Traditiile din spatele prajiturilor

Traditiile din spatele prajiturilor

  Prajiturile faceau parte din ritualurile de acum cateva milioane de ani. Astfel, celticii aveau o sarbatoare in cadrul careia aprindeau focuri in varful dealurilor si rostogoleau de acolo prajituri – se considera ca o prajitura ramasa intreaga in urma caderii este semn de noroc. O alta traditie extrem de veche spunea ca este indicat ca in timpul nuntii sa arunci cu bucati de prajitura in mireasa.   Tot legata de nunta este traditia prajiturii pe straturi. Aceasta spune ca fiecare invitat la nunta trebuie sa aduca drept cadou un strat de prajitura. Straturile sunt unse cu crema de mere, iar cuplul isi demonstreaza popularitatea prin inaltimea finala a prajiturii. Prajitura cu branza – celebra cheesecake – are o istorie mai bogata decat s-ar crede: sportivii prezenti la primele Jocuri Olimpice au fost serviti cu o astfel de prajitura.   Ai auzit vreodata de prajiturile Babka? Slavii pregateau aceste prajituri inca din cele mai vechi timpuri, dar procesul de pregatire poate parea putin bizar: aluatul se aseza pe o plapuma moale inainte de a se pune in cuptor. Atunci cand babka era in cuptor, nu trebuia sa se auda niciun zgomot, nici macar o soapta. De asemenea, barbatii nu aveau voie sa intre in bucatarie pana cand prajitura nu era gata.   In Anglia secolului 17, se credea ca persoanele necasatorite ar trebui sa doarma cu bucati de prajituri cu fructe sub perna pentru a avea vise dulci legate de viitorul partener de viata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Bucataras.RO

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

A venit vara, iar deserturile la pahar sunt vedete la noi! Sunt week-end-uri in care gatesc mai mult si nu mai am chef de...

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj