Capsunele – o explozie de aroma

Desi eram obisnuiti sa mancam capsune doar la sfarsitul primaverii si inceputul verii, iata ca importul si productia din sere ne ajuta sa putem cumpara minunatele fructe pe tot parcursul anului. Singurul inconvenient? Gustul mai putin aromat si consistenta ceva mai dura. De multe ori se intampla ca fructele trimise catre export sa fie culese inainte de a fi bine coapte, ceea ce explica faptul ca nu intotdeauna ne putem bucura de capsune gustoase aduse din afara tarii.   Cand le gasesti Capsunele apar in luna mai, iar perioada in care le gasesti pe piata este destul de scurta, asa ca te sfatuim sa profiti din plin! In general, sezonul capsunelor dureaza in jur de 4-5 saptamani. Daca stai la casa sau ai un balcon incapator si luminos, poti creste chiar tu capsune in curte sau in ghiveci.   Cum le alegi Cumpara-le pe cele carnoase, colorate intens si moi, pentru a te asigura ca au aroma ideala. Nu le cumpara pe cele terciuite sau mucegaite si nici pe cele care par necoapte. Frunzele ar trebui sa fie de un verde intens, iar codita sa fie in continuare atasata. Daca iti iei un cosulet cu fructe, ai grija ca fundul cosului sa nu fie patat sau umed – in acest caz este posibil ca fructele sa se fi strivit. De asemenea, tine minte faptul ca o capsuna foarte mare nu este de obicei la fel de aromata ca una mica sau de marime medie.   Cum le cureti Pentru a nu deveni prea moi in contact cu apa, incearca sa le speli repede, fara a le tine mult timp in umezeala.   Cum le pastrezi Aranjeaza-le pe o bucata de hartie, asezandu-le cu grija pe un platou, astfel incat sa nu se striveasca. Tine-le in frigider si scoate-le cu o ora inainte de a le manca, astfel incat sa le poti consuma la temperatura camerei. Nu le spala inainte de a le baga la frigider si mananca-le in maxim doua zile de cand le-ai cumparat sau cules.   Cum le consumi Le poti folosi in salate sau le poti servi crude, cu putina frisca sau inghetata. De asemenea, capsunele sunt delicioase in gemuri, dulceata sau prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Creveti Saganaki
Bucataras.RO

Creveti Saganaki

O reteta greceasca usor de pregatit si apetisanta pentru cei care iubesc fructele de mare. A cumparat sotul niste creveti si...

Creveti Saganaki
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!