Avand dimenisiunea unor struguri mai mari, de forma sferica, agrisele sunt inrudite cu coacazele negre. Atunci cand apar, sunt tari si verzi, iar coaja le este brazdata de vinisoare. Inainte de a fi perfect coapte, reprezinta un ingredient excelent pentru budinci si prajituri. Mai tarziu, atunci cand se coc si devin mai moi si mai dulci, pot fi mancate ca atare. Majoritatea devin rosii sau galbene, iar unele din ele sunt acoperite cu peri mici. Cand le gasesti Sezonul agriselor incepe in mai si se termina in septembrie, iar perioada in care acestea au cel mai bun gust se intinde de la sfarsitul lui iunie pana la inceputul lui august. Cum sa le alegi Daca vrei sa le folosesti la gatit, cauta-le pe cele putin necoapte, dar nu foarte tari. Daca preferi sa le consumi crude, alege-le pe cele coapte si suculente. Cum le pregatesti Indeparteaza cu cutitul partea de sus, precum si codita, apoi spala-le bine. Unde le poti pastra Ideal este sa le tii in frigider, cel mult o saptamana. Cum le gatesti Agrisele se fierb timp de 10-15 minute, iar ulterior pot fi folosite pentru placinte, inghetata sau chiar sos pentru friptura de porc sau de gasca. Clatite americane cu dulceata de agrise este un desert minunat de inceput de vara! Beneficiile agriselor asupra sanatatii Agrisele sunt recunoscute pentru efectele diuretice, fiind recomandate pentru prevenirea si tratarea problemelor urinare. De asemenea, sunt eficiente in tratarea reumatismului, gutei si bolilor hepatice, precum si in stabilizarea tensiunii arteriale. Pentru cei care sufera de afectiuni ale ochilor, introducerea agriselor la dieta va aduce un plus de sanatate, aceste fructe putand ameliora simtitor afectiuni precum cataracta sau hipermetropia. O cura cu agrise, care nu trebuie sa depaseasca mai mult de 200 de grame pe zi, vreme de doua saptamani, creste puterea de concentrare. Iata de ce elevii si studentii nu ar trebui sa le ocoleasca, mai ales in perioada examenelor. Datorita potasiului din continut, agrisele actioneaza asupra tensiunii arteriale, asa ca hipertensivii le pot consuma cu incredere.
Un suc din agrise proaspete, indulcit cu miere de albine, poate fi un leac excelent impotriva racelii, dar si un tonic natural si un stimulent al poftei de mancare pentru copii.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii