Prima reteta bucovineana pregatita în cadrul proiectului se numeste “Varza cu taitei de casa”, a fost preluata din retetarul “RETETELE BUNICULUI – Vol.1″, redactat de Adrian Buzoianu (Chef Buzu) si va putea fi degustata la restaurant, în perioada 4 – 10 februarie 2013, între orele 16 – 21, la pretul promotional de 6 lei. Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea COLLADA si Pensiunea Liliana. Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar, www.chefbuzu.com. “Ne bucura interesul manifestat de public pentru retetele bunicilor si speram sa venim în întampinarea tuturor celor care doresc sa guste acele feluri de mancare pe care stramosii nostri le pregateau acasa sau la camp, în functie de perioadele din an: post, sarbatori, primavara, toamna etc. Reteta fiecarei saptamani va putea fi testata, în cadrul localului nostru, la un pret promotional, accesibil tuturor buzunarelor.”, a declarat Nicoleta Dumitrescu, manager restaurantul Bucatarasul cel dibaci. “Ne-am propus, prin acest proiect de responsabilitate sociala, sa promovam bucataria romaneasca traditionala. Unele retete au diferite influente etnice, altele au denumiri sau ingrediente ciudate dar ele fac parte din traditia zonei din care provin. Este bine ca exista pensiuni care au pastrat aceste retete traditionale si înca le folosesc.”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications. Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 37 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri).
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii