Un adevarat deliciu al sfarsitului de primavara si inceputului de vara, ciresele sunt recunoscute pentru suculenta, aroma si aspectul apetisant. Pulpa fructului poate fi dulce sau putin acrisoara, in functie de soi. Perioada in care le gasesti Ciresele apar la inceputul verii, capatand aroma cea mai intensa la mijlocul lunii iulie. In tara noastra primele cirese pot fi gasite inca din luna mai. Cum alegi cele mai gustoase cirese Cumpara ciresele carnoase, stralucitoare, cu coditele inca atasate. Cireasa ideala este de un rosu inchis si are o consistenta ferma, fara sa fie prea tare. La ce poti folosi ciresele Ciresele dulci pot fi mancate ca atare, avand o aroma puternica. Ciresele acrisoare se pot folosi ca ingrediente pentru tarte, placinte sau sosuri. De asemenea, daca ti-e pofta de o salata proaspata de fructe, nu uita sa adaugi si cateva cirese – ii vor da un gust delicios! Tarta cu cirese, un desert delicios si imbietor. Placinta cu cirese e usor de facut, contrar impresiei pe care o face acest desert aratos!
Cum le poti pastra Ciresele nespalate pot fi pastrate 3-4 zile in frigider. Iti recomandam sa le speli doar inainte de a le manca, pentru a se mentine proaspete pentru cat mai mult timp. De asemenea, ciresele pot fi congelate si folosite atunci cand vrei sa pregatesti o prajitura cu cirese in mijlocul iernii.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii