Desi eram obisnuiti sa mancam capsune doar la sfarsitul primaverii si inceputul verii, iata ca importul si productia din sere ne ajuta sa putem cumpara minunatele fructe pe tot parcursul anului. Singurul inconvenient? Gustul mai putin aromat si consistenta ceva mai dura. De multe ori se intampla ca fructele trimise catre export sa fie culese inainte de a fi bine coapte, ceea ce explica faptul ca nu intotdeauna ne putem bucura de capsune gustoase aduse din afara tarii. Cand le gasesti Capsunele apar in luna mai, iar perioada in care le gasesti pe piata este destul de scurta, asa ca te sfatuim sa profiti din plin! In general, sezonul capsunelor dureaza in jur de 4-5 saptamani. Daca stai la casa sau ai un balcon incapator si luminos, poti creste chiar tu capsune in curte sau in ghiveci. Cum le alegi Cumpara-le pe cele carnoase, colorate intens si moi, pentru a te asigura ca au aroma ideala. Nu le cumpara pe cele terciuite sau mucegaite si nici pe cele care par necoapte. Frunzele ar trebui sa fie de un verde intens, iar codita sa fie in continuare atasata. Daca iti iei un cosulet cu fructe, ai grija ca fundul cosului sa nu fie patat sau umed – in acest caz este posibil ca fructele sa se fi strivit. De asemenea, tine minte faptul ca o capsuna foarte mare nu este de obicei la fel de aromata ca una mica sau de marime medie. Cum le cureti Pentru a nu deveni prea moi in contact cu apa, incearca sa le speli repede, fara a le tine mult timp in umezeala. Cum le pastrezi Aranjeaza-le pe o bucata de hartie, asezandu-le cu grija pe un platou, astfel incat sa nu se striveasca. Tine-le in frigider si scoate-le cu o ora inainte de a le manca, astfel incat sa le poti consuma la temperatura camerei. Nu le spala inainte de a le baga la frigider si mananca-le in maxim doua zile de cand le-ai cumparat sau cules. Cum le consumi Le poti folosi in salate sau le poti servi crude, cu putina frisca sau inghetata. De asemenea, capsunele sunt delicioase in gemuri, dulceata sau prajituri.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIată rețeta cea mai simplă de pancakes pufoase cu banane și afine, gata în doar câteva minute. Un mic dejun...
Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii