Ciresele – micul deliciu al sfarsitului de primavara

(0)
admin postat de
 

Un adevarat deliciu al sfarsitului de primavara si inceputului de vara, ciresele sunt recunoscute pentru suculenta, aroma si aspectul apetisant. Pulpa fructului poate fi dulce sau putin acrisoara, in functie de soi.

 

Perioada in care le gasesti

Ciresele apar la inceputul verii, capatand aroma cea mai intensa la mijlocul lunii iulie. In tara noastra primele cirese pot fi gasite inca din luna mai.

 

Cum alegi cele mai gustoase cirese

Cumpara ciresele carnoase, stralucitoare, cu coditele inca atasate. Cireasa ideala este de un rosu inchis si are o consistenta ferma, fara sa fie prea tare.

 

La ce poti folosi ciresele

Ciresele dulci pot fi mancate ca atare, avand o aroma puternica. Ciresele acrisoare se pot folosi ca ingrediente pentru tarte, placinte sau sosuri. De asemenea, daca ti-e pofta de o salata proaspata de fructe, nu uita sa adaugi si cateva cirese – ii vor da un gust delicios!









Tarta cu cirese, un desert delicios si imbietor.







Placinta cu cirese e usor de facut, contrar impresiei pe care o face acest desert aratos!







 

 


Cum le poti pastra

Ciresele nespalate pot fi pastrate 3-4 zile in frigider. Iti recomandam sa le speli doar inainte de a le manca, pentru a se mentine proaspete pentru cat mai mult timp. De asemenea, ciresele pot fi congelate si folosite atunci cand vrei sa pregatesti o prajitura cu cirese in mijlocul iernii.
recomandari

Avand dimenisiunea unor struguri mai mari, de forma sferica, agrisele sunt inrudite cu coacazele negre. Atunci ...

citește—

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au apreciat savoarea si calitatile cireselor si visinelor.Ciresul este ...

citește—

Datorita continutului bogat in substante active, ciresele remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite