Vol-au-vent- un pate rafinat

Descoperirea originalului antreu cald denumit vol-au-vent apartine maestrului artei culinare Antoine Careme(1784-1833). El-dupa cum spune legenda-a preparat un disc din aluat frantuzesc , a asezat pe el cateva inele din acelasi aluat (care au alcatuit peretii laterali ai acestei forme usoare) si l-a introdus in cuptor.Cand , dupa un sfert de ora , unul din bucatari a deschis cuptorul, a strigat speriat: "Maitre, il vol au vent! (Maestre, zboara in aer!)" Pentru ca , intr-adevar, din finul aluat frantuzesc a crescut un turn frumos, auriu, gol pe dinauntru. Careme nu a fost deloc surprins; a scos forma coapta din cuptor, a umplut-o cu umplutura rafinata, pregatita anterior, si astfel a aparut un nou sortiment de mancare, care a capatat numele de vol-au-vent, de la strigatul bucatarului mirat. De cele mai multe ori coacerea se face in niste forme mici, pentru o persoana, dar se poate prepara si in forme mari, de exemplu in forma de tort. Dupa coacere se umple imediat cu umplutura pregatita anterior.De regula este un vagout, adica o umplutura de ciuperci, carne, peste, creveti, crabi sau legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Ciorba de oase cu zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba de oase cu zeama de varza

Este o ciorba foarte buna de facut iarna cand avem zeama de varza.

Ciorba de oase cu zeama de varza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola