Desi eram obisnuiti sa mancam capsune doar la sfarsitul primaverii si inceputul verii, iata ca importul si productia din sere ne ajuta sa putem cumpara minunatele fructe pe tot parcursul anului. Singurul inconvenient? Gustul mai putin aromat si consistenta ceva mai dura. De multe ori se intampla ca fructele trimise catre export sa fie culese inainte de a fi bine coapte, ceea ce explica faptul ca nu intotdeauna ne putem bucura de capsune gustoase aduse din afara tarii. Cand le gasesti Capsunele apar in luna mai, iar perioada in care le gasesti pe piata este destul de scurta, asa ca te sfatuim sa profiti din plin! In general, sezonul capsunelor dureaza in jur de 4-5 saptamani. Daca stai la casa sau ai un balcon incapator si luminos, poti creste chiar tu capsune in curte sau in ghiveci. Cum le alegi Cumpara-le pe cele carnoase, colorate intens si moi, pentru a te asigura ca au aroma ideala. Nu le cumpara pe cele terciuite sau mucegaite si nici pe cele care par necoapte. Frunzele ar trebui sa fie de un verde intens, iar codita sa fie in continuare atasata. Daca iti iei un cosulet cu fructe, ai grija ca fundul cosului sa nu fie patat sau umed – in acest caz este posibil ca fructele sa se fi strivit. De asemenea, tine minte faptul ca o capsuna foarte mare nu este de obicei la fel de aromata ca una mica sau de marime medie. Cum le cureti Pentru a nu deveni prea moi in contact cu apa, incearca sa le speli repede, fara a le tine mult timp in umezeala. Cum le pastrezi Aranjeaza-le pe o bucata de hartie, asezandu-le cu grija pe un platou, astfel incat sa nu se striveasca. Tine-le in frigider si scoate-le cu o ora inainte de a le manca, astfel incat sa le poti consuma la temperatura camerei. Nu le spala inainte de a le baga la frigider si mananca-le in maxim doua zile de cand le-ai cumparat sau cules. Cum le consumi Le poti folosi in salate sau le poti servi crude, cu putina frisca sau inghetata. De asemenea, capsunele sunt delicioase in gemuri, dulceata sau prajituri.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiRetete de vara.Ador salata de vinete simpla, cu maioneza, cu dovlecel si acum si pe cea cu ardei copt.
Salata de vinete cu ardei coptHumus reţetă
Humus reţetă cu ardei copt si masline negrePana sa am un bebe, nu eram prea pasionata de supe creme, odata cu venirea lui, lucrurile s-au schimbat, de indata ce am...
Supa crema de morcovPentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Sara & Miki.
Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperciDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii