Testeaza retetele bucovinene ale lunii februarie!

Testeaza retetele bucovinene ale lunii februarie!

Prima reteta bucovineana pregatita în cadrul proiectului se numeste “Varza cu taitei de casa”, a fost preluata din retetarul “RETETELE BUNICULUI – Vol.1″, redactat de Adrian Buzoianu (Chef Buzu) si va putea fi degustata la restaurant, în perioada 4 – 10 februarie 2013,  între orele 16 – 21, la pretul promotional de 6 lei. Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea COLLADA si Pensiunea Liliana. Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com. “Ne bucura interesul manifestat de public pentru retetele bunicilor si speram sa venim în întampinarea tuturor celor care doresc sa guste acele feluri de mancare pe care stramosii nostri le pregateau acasa sau la camp, în functie de perioadele din an: post, sarbatori, primavara, toamna etc. Reteta fiecarei saptamani va putea fi testata, în cadrul localului nostru, la un pret promotional, accesibil tuturor buzunarelor.”, a declarat Nicoleta Dumitrescu, manager restaurantul Bucatarasul cel dibaci. “Ne-am propus, prin acest proiect de responsabilitate sociala, sa promovam bucataria romaneasca traditionala. Unele retete au diferite influente etnice, altele au denumiri sau ingrediente ciudate dar ele fac parte din traditia zonei din care provin. Este bine ca exista pensiuni care au pastrat aceste retete traditionale si înca le folosesc.”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications. Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 37 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa