Descoperirea originalului antreu cald denumit vol-au-vent apartine maestrului artei culinare Antoine Careme(1784-1833). El-dupa cum spune legenda-a preparat un disc din aluat frantuzesc , a asezat pe el cateva inele din acelasi aluat (care au alcatuit peretii laterali ai acestei forme usoare) si l-a introdus in cuptor.Cand , dupa un sfert de ora , unul din bucatari a deschis cuptorul, a strigat speriat: "Maitre, il vol au vent! (Maestre, zboara in aer!)" Pentru ca , intr-adevar, din finul aluat frantuzesc a crescut un turn frumos, auriu, gol pe dinauntru. Careme nu a fost deloc surprins; a scos forma coapta din cuptor, a umplut-o cu umplutura rafinata, pregatita anterior, si astfel a aparut un nou sortiment de mancare, care a capatat numele de vol-au-vent, de la strigatul bucatarului mirat. De cele mai multe ori coacerea se face in niste forme mici, pentru o persoana, dar se poate prepara si in forme mari, de exemplu in forma de tort. Dupa coacere se umple imediat cu umplutura pregatita anterior.De regula este un vagout, adica o umplutura de ciuperci, carne, peste, creveti, crabi sau legume.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaA iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!
Rulada cu sunca si branza de capraPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii