Agrisele – gustoase si sanatoase

(0)
admin postat de
Avand dimenisiunea unor struguri mai mari, de forma sferica, agrisele sunt inrudite cu coacazele negre. Atunci cand apar, sunt tari si verzi, iar coaja le este brazdata de vinisoare. Inainte de a fi perfect coapte, reprezinta un ingredient excelent pentru budinci si prajituri. Mai tarziu, atunci cand se coc si devin mai moi si mai dulci, pot fi mancate ca atare. Majoritatea devin rosii sau galbene, iar unele din ele sunt acoperite cu peri mici.



Cand le gasesti

Sezonul agriselor incepe in mai si se termina in septembrie, iar perioada in care acestea au cel mai bun gust se intinde de la sfarsitul lui iunie pana la inceputul lui august.

 

Cum sa le alegi

Daca vrei sa le folosesti la gatit, cauta-le pe cele putin necoapte, dar nu foarte tari. Daca preferi sa le consumi crude, alege-le pe cele coapte si suculente.

 

Cum le pregatesti

Indeparteaza cu cutitul partea de sus, precum si codita, apoi spala-le bine.

 

Unde le poti pastra

Ideal este sa le tii in frigider, cel mult o saptamana.

 

Cum le gatesti

Agrisele se fierb timp de 10-15 minute, iar ulterior pot fi folosite pentru placinte, inghetata sau chiar sos pentru friptura de porc sau de gasca.









Clatite americane cu dulceata de agrise este un desert minunat de inceput de vara!







 

Beneficiile agriselor asupra sanatatii

Agrisele sunt recunoscute pentru efectele diuretice, fiind recomandate pentru prevenirea si tratarea ...
problemelor urinare. De asemenea, sunt eficiente in tratarea reumatismului, gutei si bolilor hepatice, precum si in stabilizarea tensiunii arteriale.

Pentru cei care sufera de afectiuni ale ochilor, introducerea agriselor la dieta va aduce un plus de sanatate, aceste fructe putand ameliora simtitor afectiuni precum cataracta sau hipermetropia.

O cura cu agrise, care nu trebuie sa depaseasca mai mult de 200 de grame pe zi, vreme de doua saptamani, creste puterea de concentrare. Iata de ce elevii si studentii nu ar trebui sa le ocoleasca, mai ales in perioada examenelor.

Datorita potasiului din continut, agrisele actioneaza asupra tensiunii arteriale, asa ca hipertensivii le pot consuma cu incredere.

Un suc din agrise proaspete, indulcit cu miere de albine, poate fi un leac excelent impotriva racelii, dar si un tonic natural si un stimulent al poftei de mancare pentru copii.
recomandari

 
Un adevarat deliciu al sfarsitului de primavara si inceputului de vara, ciresele sunt recunoscute ...

citește—

Au excelente proprietati antioxidante
Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti si contin cantitati ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite