un bol; inarizushi -se face dintr-un tofu prajit care se deschide ca si painea pita si se umple cu orez; makizushi este varianta care se inveleste in nori (foaia din alge). Se serveste cu un bol mic cu sos de soia, wasabi si gari (bucati de ghimbir murate). Intrucat contine peste proaspat este contraindicat femeilor gravide. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de prunePrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaKotlovina este o mancare tipic croata. Carnea marinata este foarte aromata, si merge perfect servita langa o mamaliga.
KotlovinaCe-ar fi sa pregatesti in dimineata asta ceva dulce pentru micul dejun? Pui alaturi o cana de cafea sau un pahar cu lapte si...
Gogosi rapide pentru micul dejun - Reteta videoReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii