Capsunele – o explozie de aroma

Desi eram obisnuiti sa mancam capsune doar la sfarsitul primaverii si inceputul verii, iata ca importul si productia din sere ne ajuta sa putem cumpara minunatele fructe pe tot parcursul anului. Singurul inconvenient? Gustul mai putin aromat si consistenta ceva mai dura. De multe ori se intampla ca fructele trimise catre export sa fie culese inainte de a fi bine coapte, ceea ce explica faptul ca nu intotdeauna ne putem bucura de capsune gustoase aduse din afara tarii.   Cand le gasesti Capsunele apar in luna mai, iar perioada in care le gasesti pe piata este destul de scurta, asa ca te sfatuim sa profiti din plin! In general, sezonul capsunelor dureaza in jur de 4-5 saptamani. Daca stai la casa sau ai un balcon incapator si luminos, poti creste chiar tu capsune in curte sau in ghiveci.   Cum le alegi Cumpara-le pe cele carnoase, colorate intens si moi, pentru a te asigura ca au aroma ideala. Nu le cumpara pe cele terciuite sau mucegaite si nici pe cele care par necoapte. Frunzele ar trebui sa fie de un verde intens, iar codita sa fie in continuare atasata. Daca iti iei un cosulet cu fructe, ai grija ca fundul cosului sa nu fie patat sau umed – in acest caz este posibil ca fructele sa se fi strivit. De asemenea, tine minte faptul ca o capsuna foarte mare nu este de obicei la fel de aromata ca una mica sau de marime medie.   Cum le cureti Pentru a nu deveni prea moi in contact cu apa, incearca sa le speli repede, fara a le tine mult timp in umezeala.   Cum le pastrezi Aranjeaza-le pe o bucata de hartie, asezandu-le cu grija pe un platou, astfel incat sa nu se striveasca. Tine-le in frigider si scoate-le cu o ora inainte de a le manca, astfel incat sa le poti consuma la temperatura camerei. Nu le spala inainte de a le baga la frigider si mananca-le in maxim doua zile de cand le-ai cumparat sau cules.   Cum le consumi Le poti folosi in salate sau le poti servi crude, cu putina frisca sau inghetata. De asemenea, capsunele sunt delicioase in gemuri, dulceata sau prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Desert prajitura Hortansa
Bucataras.RO

Desert prajitura Hortansa

Reteta asta o am de la mama nasului nostru de cununie, de aceea i-am zis ''Prajitura Hortansa'', din respect pentru aceasta...

Desert prajitura Hortansa
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa