Baharat turcesc

(0)
admin postat de
In Orientul Mijlociu, sunt intalnite mai multe feluri de baharat. Ideal ar fi sa folositi o piua sau sa macinati condimentele, daca nu e posibil se pot folosi gata macinate de la plic. Se poata folosi in mancaruri sau se poate presara deasupra.

Ingrediente: 2 linguri de piper negru, 2 linguri de seminte de chimion, 1 lingura de boabe de coriandru, 1 lingura de menta uscata, 1 lingura de cuisoare, 1 lingurita de nucsoara, 1 lingurita de seminte de cardamom verde, un praf de scortisoara.

Se macina toate ingredientele sau se folosesc din cele gata macinate. Cele proaspat macinate au o aroma mai intensa. Se pun intr-un borcanel, oricum sa fie ceva care sa se inchida ermetic. Se pastreaza sase luni intr-un loc intunecos si racoros, cum ar fi camara.

 

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Alte articole cu:
mancare turceasca
recomandari

Coriandrul este o planta de la care se folosesc si frunzele si semintele,dar au un gust foarte diferit. ...

citește—

Este al treilea condiment dupa sofran si vanilie ca pret, este mai cunoscut in tarile arabe si India, mai ...

citește—

Putin sofran poate face minuni, de aceea este si atat de scump. Are o culoare aurie portocalie si se foloseste ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite